Всичко за всички марки гел лакове 17

• 69 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Paris, France
Камалия, ако искаш, мога да поразпитам и да пиша на тукашния дистрибутор.

И да, всичко, което Камалия писа за марките и клиентелата е много вярно навсякъде по света. Даже исках да го напиша абсолютно същото, но от съображения за етикет и страх да не обидя някоя работеща с ниска марка или ползуваща ги си замълчах. Аз не ходя в евтини салони, защото няма как хем цената да е ниска, хем качеството и хигиената да са на ниво. От скъпия салон си излизам с торба пили, масла и подаръци и насоки за грижа. В евтиния, ако ми извадят употребявана пила и ме настанят на маса с лампа Пеги Сейдж, направо си тръгвам. Тук в скъпия салон махането е безплатно до 3 седмици след поставянето, а в евтиния искат 14€ за сваляне и често излиза по-скъпо. Тук маникюристки са писали, че клиентите искали поне месец носене. И тук има такива, особено пенсионерки. След месец лакът е така спечен, защото той катализира и извън лампата, че да се свали е все едно се сваля твърд, неразтворим гел. След 6 седмици с гел може да се окаже, че ноктите са така гъбясали и мухлясали, че са нужни антибиотици и орални противогъбични.

Често, все още срещам оплаквания, че гел лакът не държал 3 седмици. Той държи ДО 2-3 седмици и започва да деполимеризира. В скъпите салони поправките в рамките на обещаните 2-3 седмици са безплатни. В другите, естествено не, защото ако през ден сядат да свалят един нокът по 30мин ще фалират. А отлепен нокът, ако не се поправи бързо, лесно мухлясва. Декорациите правят отлепванията още по-лесни.

И се оказва, че за да спестите 5-10лв от лак при закупуването на гел лак ще похарчите повече в бои, четки и чистенето им, пили, ацетон, камъни итн. И ще ви мрънкат, че не им държи по 5 седмици и че ноктите им станали на хартия. Плюс пълните с гъби и бактерии джобове между ноктите. Като напълнят населеното място с информацията, че хванали гъби и СПИН точно при вас и че лакът им не държи и се бели още на втория месец и ноктите им се увредили и окапали от радиацията в лампата, ще си отидат поне половината клиентки. А вложилите 200-300лв повече в началото ще лакират с база, 2-3 слоя цвят и топ и ще свалят с поглед и малко ацетон за 5-10 минути. И клиентките им, които имат перални, миялни и домашни помощници и си слагат маслото прилежно, ще си ходят доволно и чинно на всеки 2 седмици извън ваканции и командировки. Те ще взимат по 5-10лв повече от вас на маникюр, който ще правят за 20-30мин с разходи, същите като вашите, защото клиентките им рядко носят обемисти, дълги като орел нокти. Вашите маникюри ще отнемат минимум 45мин, често над час с нацупване ако има декорации на по-малко от 8 нокътя.

Кам, Руското синьо цапа през база, но ОПИ се мажат като масло и сами се очертават по нокътя. Няма чистене на кожа. Аз харесвам бягането от кутикули.

Всъщност, не е нужно всички лакове да са ви от висок клас. Но за база и топ е направо задължително. Вземете читави, ОПИ, Гелиш или някое подобие на Гелиш -ACG, JESSICA Geleration, RCM евентуално ИБД, Изфлоу или Прогел и ще имате по-добри резултати.

Sth, браво, много хубаво си се лакирала! Не мога да повярвам, че ти е за севте

# 586
Невена, ще се върна да си отбележа всичките ти постове с "полезно", та да си ги препрочитам.
Не съм супер доволна от резултата аз, но се старая. За първи път лакирам някой друг, но на свеки как да откажа Simple Smile Нея я правих с пигмент на Born prity.
Последните 3 години си имах маникюристка и си признавам, че ми липсва. Сега съм в неравна битка с котикулите, но и това ще го отработя Simple Smile
За сега май най-добре получилия се ми е този (втори по ред)
Скрит текст:

# 587
  • Paris, France
Да се похваля, че не мога да се стърпя: В петък вечерта, прилежно опакована, ме чакаше в пощенската кутия ето тази красавица:

https://www.aliexpress.com/item/Dmoley-30000Rpm-Black-Electric-N … 042311.0.0.fVZpmx

