Нашите кухни - 73

• 92 185
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
..докато не дойде време да сменим изгоряла лампичка. Уж става със завъртане и издърпване, но не - оказа се истинска мъка, дори се наложи да извикаме ел. техник / смешно, но е така/. Той също не успя и трябваше да я счупи, за да я извади и смени. Това се повтори на два от спотовете.
Може и само при нас да се е случило, но да споделя от опит.

Аааа, лошо! Все пак има някакъв живот тая крушка и все ще изгори в един момент и после какво? А кое се чупи? Самата крушка ли?
Иначе ги намерих /поне по телефона казаха, че ги имат/ в ATG. Имали и заместители на филипските, някакви кипърски, ще ида да ги гледам тези дни и ще споделя, ако някой друг се интересува.
Благодаря на всички, които се включиха в издирването им! Flowers Hibiscus

# 301
  • София
Да, самата крушка счупи и я извади на части.
В кутията има малък вакуум, с който след като се залепи на стъклото на крушката завърташ обратно на часовниковата стрелка / за изваждане на крушката / и дърпаш надолу. За да сложиш нова - завърташ по посока на часовниковата стрелка.
При нас крушките се въртяха и в двете посоки, без да могат да се извадят.

# 302
При нас крушките се въртяха и в двете посоки, без да могат да се извадят.
Не сте били стигнали при завъртане на обратно на часовниковата стрелка крайното положение,
при което се "освобождава" крушката, за да можете да я "отделите" от фасунгата.
Този стандарт е GU10:
Скрит текст:

видео 7,26мин :
Скрит текст:

ПП Важно:
Цитат
При монтаж на халогенни крушки балонът не трябва да се докосва директно с пръсти, а с мек плат

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 12:25 от Анонимен

# 303
  • София
И видеата сме гледали, и знаем, че не се пипат крушките с гола ръка, и при нас се получи, каквото съм описала. Защо ли и ел. техника не се справи?
Приемете, че всички други, които имат тези осветителни тела, нямат такива проблеми с тях.

# 304
Защо ли и ел. техника не се справи?
Дефектирали, евентуално нагорели пластините във фасунгата.
Това се получава след "некоректно" свързване към кабела на инсталацията.
Ел.техника се е справил спрямо ситуацията.
Въпросът кой ги е монтирал осветителните тела?
Цитат
• Включена е крушката за мощност: 5.5 W светодиодна, мощност 50W
• Заменяема крушка с максимална мощност: 50 W

# 305
  • София
Същият техник. Както и всички останали осв. тела в къщи, ключове и контакти, изведе необходимите нови такива за кухнята. Досега не съм имала оплаквания от него.

# 306
С тия фешън LED-ове ще има да берем ядове и това си е. Simple Smile Като си помисля само каква хамалогия ме чака някой ден, когато ще трябва да се подменят лампичките на аплиците в банята, направо ме втриса. Fearful Пълен демонтаж, носене в специален сервиз, вероятно и няколко дни чакане.. луда работа, ама какво да се прави - красотата изисква жертви. Simple Smile Може просто на тези конкретни лампи нещо да не им е било точно, случва се и при най-добрите. И е хубаво да се споделят тези неща, за да си има човек едно наум.

# 307
Vayana, ходих до магазина /намерихме всичко, което търсим/ и специално описах ситуацията като питах откъде може да идва проблема при вас. Продавачката се изсмя ехидно и заяви, че "така е като не питат хората". Обясни, че най вероятно имате този модел https://www.atg.bg/1059-philips-spot-edinichen-phase-533003016.html, а той бил с интегриран вътре лед, който не се сменял изобщо. Изгори ли - хвърля се цялото осветително тяло и се купува ново. Опасявам се, че случая при вас не е такъв, но тя не пожела да поразсъждава за другата опция - спот със сменяема крушка, която не може да се откачи и смени. Абсурдно било. Казвам го абсолютно информативно, в никакъв случай не споделям нейното мнение и ви съчувствам за трудностите по смяната на изфирясалите крушки. Сериозно се замислих дали да купя обаче баш Филипс.

Кипърските спотове не изглеждат никак зле, по-евтини са, но нямам никаква идея дали са качествени. Марката е  One Light

# 308
Аз нямам никакви проблеми с моите спотове. Хем 2 бяха от склада на Амазон. Аз от там си ги поръчвах, тук цената беше повече от двойна. Точно с вакуумчетата махнах халогенните крушки и си сложих ЛЕД.

# 309
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, има ли някой, който да се занимава с проектиране на кухни? Направила съм проект на кухнята, но ми трябва човек с по-голям опит от гледна точка на съвети, които са единствено натрупани с опита. Ако има такива ще покажа проекта за съдействие и помощ. Благодаря предварително!

