Всичко за всички марки гел лакове 17

• 69 368
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Ако може да ми препоръчаш нещо.

# 511
Здравейте, момичета! Честит празник на празнуващите! От скоро си правя гел лак вкъщи и мненията и препоръките ви във форума ми бяха много полезни. В момента използвам базата и топа на Елит99 като преди това минавам с обезмаслител плочката, но въпреки това лакът ми издържа макс 7-8дни. Преди това използвах базата и топа на Флормар, която се води 2в1 и резултатът беше същия. Преди когато ходех на маникюр гел лака ми издържаше над две седмици без проблем, та вероятно проблемът е в мен. Четох за отзивите ви от Коди, но се притеснявам със свалянето му след това. Не искам да нося лака със седмици, но бих се радвала да удължа продължителността му до 10-14 дни. Спряла съм се на базата на Born pretty peel off и тази на Веналиса ако имате мнение за тях бих се радвала да споделите и също така как ги сваляте. Хвърлила съм око и на тази на Блускай, но чувам доста противоречиви мнения за нея.

# 512
  • Пловдив
Здравейте на всички! Христос Возкресе! Да попитам ползвате ли от новите 3 Д слайдъри и аерографи и от къде поръчвате? И скоро някой ще прави ли обща поръчка от Коди? Искам да се включа! Светъл празник на всички! 

# 513
  • Враца
Мспасов, потърси си олио за кожички (cuticule oil). Има ги във всяка парфюмерия. В съдържанието виж да има Acid, това е "кисело" масло и е по-подходящо за груби и бързорастящи кутикули.

Ная, вземи си Коди и не се занимавай с китайските бази, това е моя съвет. Прави си лаково каре под базата и няма да имаш проблем със свалянето.

Краси, потърси група във Фейса "общи поръчки от kodi.pro", тук правилата на форума не позволяват уговорки за общи поръчки. Аз не съм ползвала слайдърите, за които питаш.

Христос Воскресе и от мен! Simple Smile
Скрит текст:

# 514
  • Paris, France
nayya, преди да сменяш бази и топове, за които няма гаранция, че ще държат по-дълго те съветвам да си закупиш ултрабонд. Може да се окаже, че с него лакът ти издържа желаните 2 седмици. Купи първо ултрабонда на Коди с групова поръчка и ако това ти реши въпроса е достатъчно. Ако не помогне купи допълнително останалото -гумена база и топ и евентуално киселия праймър. Но не очаквай чудеса, защото Коди, както всички други системи не е панацея и няма гаранция, че ще ти държи. В темата ферий и Кати не задържат Коди повече от седмица. Борн прити на мене с каре по цял нокът и без ултрабонд ми държи по над месец................. на краката. На ръцете 5-7 дена, но махам лесно.

Ако поставен в салон гел лак държи а домашен, не, проблем с ноктите няма. Проблемите с белене идват от лоша техника, слаба лампа и евентуално продукти.

мспасов, браво, но слоевете ти са много дебели и на показалеца има видимо свиване на цвета от вътрешната страна на кутикулите. Тънко, тънко, тъъъничко! Ферий ти е обяснила за маслото много добре. Действай и няма да сгрешиш!

# 515
  • Пловдив
Невена, как е правилно да се нанесе ултрабонд?

Как изглеждат формите за удължаване при лакиране, гугъл ми показва само за ноктопластика?

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 14:58 от armira

# 516
  • Paris, France
ултрабонд - праймър, който не съдържа киселина и служи да скрепва акрилатите и метакрилатите с кератина на естествения нокът или помежу им. Създава ковалентни връзки. Изсъхва на въздух и оставя лепкав слой. Нанася се на сух, почистен с клензър, ацетон и/или спирт обезпрашен и добре обезводнен и обезмаслен нокът или гел, акрил, ваденка. Ако не е достатъчен за задържане на покритието, под него може да се сложи кисел праймър с цел по-добро изсушаване и надупчване на нокътя. В някои системи гел лакове ултрабондът е смесен с базата - Гелиш, например. В други е смесен с клензъра, с който се обтрива нокътя преди поставянето на база. В системата Шилак той е смесен с клензъра, който е клензър/преп/бонд (почистващо, обезводняващо, обезмасляващо, слепващо) средство - Scrubfresh. В повечето системи е отделно шише, като от лак. Такива са ултрабондовете на Коди, ИБД, Сенсейшънейл и поставянето му е задължителна стъпка в тези системи. Когато е в отделно шише, се нанася веднага след нанасянето на препа, фрешера на 10 пръста. Ако се прави само един пръст се изчаква да изсъхне нокътя, почистен с клензър и побелее леко, тоест, почистващото средство да е изпарено. Нанася се с добре изцедена четка, в много малко количество и само на места, склонни към белене. Изчаква се да изсъхне поне 1 минута и се поставя отгоре базата. При проблемни нокти се изпича 2мин в лампа за по-добро изсъхване и спойка. Във Франция го поставят по цял нокът и пекат рутинно.