Видях, че е кацнала на летище Шарл де Гол още в ранни зори в проследяването и с трепет я очаквах, но не и същия ден. Беше отбелязано, че е влизала и излизала от разпределителния център още час след плащането. И след това на другия ден, че е предадена на авиокомпанията. И после нищо. Взех да се притеснявам, защото ........ я чаках а и продавачът има лоша репутация тук. Ел. Пилите му идват често счупени, с лошо залепени контролни панели и никога не връща повече от половината пари. Слави се, обаче, с най-мощните 35 ватови пили. The Passion ме поуспокои и отдели време да отговори на многото ми въпроси и да ми я пусне да я чуя и видя в действие. Коментарите под нея не са бляскави. Има един, кратък и хубав от БГ. Той е на нашата уважаема съфорумка the Passion. Виждала съм същата без педала от него, EN400 и бях впечатлена от мощта и, но дъщеря ми искаше с педал. Писах на НДЕД с въпроси за техните jd700, но отговорът им дойде късно. От Дмоли ми отговориха след час. Поръчах я с приложена молба да я извадят и тестват за шум, вибрации, работа на копчета за посоки и педал/ръчна и да я опаковат допълнително. Специално помолих да проверят етикета, защото на мацка от тукашния, френски форум пилата и дойде с етикет за 110-120волта (американски ток), но с европейски щепсел. След отваряне на блока се оказа за 220-240 волта и 18волта, 1ампер на изход, което е много добре според инжинерния ми съпруг. Помолих да пише стойност под 10$ , подарък и козметика за нокти. Минала е митница във входяща държава без поражения. Дойде без мито. Избрах опакована в картон, защото тези в пенопласт/стиропор идват често счупени а са с 2-3 лева по-евтини. Продавачът беше увил цялата кутия в найлон с въздушни мехури и кутията беше без никакви поражения.  Толкова изящна и лъскава, че се съмнявам да я е пипала човешка ръка и някой да я е вадил да я тества, хихи. Дъщеря ми веднага я отвори, свърза и тества около 3 часа. Даде ми и акъл да работя с педала за да не я нагрявам, да намалявам оборотите приди да я изключа и да изключвам преди да сменям посока или крачно/ръчно управление. Искаше ми се да я тествам по-обстойно преди да ви пиша, но не си на  намирам никъде приставките и затова не мога да съм конкретна по най-важните въпроси. Всъщност единственото, на което нямам отговор е дали оборотите са достатъчни за изпилване на акрил и акригел и дали загрява и вибрира при педикюр с големите шлайф шапки с размер 13*19 и 16*25. И така.....

Блок за управление -  тип jd700, тежичък и доста обемен в сравнение с предишната. Много добре направен, нищо криво, разлепено, стърчащо. С 4 налични гумирани крачета. 2 копчета с по 3 позиции всяко. Трябва да се внимава като се изключва. Предпочитам копчета с 2 позиции. Копче, което се бута за промяна на оборотите. Дупки за ръкохватка и педал отпред. Те не могат да се объркат. Много ми хареса, че всички копчета са отпред и няма нужда да обръщам блока за да я спирам и пускам. Също, че копчетата са големи и лесно се натискат, че на предишната, за да смена посоката трябваше да повдигам блока, че копченцето беше миниатюрно. Мощен, на максимална скорост консумира 10 вата на празни обороти, над 30 когато допра до предмет. Много ми харесва това, че оборотите започват от нула и има минимални обороти, а не да скача направо на 5-6000.

Ръкохватка - метална, лека, с пластмасова въртяща се част за закрепване на бора. Много лесно се затваря и отваря механизмът. Тънка и много удобна за гравиране и фина работа, но за педикюр на стъпала ми е по-удобно с по-дебеличка. Първоначално загря ужасно, но завинтих добре задната част със шнура, защото дойде хлабава и спря да се нагрява, дори след час работа. Струва ми се по-малка и тънка от писалката на jsda jd200, jd300, jd400, jd500 jd700. Още не съм я разглобявала. Шумна е само на последните 2 деления от общо 12, които най-вероятно няма да ползувам. След 2 часа работа на 2-7 деление е леко топла, което е нормално. Никаква вибрация, дори на най-високи обороти. Е, не е Маратон и не е съвсем безшумна на високите обороти. Не съм сигурна, че вдига заявените 30000 оборота. Другият месец ще измеря с тахометър и ще ви съобщя резултатите. Прозорците за вентилация са в средата и трябва да се внимава да не се запушват с ръка, че като нио може да прегрее и да и изгори микромоторът. Трябва да се разглобява и почиства от прах и мрсотия и да се смазва с машинно масло всеки път, когато започне да загрява по-бързо, да вибрира с повечето накрайници, да издава особени звуци. При липса на гореописаното е добре поне веднъж годишно да се почиства. Държи се винаги с борче вътре и никога не се затваря ако нямя в нея бор с риск да не се отвори повече никога. Внимава се да не пада. Не се ползува с криви, не добре центрирани, несиметрични борчета или борчета, които са падали. Борчета се сменят само на изключен апарат. Шмиргели с голям диаметър или груби я зятрудняват и натоварват.

Педал -  Служи за свръзка и не регулира скорост. Избира се скорост само ръчно.  Малък, но удобен. На ръчна загрява леко а с педал никак. Как ще си правя педикюр с педала и дали да рискувам още не съм решила. Предишната я скапах точно по този начин. Като го стиснах с ръка първия път нищо не стана, пилата не тръгна. Дъщеря ми го сложи на пода и натисна с крак. Работеше, урааааааа.

приставките - стандартните от али, не тези на jsda, които са по-малко на брой. Неволята учи. Не намирам другите, които си имах, но с тези, със заострената топка дъщеря ми си изчисти кутикулите добре. Оказа се, че колелцата шкурка чистят стъпала и пети, при това прекрасно, макар и бавно. Утре в ранни зори слизам в мазето да търся приставките. Ако намеря и мономера ще е супер.

Много съм доволна засега и  не мога да и се нарадвам. Няма нищо общо с 12-18ватовите немощни апарати. Не е Маратон, но аз Маратон и не очаквах. Надявам се дълго да си я ползуваме. Не мога да гарантирам, че ако я поръчате, ще получите същата като моята и тази на The Passion, или че ще я получите бързо поради естеството на магазина и местонахождението. Просто споделих първоначалните си впечатления. Ако имате въпроси, The Passion е много отзивчива Yum 

Благодаря на изчелите. Благодара, че ви има. На Потребителка1, Дани и Пашъна вече благодарих, но пак им благодаря.

Sth,  де да можех да се лакирам като тебе! Никакви кутикули не виждам, специално уголемявах снимката. С гел ли си отдолу? Идеални са ти ноктите. За свекърви има лакове с ефект змийска кожа. А как виждаш полезните постове? И на мене ми се иска да ги чета понякога, но не знам къде да ги намеря. Сетих се за един на над за магнита, например. Помня, че го маркирах полезен.

# 588

Sth,  де да можех да се лакирам като тебе! Никакви кутикули не виждам, специално уголемявах снимката. С гел ли си отдолу? Идеални са ти ноктите. За свекърви има лакове с ефект змийска кожа. А как виждаш полезните постове? И на мене ми се иска да ги чета понякога, но не знам къде да ги намеря. Сетих се за един на над за магнита, например. Помня, че го маркирах полезен.

Nevena, отиваш на Профил ->Настройки->Моят избор (това е в хоризонталното меню)->Списък "Полезно" (това е във вертикалното меню). Така е с новата визия на форума. Там е всичко на което си дала палче.
Скрит текст:

Прекрасни маникюри показвате, момичета. Първата ми работа сутрин с кафето е да отворя темата. Благодаря, че ви има.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 09:24 от Cvete™

# 589
  • На плажа
Sth много добре са се получили 😊
От къде поръчваш Gel it и на каква цена?

Аз ползвам Quickgel /показаните от Кам/ от повече от година. Доволна съм откъм издръжливост и сваляне. Някои цветове се нанасят малко трудно, други не са мн.покривни, но често пускат промоции и имат малки шишенца, което ме устройва. До сега не съм изхарчила цвят, а не лакирам само себе си.
Прави ми впечатление, че са с къс срок на годн.след отваряне -6м. Може би наистина са с по-изчистен състав.
Цветовете в сайта мн не отговарят на реалните.
Моя позната беше искала реални снимки на някои цветове, бяха й пратили снимки на палитри, но някакви защитени, дето след опр.време не се отварят. После аз поисках палитра на някои цветове, но ми отговориха, че нямат да съм ходила на място да разгледам.
Чудя се какво толкова ги крият. Нали тр да разгледаш, за да купиш.
Та в този ред на мисли, ако някой иска палитри мога да снимам. Имам доста цветове 😉
Ето напр.новата им колекция

Над 20 цвята имам вече от Куйкгела. Вярно е ,че цветовете не отговарят изобщо.Аз се консултирам предварително с дистрибутора по телефона за цвета.Най-доброто попадение е един страхотен корал неонов-  http://quickgel.bg/?route=product/product&product_id=1013&search=135
А това е най-търсения телесен цвят,вече три шишета изхабих от него - http://quickgel.bg/Quickgel-8N-Mini?search=8N
На снимката изглежда розов ,а в действителност е телесен - Тук съм го използвала
Скрит текст:
Ако се интересувате от някой цвят,ще снимам.

# 590
Препоръчайте ми, моля, прахоуловител за домашно ползване - ако може, да се продава тук, че не ми се чака месец. Какво трябва да се гледа при закупуване - мощност? Искам просто да изсмуква при пиленето, без да ставам цялата в прах като сега, но не искам и някой супер евтинджос, дето ще смуче слабо и ще ме ядосва Simple Smile

# 591
Да се похваля, че не мога да се стърпя: В петък вечерта, прилежно опакована, ме чакаше в пощенската кутия ето тази красавица:
https://www.aliexpress.com/item/Dmoley-30000Rpm-Black-Electric-N … 042311.0.0.fVZpmx
Честито, Невена! Много бързо е пристигнала пилата, дано да я използваш дълги години безпроблемно!
И благодаря за споделеното мнение, научавам нови и полезни неща от твоите коментари. Мерси!:ok_hand:

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 09:30 от Potrebitelka1

# 592
Дани, ако имаш палитра с цветовете снимай я. Може да си харесам нещо. Ето този първия кораловия не съм го заглеждала дори, а ми стана интересно. Имам може би 60 техни лака, но на този не съм попадала.
А 8N наистина е много хубав, имам го и е предпочитан цвят.
Sth поръчвам от сайта им. Изпиши quickgel.bg и ще излезе. В момента има намаление на показаните по-напред лилави цветове.

# 593
  • София
Здравейте на всички. Вчера бях на представянето на новия гел лак на CND, като подарък получих база, топ и 1 цвят, още не съм го пробвала, но като се намажа ще кача снимка. На семинара беше много хубаво, имаше даже томбола и една мацка си спечели 6 цвята по избор. Имаше и промоция само за семинара, 6 цвята за 108лв. Та да разкажа какво разбрах. Новият им гел лак е по дълготраен от шилак, т.е. издържа повече от 14дни. Също така се сваля по-трудно от шилак, но пак го дават без пилене за 15-20мин да се свали. Другото е, че ако се препече базата се свалял още по-трудно. В тяхната лед лампа се пече за 20сек, за всички останали 30сек. Цвят и топ по 1 мин.  Новото при новия гел лак (Creative play gel) е че цветовете могат да се смесват, това при шилак не  се допуска. С този много лесно се правели преливки (омбре ефект) на живо ни го показаха наистина изглежда лесно. Нещо което ни загатнаха и ще го споделя с вас е, че бранда смята да върне позициите на шилак като най-добър продукт на пазара. И че сега е момента да се вдигне цената за услугата с шилак. Имат ново лого. Предричат връщането на обикновените лакове. Казаха за Vinylux, че има нова подобрена формула, която не позволява съхненето на лака в бутилката, също имал нова форма на четката, за по прецизно нанасяне. С другият им обикновен лак Creative play пък печатите им много лесно се получавали. Имаше и демонстрация. Поясниха пак за линията на Lecente, която са пигменти глитери и т.н., че са изчистени и се свалят лесно, защото не съдържат стъкло, пясък и черупки, а само чисти пигменти и глитери.
Аз се възползвах от промоцията и си поръчах още 6 цвята, като дойдат ще кача снимки.
Хубав ден на всички и хубави ръчички Grinning

# 594
  • София
Момичета под поли гела какво слагате?моля стъпка по стъпка да ми обесните

# 595
праймър, ултрабонд, каучуква база

# 596
  • Войводиново
Темата става все по-интересна. Страхотни маникюри отново особено на куклата,много ми харесва този стил. Аз съм хвърлила око на Kira nails някой разглеждал ли ги е? Много цветове си харесах. Ето един френски от мен  
Скрит текст:
Искам да попитам как го запечатвате,за да е по издръжлив? Втори ден и връхчетата на дясната ръка са се поизтъркали. Вярно,че не ги жаля,но ползвам Коди и при обикновено лакиране се захрабяват чак след седмица. Само с френския се получава така. Има ли някаква специална техника?

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 23:44 от Gavgalinka

# 597
# 598
Sht, Desi Vi, Дани благодаря за разяснениято относно марките, аз искам да Ви попитам дали наистина се сваля лесно Quick гела.
Pami,  при теб Gel it up(чувала съм за тези, че са упорити и се сваляли трудно.
Неви, в захлас чета, това което ни обясняваш :*

# 599
Аз лично свалям Куикгела много труно, но базата ми за сравнение е CND.

Общи условия

Активация на акаунт