1 АЕГ - тема 2

• 92 165
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Много благодаря за топлото посрещане на тазгодишните "зайци" в темата и за полезната информация, която ни предоставяте!

Честито на всички деца и техните родители, за които кампания 2019-2020 е приключила в желаното училище и паралелка! За леко разочарованите, че не са постигнали първото си желание, дано попадайки в 1 АЕГ да разберат, че всъщност са искали точно това. Вярвам, че няма случайни неща.
Много успехи на по-големите ученици от гимназията! Ще стискам палци и на 10-тите и на 12-тите класове тази година!

Roska_78 страхотно е, че 2-те точки са били в услуга на детето, голямо браво и честито!

Моето момче избра паралелката АЕ/ИЕ/Мат като второ желание, но с излизането на първото класиране и половин ден размисъл, ме зарадва с новината, че иска това и се записахме.

# 511
Моето момче избра паралелката АЕ/ИЕ/Мат като второ желание, но с излизането на първото класиране и половин ден размисъл, ме зарадва с новината, че иска това и се записахме.
Така постъпихме и ние преди три години. Младежът беше приет по второ желание с френски и БЕЛ. На първо място бяхме писали паралелката с испански. Оказа се, че това е било моето желание, той си искал френски... Не чакахме второ класиране.
За униформите - купуват се, мисля, задължително. За три години обаче дали ги е носил повече от 3 пъти елементите общо... Може сега за осмокласниците да има по-строги правила, знам ли?!?

# 512
Натоварващо ли е за децата ученето в часове по 80 минути?

Коментирало ли се е в училището за едносменен режим и евентуално от кога?

И се чудя с колко пари е добре да отиде родител на първата РС в 8 клас Simple Smile

# 513
  • София-Младост

И се чудя с колко пари е добре да отиде родител на първата РС в 8 клас Simple Smile
Не мисля, даже е по-оптимален вариант за учене според мен.
И без пари да отидете няма да  е проблем. Обикновено се избира касиер и единственото за което се събираха преди години пари е т.н. дарение, то е по желание. За учебниците, може всеки да си ги закупи от библиотеката.

# 514
  • София
Да се отчета и в тази тема - утре се записваме в Първа АЕГ в паралелка АЕ+ФЕ+М Simple Smile

И аз утре записвам в същата паралелка.Можем да обменим информация после.
Момиче или момче?

Туп и аз тук. Записах синковеца към 8,30 в паралелката /М+Фр./.

И ние се записахме днес. Успех на децата и ще се запознаем на родителската среща на 11.09.2019 г.

# 515

Ако не се лъжа СМГ учат на такива блокове от 5 клас и не се оплакват. Като се има пред вид, че обучението в 1 английска от някои се приема за направо лежерно в сравнение със СМГ и двете немски, аз лично не се притеснявам за това. По-скоро притеснението ми е кои преподаватели по английски (единият ще е класен) ще поемат паралелката с немски и бел. , че в 8 клас ще бъдат хем баща, хем майка Bowtie

# 516
  • София
Не се знае кои ще поемат...Всяка година са на различен клас. Зависи и от децата. Ако не са дисциплинирани много, е трудно да се проведе нормален час. Имаше такива оплаквания тук преди две години. Нашият випуск май е ОК за сега. Имаше и слухове, че на паралелките с руски слагат не толкова опитни и наложили се преподаватели. Дали е така - нямам идея. Много учители (в повечето училища) решават, че след като децата не проявяват уважение към усилията, които полагат, и те няма да си дават зор да се занимават с гаменчета. На пръв поглед е така, но учителят е учител, за да може и да привлече и задържи вниманието на децата и трябва да се адаптира постоянно към интересите и “особеностите” на всеки випуск. И аз лично съм за повече строгост, ред и дисциплина, когато с добра дума не се получава. Като говори, хихика се и пречи на нормалното провеждане на часа, да му се покаже вратата. Ако се повтаря, има и директорка, която да наложи подходящо наказание. Не съм чула нещо такова да се е случило, но наблюденията ми са само от една година.
В повечето начални училища са свикнали на доста свободен режим и почти никаква дисциплина и някои успешно прилагат опита си и в гимназията... Високите балове не винаги са правопропорционални на възпитнието. Wink
 На втория въпрос - не разчитайте на преподавателя по Английски Б...Няма никакъв подход към децата, никава методичност и последователност в преподаването - пълно хахо е, за мое съжаление. А е млад човек. Но и без неговата “безценна помощ” ще се справят.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 16:43 от Skiorche

# 517

На втория въпрос - не разчитайте на преподавателя по Английски Б...Няма никакъв подход към децата, никава методичност и последователност в преподаването - пълно хахо е, за мое съжаление. А е млад човек. Но и без неговата “безценна помощ” ще се справят.

В други гимназии, които предлагат един вид “Английски Б”, където преподавателят е native speaker, наблюдавам същото, за което сте писали.
Те мисля, че идват в България по някакви програми за обмен и не мисля, че имат учителска квалификация (по-скоро в процес на придобиване на такава). Може би това е и целта на програмата по която идват.

# 518
  • София
Учителят по Англ. Б е чистокръвен българин, по известен сред децата като Марти ( римуват го с кавото им хрумне, но все е подходящо:)). Той би трябвало да се задълбава в граматиката.
Т.нар. нейтив се появява отделно. С него наблягат на свободните разговори, понякога им пуска филми и ги дискутират. Той пък е бая възрастен...Не, че това трябва да е голям минус Simple Smile. От него не съм чула оплаквания, но факт, че нямам и лични впечатления, тъй като на родителски срещи не се е появявал:(.

# 519
  • София
Днес при записването на децата говорих с един учител на тръгване, който каза, че ще бъдат втора смяна, което малко ме натъжи и навя на мисълта, че ремонтът няма да приключи до началото на учебната година.Така се надявах децата да стартират в новата сграда, но когато стане, тогава.

# 520
Днес при записването на децата говорих с един учител на тръгване, който каза, че ще бъдат втора смяна, което малко ме натъжи и навя на мисълта, че ремонтът няма да приключи до началото на учебната година.Така се надявах децата да стартират в новата сграда, но когато стане, тогава.

И аз попитах за смените.Даже има вероятност цялата година да са втора смяна.Това за едносменния режим май само химери.Всъщност той е едносменен,  но само втора:anguished:

# 521
О, преди три години директорката направо се подигра с нашия клас. Остави децата ни цялата година втора смяна. Само нашата паралелка. Нямало как всички да минат първа... Нямам думи. Иначе обещаваше в 9-ти за компенсация да бъдат само първа смяна. Е, не се случи. Въобще директорката е под всякаква критика, много може да се говори за нея.  #Cussing out

# 522
  • София
О, преди три години директорката направо се подигра с нашия клас. Остави децата ни цялата година втора смяна. Само нашата паралелка. Нямало как всички да минат първа... Нямам думи. Иначе обещаваше в 9-ти за компенсация да бъдат само първа смяна. Е, не се случи. Въобще директорката е под всякаква критика, много може да се говори за нея.  #Cussing out

Дано по-бързо да започне да функционира новата сграда. Ще се радвам ако споделите повече инфо за училището - план на обучени, преподаватели, пътуват ли извън България и въобще за всичко, което може да ни бъде полезно.

# 523
Здравейте на всички Simple Smile,

И аз се включвам да следя темата, защото и ние се записахме в Петък. Приети сме в Немски с МАТ. Аз лично се радвам, че ще сме в 1АЕГ, но мойта девойка се мръщи, защото нейното желание беше Втора немска, но не й стигна за съжаление 1.5 т. Аз си мисля, че това й е бил късмета и се надявам да е щастлива в 1АЕГ.
Учила е до сега немски и ми се иска да й продължа Немския още от тази година и ще ми е полезно малко информация:
- колко са натоварени в 8 клас? много ли думи взимат на ден и дават ли им голямо домашно.......
- и до кое ниво стигат по английски в края на 8 клас.
- Всички споменавате учителя- Мартин - негативно, та се чудех има ли шанс да не преподава на 8 клас.

Много се надявам да има късмет със преподавалетилите по Английски. Тази година и тук балът е доста висок и дано дечицата да са сериозни и да имат желание да учат и да спазват дисциплината.

Благодоря за инфото предварително!

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 14:49 от Ziaka

# 524
  • София
Всичко зависи от детето. Ако поназнайва добре английски, ще се справи да учи и немски. Ние решихме от тази година да започне с немския, успоредно с училище. Имаше дни, в които взимаха по над сто думи на ден, други по 30. Като цяло интензивно върви и е важно да се научава лексиката. При нас имаше проблем и не му беше много лесно, не смогваше да запомни и да си структурира всичко в главата. Други деца пък не усещаха даже никакво натоварване. За ниво ще излъжа...
 За Мартин Петков - със сигурност последните две години е водил англ.Б. За щастие е един блок седмично. С класния работят достатъчно интензивно и сериозно. Дано за следващите випуски да има промяна.
И ние бяхме в подобна ситуация с  училищата, но после свикна и се надявам вече да не съжалява. Сигурно сега й е криво, но наесен като се запознае с новия клас и се потопи в новата среда нещата ще са различни.

Общи условия

Активация на акаунт