Над лепенка или ваденка се слага след изсъхването им и по цялата площ. Може да се сложи преди топ, който бяга от лакове без лепкав слой. Или под топ посвободен край само за да не се бели топът. Чака се да изсъхне 1-2мин преди да се постави следващ слой.

Затруднява свалянето и то доста. Затова препоръчваме да се ползува само при нужда върху естествен нокът и само по местата, които се белят - около 1-2мм от свободен край. Ако няма преждевременно белене е ебсолютно ненужен.

Може да се постави и под обикновен лак.

Всеки ултрабонд е съвместим със всички останали марки. Не е нужно да се ползува този на марката.

Пример - Гелиш или Шилак не държат и се забелват от 2рия ден на показалец и палец. На следващото лакиране, между скръбфреш и база Шилак поставяме по свободния край на палец и показалец и 1мм от плочката ултрабонд на Коди, ИБД, НДЕД, Гелиш пробонд итн. В системата Гелиш ултрабондът се намазва след Ph bond, който е техния преп, фрешър - спирт и ацетон.

Киселия праймър се поставя много, много внимателно и леко без натиск по нокътя и в достатъчно количество и само и единствено на естествен нокът, защото разтапя пластмаса и акрилати. Много опасен и трябва да се внимава с него. При допир с жива кожа я изгаря. Киселият праймър се ползува под гел-лак само по изключение, когато нищо друго не помага. Ултрабондът се слага над кисел праймер веднага щом киселия изсъхне и нокътят побелее. Най-добре с молив за да не се изгори кожата.

Ако се прави лаково каре праймъри - кисели, некисели, ултрабонд няма нужда да се слагат под или над карето. Ултрабонд може да се сложи над цялото каре с цел базата да не бяга и да не става на дупки, но това е необходимо само ако се прави директно бомбе без първи слой тънко нанесена база или ако базата видимо става на дупки. Повечето от нас го слагаме само и единствено по свободния край и 1мм от плочката под него, евентуално леко, на 0.5мм от задната страна на свободния край.

Армира, така ясно ли е?

Редактирах се, защото ми писаха да ме питат как така побелява нокътя. Имах предвид, че се поставя на обезмаслен и обезводнен с клензър и фрешър нокът.

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 20:19 от Nevena Virolan

# 517
Аз имам топ и база на Елит,както и на Веналиса-еднакво ми издържат,но при мен си мисля,че е от лампата проблема. Ще видя кога ще прежаля парички за хубава лампа и ако и тогава не ми изкарва лака повече от седмица ,ще мина на Коди.

# 518
  • Пловдив
Невена, о да! Направо за учебник и за първа страница ❤ Благодаря ти, че си отделила толкова време ❤

# 519
Елит и Веналиса са един дол дренки 😀 наистина си вземи нещо по-качествено. .

# 520
Идвам да докладвам, че нямам забележки към издръжливостта на полигела на Веналиса с подложка от билдъра на Кани. Мисля, че е на почти три седмици +- няколко дни. Ей ги днес -само грозно са израстнали. Нямаше отлепено, сцепено или накъртено. Споделям си и първия опит за мрамор - мислех да го правя по техниката на Кам с фулмастрите, ама после реших да пробвам детайлната четка на Блускай, та техниката е мокро в мокро.

Телесния е Веналиса 919, броката е Bluesky Micro Carvin paste pink gold, бялото е Ibd. Топът е темперираното стъкло на Веналиса.

# 521
  • София
Фокси, и аз чакам всеки момент полигела на Веналиса. От клиповете не ми става ясно след като намажеш на формичката и сложиш върху нокътната плочка колко време печеш така с формичката?

# 522
  • Враца
Фокси, браво, супер е. На мен мрамора ми се получава най-красив като направя "пътеките" с черно (с детайлната четка на изпечена бяла основа) и след това я почиствам (четката), топвам в спирт и размивам с нея на места самите шарки и пека. След това на места повтарям с черно за акцент. Не знам дали се разбира. Simple Smile Нещо такова се получава.

# 523
Фейри - чудесно е, не съм се сещала!

Вани - аз мажа формата, поставям на нокътя и пека 5-10 сек, колкото да полимеризира леко за да не се мести. Като напрявя всички пръсти пека 2-4 минути в зависимост от дебелината, че на камуфлажите по принцип им трябва повече, пък и аз съм шубе. Пека в сън1.

# 524
  • София
И чак накрая сваляш формите? После не печеш допълнително?

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 10:41 от va_ni

Общи условия

Активация на акаунт