1 АЕГ - тема 2

• 92 147
  • 724
  •   1
Отговори
# 570

А по повод на коментара, че на родителската среща може веднага да се закупят учебника по английски език и униформите, моля също да споделите приблизителна сума с която е добре да се подготвим Simple Smile
Р.S. При записването ни казаха, че ще започнем с втора смяна.
Униформата беше около 100 лева - сако и 2 тениски, поне такъв спомен имам. Учебниците са 3, всеки струва по 40 лева, но на родителската платихме само първия. Другите се купуват като свършат предходния.

# 571
  • В средата на времето
Униформата беше около 100 лева - сако и 2 тениски, поне такъв спомен имам.

Задължително ли се купува всичко? Може ли примерно само тениските без сакото?

# 572
  • София
Униформата беше около 100 лева - сако и 2 тениски, поне такъв спомен имам.

Задължително ли се купува всичко? Може ли примерно само тениските без сакото?

Купуваш, каквото искаш, на нас ни подариха сако, щерката си купи само две тениски. Така и не облече сакото...

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 21:31 от nad_tab

# 573
  • В средата на времето
А номерата на стаите, в които ще се проведе родителската среща на 11-ти, публикуват ли ги на сайта или трябва да звъня по телефона, за да питам?

# 574
  • София
Слагат списък със стаите във фоайето на първия етаж.

# 575
  • София
Недоумявам защо продължава тази агония с двете училища под един покрив.
А има ли изобщо възможност да не са под един поркив?

Миналата есен, на откриването на новата учебната година от г-жа Фандъкова, чух (не си спомням тя или директорката го спомена), как двете училища на предложението да се разделят, отговорили (директорите), че едва ли не толкова са свикнали и толкова добре им се получават нещата заедно, че не можели да си представят да се разделят в отделни сгради.Rolling Eyes Видя ми се доста странно и несериозно това изказване. Както и да е...Дано поне да се използват ефективно новите пристройки. Миналата година нямаха почти нито един нормален час по физическо възпитание. Салонът постоянно беше зает и половината зима се чакаше издигането на салон тип "балон" в двора...
Ще видим какви изненади ще ни подготвят тази година Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 01:56 от Skiorche

# 576
  • В средата на времето
Това изказване наистина звучи несериозно. Ако реално има възможност да се разделят двете училища, не мога да си обясня причините поради които не се прави... Освен да са чисто финансови.

# 577
Реших да се поразровя из документациите за обществените поръчки на община „Оборище“ по повод изречения от сорта на „След изграждането на новата част на зданието двете учебни заведения ще преминат на едносменен режим.“ (https://gradat.bg/sgradi/novata-sgrada-na-angliyskata-gimnaziya- … -gotova-prez-2020).

От 09.10.2018 г. е обявлението по образец на АОП за приключване на договор за обществена поръчка с предмет „Разширение на сградата на Първа английска езикова гимназия и 112 ОУ „Стоян Заимов“… - пристройка и надстройка на корпус 1 – Етап 1А“.
За поръчка с предмет „ Изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на проект “Разширение на сградата на Първа английска гимназия“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“ на етап 1Б“ е сключен договор на 30.05.2018 г. Срокът за изпълнение на поръчката е 720 календарни дни от подписването на Протокол образец 2 и 2а (тях не ги открих). На 05.08.2019 г. е подписано допълнително споразумение към този договор, което не касае срока на договора, а само цената.
Междувременно на 26.07.2019 г. е подписан друг договор с предмет „„Доставка и монтаж на мебели в сградата на „Първа английска гимназия“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“, район „Оборище“, етап 1Б – гр. София“ със срок за изпълнение 20 работни дни след уведомление от възложителя.
И към изброената фактология като добавя, че наближават избори… Изведнъж ме обзе оптимизъм за предсрочно приключване …

А това е описаната етапност на изпълнението:
-   Първият етап обхваща конструктивно укрепване на североизточната част на съществуващия блок /Корпус 1/, нова четириетажна пристройка със сутерен, ново евакуационно стълбище, кабинет по музика, мултимедийна зала, кабинет за презентации, лингвистични кабинети 2бр., нови класни стаи 6бр., методически кабинети 2бр. и други.
-   Вторият етап обхваща конструктивно укрепване, пристройка и надстройка на съществуващите корпуси на училището /Корпус 2 и Корпус 3/, разположени в източната и югоизточната част на двора (успоредни на ул. „Кракра“), където са предвидени, допълнителни учебни и административни помещения, помещение за бърза закуска, нов физкултурен салон, зала за хореография и бойни изкуства, складови помещения, второ евакуационно стълбище, класни стаи 9бр., методически кабинети 2бр., лингвистични кабинети 2бр., кабинет физика и други.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 16:50 от AnMary

# 578
  • В средата на времето
И към изброената фактология като добавя, че наближават избори… Изведнъж ме обзе оптимизъм за предсрочно приключване …

Да са готови цяла година по-рано ли? Simple Smile Не знам...напълно възможно е да приключат предсрочно. За 16.09 със сигурност няма да са готови, но пък в началото на другата година...кой знае. Simple Smile
По това описание на етапите не виждам да има достатъчно нови класни стаи, в които да се премести цялата гимназия.

# 579
  • София
Момичета, щерката подарява учебници от 8ми клас.

Запазени Wink

Ако имате ненужни от 9ти клас, бихме ги приютили  Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:45 от nad_tab

# 580
Izida, някак сключен договор за мебели година преди да приключи СМР на мястото, където се очаква мебелите да се позиционират ми се стори оптимистично, което обаче не значи, че писменото уведомление от възложителя до доставчика на мебелите няма да му бъде изпратено чак в началото на лятото на 2020 г.

Иска ми се да вярвам, че съвсем скоро децата ни ще ходят в нормално време на училище. Много е несправедливо едното ми дете да излиза първо сутрин (то си е почти нощем зимата), а другото да се прибира последно вечер (пак почти нощем) и то за и от училище.

# 581
  • Gabrowo->Sofia
През юни ми попадна интервю с Фандъкова, че ремонтът ще приключи през август и новата година може да започне с едносменно обучение. Понеже не вярвам особено на обещания за предсрочно изпълнение, ще чакам чинно от училището да обяват как започва учебната година. Все пак, надеждата умира последна.

# 582
  • В средата на времето
Иска ми се да вярвам, че съвсем скоро децата ни ще ходят в нормално време на училище. Много е несправедливо едното ми дете да излиза първо сутрин (то си е почти нощем зимата), а другото да се прибира последно вечер (пак почти нощем) и то за и от училище.

Напълно те разбирам, Lia Di. И на мен би ми се искало всички да са първа смяна само.

# 583
През юни ми попадна интервю с Фандъкова, че ремонтът ще приключи през август и новата година може да започне с едносменно обучение. Понеже не вярвам особено на обещания за предсрочно изпълнение, ще чакам чинно от училището да обяват как започва учебната година. Все пак, надеждата умира последна.

От статия от 22.02.2019 г. - https://stolica.bg/stolichna-obshtina/s-41-pomeshteniya-i-2-salo … -angliiska-snimki :
"По график през лятото на 2020 г. новата сграда трябва да е напълно готова. Ще ускорим сроковете и новата сграда ще бъде завършена за началото на учебната година, през септември т. г. и г-жа Фандъкова отново ще открие учебната година пак в това училище, увери кметът на Оборище Васил Цолов."

# 584
  • В средата на времето
А пък тук, от 17.06.2019 е инфото, директно си казват, че до края на август ще е готова новата сграда. Joy Малко дни останаха и ще се разкрие загадката. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт