Нашите кухни - 73

• 92 213
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
На мен гранитогреса ми е по-студен в сравнение с ламината

# 196
Не би трябвало да задържа миризми, освен всичко друго дървото има антимикробно действие, от хигиенна гледна точка вероятно е добре да има повече дървени или коркови настилки и плотове. Само човек да може да си ги позволи Simple Smile

Ние сме с черен гранитогрес в коридора, после дюшеме в хола и пак същия гранитогрес в кухнята (която е в едно с хола). Плочките са налепени, но дюшемето все още не е сложено. Предупредила съм да е без лайстна.

Аз също харесвам еднаква настилка навсякъде, но не можем да си позволим дърво навсякъде, а и не сме внимателни, няма да го пазим.

# 197
Коркът не задържа миризма.

# 198
Аз съм с ламинат навсякъде. Имам притеснения за кухнята, надявам се да нямам проблеми с уредите и евентуално наводняване. Мислех да сложа гранитогрес там, но цената ми идваше 2 пъти по-скъпа от тази за ламинат и се отказах. Взех си по-висок клас ламинат и го сложих навсякъде в апартамента, във всички стаи+коридора.

# 199
  • Някъде на път....
Ние сме на първи етаж над гаражи, сложихме трислоен дъбов паркет и съвсем спокойно си ходя боса, приятно ми е на краката, не е студено. Под паркета сложихме 5 см. фибран, замазка, осб и подложката за паркета.
При тази изолация е нормално да е приятно. Simple Smile   Peace

# 200
  • София
Аз съм с ламинат навсякъде. Имам притеснения за кухнята, надявам се да нямам проблеми с уредите и евентуално наводняване. Мислех да сложа гранитогрес там, но цената ми идваше 2 пъти по-скъпа от тази за ламинат и се отказах. Взех си по-висок клас ламинат и го сложих навсякъде в апартамента, във всички стаи+коридора.

Моля да ме ориентирате за цените. Каква е цената на кв.м за ламината, който избрахте и колко мм е дебелината му?  Аз останах с впечатление, че цените на ламинатите и гранитогреса са съпоставими (22 - 23 лв на кв. м за 8 мм ламинат, а за що-годе приличен гранитогрес е около 25 лв на кв.м). Или не съм гледала в подходящи магазини?

# 201
  • София

Моля да ме ориентирате за цените. Каква е цената на кв.м за ламината, който избрахте и колко мм е дебелината му?  Аз останах с впечатление, че цените на ламинатите и гранитогреса са съпоставими (22 - 23 лв на кв. м за 8 мм ламинат, а за що-годе приличен гранитогрес е около 25 лв на кв.м). Или не съм гледала в подходящи магазини?

Като цени са съпоставими и близки, но цената за монтаж на ламиниран паркет и гранитогрес е голяма. На много места цената на ламината е с включен монтаж , а за гранитогрес лепенето е 20-25 лв на м2

# 202
  • In transit
Намерих водоустойчив ламинат: https://www.egger.com/shop/bg_BG/products/flooring/aqua-plus

# 203
Влагоустойчив и водоустойчив са различни понятия:
Поради намаленото си издуване влагоустойчивият ламинат EGGER Aqua+ е значително по-неподатлив на водно въздействие и с това разкрива нови области на приложение.

# 204
  • In transit
Влагоустойчив и водоустойчив са различни понятия:
Поради намаленото си издуване влагоустойчивият ламинат EGGER Aqua+ е значително по-неподатлив на водно въздействие и с това разкрива нови области на приложение.
Грешката е моя.

# 205
Тонибад внасят ламинат по спомен пак немски, който е тестван накиснат във вода. Има го в Килимия, по-малко популярни са, но са много добри.

# 206
Влизам с ъпдейт на кухнята ми, изникнаха проблеми, които ни забавих, отделно за голямо нещастие интериорните врати дойдоха в отвратителен жълтеникав цвят Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 207
Изглежда, че доста хубаво ще стане. Малко ти остава, блазя ти. И те чака радостта от използването. Представям си съвсем като се завърши. Simple Smile

# 208
Харесва ми, но....някак ми се набива на очи цвета на аспиратора и цвета на фурната. Дано крайния резултат е хубав.

# 209
Много красиво става. Чакам с нетърпение снимки от финала.

Общи условия

Активация на акаунт