# 310
  • София
Vayana, ходих до магазина /намерихме всичко, което търсим/ и специално описах ситуацията като питах откъде може да идва проблема при вас. Продавачката се изсмя ехидно и заяви, че "така е като не питат хората". Обясни, че най вероятно имате този модел https://www.atg.bg/1059-philips-spot-edinichen-phase-533003016.html, а той бил с интегриран вътре лед, който не се сменял изобщо. Изгори ли - хвърля се цялото осветително тяло и се купува ново. Опасявам се, че случая при вас не е такъв, но тя не пожела да поразсъждава за другата опция - спот със сменяема крушка, която не може да се откачи и смени. Абсурдно било. Казвам го абсолютно информативно, в никакъв случай не споделям нейното мнение и ви съчувствам за трудностите по смяната на изфирясалите крушки. Сериозно се замислих дали да купя обаче баш Филипс.

Кипърските спотове не изглеждат никак зле, по-евтини са, но нямам никаква идея дали са качествени. Марката е  One Light

Благодаря за информацията! Хвърлят се!:flushed: Който произвежда такива осветителни тела трябва да бъде разстрелян!!! Или поне фалиран - ха-ха...
Честно казано - това никой не ни каза, а купувахме на няколко пъти от Практикер. Трябва да отида и ако още ги има да разгледам и разпитам...
Не искам да ти влияя и разубеждавам - ако си решила да са те, просто доста се инфорвирай преди да ги купиш. Дано аз съм единствения негативен случай и ако така продължават моите тела може и да ги сменя.

# 311
Vayana, ако правилно съм запомнила ти писа, че сте имали вакуумчета в кутийките при спотовете. Това автоматично означава, че сте със спотове със сменяеми крушки, иначе за какво ви е вакуум?!
Моите поне са такива. Ето конкретния модел.
https://www.amazon.de/gp/product/B009UU8VYI/ref=oh_aui_search_de … ie=UTF8&psc=1

Иначе има осветителни тела, които са с вградени ледове, аз имам на Егло и на Филпс луни за вграждане за баня и наистина като изгорят луните в банята ще трябва да ги изхвърля. Иначе на тези на Eglo май ще могат да се подменят ЛЕД лентите, които са монтирани, понеже капака се сваля....

# 312
заяви, че "така е като не питат хората". Обясни, че най вероятно имате този модел https://www.atg.bg/1059-philips-spot-edinichen-phase-533003016.html, а той бил с интегриран вътре лед, който не се сменял изобщо. Изгори ли - хвърля се цялото осветително тяло и се купува ново.
Този вариант с интегрирания не бях го предвидила, понеже обсъждането беше за:
Цитат
• Включена е крушката за мощност: 5.5 W светодиодна, мощност 50W
• Заменяема крушка с максимална мощност: 50 W
Интегрираният може да се преработи, да се "вложи" фасунга ,
а не да се подменя цялото осветително тяло.
Стандартът GU10 е по-надежден от e14/27.
56330/31/16 , Fassung GU10
53300/30/16 , интегриран
Размерът им е по-малък:
Цитат
Широчина 9 см, Височина  9.5 см, Дължина 9 см
На Филипс е: 10,3 x 10,3 x 12 cm

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 10:54 от Анонимен

# 313
  • София
Vayana, ако правилно съм запомнила ти писа, че сте имали вакуумчета в кутийките при спотовете. Това автоматично означава, че сте със спотове със сменяеми крушки, иначе за какво ви е вакуум?!
Моите поне са такива. Ето конкретния модел.
https://www.amazon.de/gp/product/B009UU8VYI/ref=oh_aui_search_de … ie=UTF8&psc=1

Иначе има осветителни тела, които са с вградени ледове, аз имам на Егло и на Филпс луни за вграждане за баня и наистина като изгорят луните в банята ще трябва да ги изхвърля. Иначе на тези на Eglo май ще могат да се подменят ЛЕД лентите, които са монтирани, понеже капака се сваля....

Точно така, имаше вакуумчета, което наистина е логично да са сменяеми. Ако беше се получило само на едно от телата, нямаше да ме впечатли особено - всичко става. Но на две от тях - точно на такова единично бяло и на двойка в черно се случи, ми се струва като общ проблем. Извинявам се, че заради мен се получи толкова дълга дискусия, дано с нещо е полезна на някого.
drago_2008, четох в другата тема за кухните, че правите такава с плот от гранитогрес 120х60. Точно това е и моята идея, избрала съм такъв с мраморен ефект. Дали вече сте готови - много ми се иска да видя как се получава? Ще съм благодарна, ако покажеш снимка тук или на ЛС.
И отделно - ако нямаш нищо против да те питам на ЛС интересуващи ме неща за баня/кухня, защото оставам с впечатлението, че си много запозната и с процесите, и с материалите и даваш страхотни практични и полезни  съвети и идеи? Това след известно време, като " вляза във владение " Simple Smile

# 314
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Мнения за елекроуреди Fagor ?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт