Нашите кухни - 73

• 92 166
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • In transit
Да и аз към него клоня Simple Smile

# 511
Защо реши, че всичко, което струва под 30 лв литъра е гаражен латекс с ниско качество? Simple Smile

Той и Дулукс-а е под 30 лв. литъра -16-19 лв. литър за фабричен цвят .Smirk

Маделин, за 5 лв. литъра при евтините латекси какво, според теб, е сложено вътре, освен водата?
Скрит текст:
Има един стар израз в Софийско - "да се опитваш да направиш с пръдня - боя". В този случай може да се окаже, че не е в преносен смисъл Laughing

Мики попита за мнения от опит - и аз се изказах от опит. РозАвият латекс на наемателките - не му знам, естествено марката, но няма начин този цвят да е Дулукс, го отмих с гъба и обезмаслител, всяка четка/мече личеше на стената, която е с шпакловка, но с розАвото изглеждаше като боядисан хоросан.
Английският латекс Краун го ползвам от 1998 г. - стените се мият с вода и препарат, включително и абстрактни творби с флумастер,  и си остават същите, пребоядисване само ако ти е омръзнал цвета. Ползвала съм всичките им варианти - мат, сатен и гланц, за стаи и за мокри помещения - кухня и баня, както и блажните/алкидните/бои, включително като подова боя за старо дюшеме. И знам за какво качество говоря.

За Дулукс - точно преди час замих нови абстрактни рисунки с обикновен молив от Дулукс-а с домакинска гъба с препарат за чинии - ами изми се молива, латекса - не, няма и следа къде е мито, цялата стена си е с равен цвят. Погледнах и какво пише на кутията на цветен Дулукс - разходна норма 13 кв.м. на литър на една ръка. Повече от 2 ръце обикновено не са необходими. Повече от 2 ръце -  при светли тонове върху тъмна основа и при нова, небоядисвана все още стена, която на практика попива първата ръка. Така че смятай каква е цената на латекса, но не на литър, а на квадратен метър, при това без да се включват усилията за боядисване повече от 2 ръце, защото не покрива или става на петна.

Подозирам, че НЕбългарските латекси - тук споменаха гръцки, също са с добро качество, но нямам личен опит с тях. Трябва да се има предвид, обаче, че НЕбългаски звучащо име на кутията не означава, че не е български, така че трябва да се чете и дребният текст.

Мики - един съвет от мен. За да няма изненади при цвета, и съответно купуване на нова боя, купи си тестер - фабричните имат тестерчета, а ако оцветяваш машинно бял латекс с цвят по избор, оцвети малко количество и пробвай на стената, защото на опаковката/хартийката от палитрата цветът винаги се различава от това, което ще бъде на стената. И Дулукса не се разрежда с вода, поне не повече от това, което е указано на опаковката - т.е. минимално.

# 512
  • In transit
Благодаря! Това за разреждането и аз го четох.

# 513
man_darin_ka, питането ми не беше заядливо, държа да го отбележа преди всичко друго, за да няма недоразумения.

Също така не съм от хората, които биха направили компромис с качеството за сметка на цената. Препоръчвам латекс също като теб от първо лице, не по прочетено в нета. Трима майстори боядисваха с Артеколор - никой от тях не го беше чувал, накрая всички бяха единодушни, че е чудесен продукт, двама от тях дори поръчаха от него за собствените си домове. Тази фирма няма сайт, няма и "представителен" магазин на добра локация, ако мога така да се изразя. Но когато отидеш на място, там е пълно с майстори и представители на големи строителни фирми с отлична репутация, много малко са хората като мен, частни лица. Каталозите им не са принтирани картончета с "компютърни" цветове - боята е нанесена директно върху листите, може да видиш следите от четката и буквално да я пипнеш, поради което изненади в цветовете няма - каквото видиш там, на място, това получаваш и вкъщи. Покривността е много добра, цветовете са живи и красиви, боята е здрава и миеща се. Можеш да си поръчаш мостра, която да занесеш вкъщи и да прецениш дали те устройва. Ако на това му се вика "гаражен латекс" - ами чудесно - за вас гаражен, за мен е ок - аз съм си доволна и няма да споря... У нас няма кой да драска по стените, да ги залива, цапа и кърти, така че мнение за това какви поразии може да понесе латекса, за съжаление не мога да дам. Просто също като теб споделям впечатления, а всеки си има глава на раменете да прецени сам и да реши в какво да вложи парите си. Hands V

# 514
  • In transit
Маделин, за съжаление, това, че имат само физически магазин в София ме отказва. Sad Ако отида до София само за един латекс ще ми дойде на цена като скъпите. Иначе добре звучи това, което си написала.

# 515
Здравейте,
Оферта за 3 000 лв за тази кухня е добра, нали?!
 Размери -  долен ред 5.70 м. ПДЧ

Без включени механизми е.
Приемам предложения и коментари
Хубава, изчистена кухня. Функционална също. Аспираторът къде ще бъде?
Аспиратора ще в вграден в шкаф, от издърпващите. Но кажете как да му скрием фунията, която отива към комина. Не искам да  минава през шкафове, не искам и да се вижда
И удачно ли е шкафа бутилиера да е до фурната?!

# 516

Аспиратора ще в вграден в шкаф, от издърпващите. Но кажете как да му скрием фунията, която отива към комина. Не искам да  минава през шкафове, не искам и да се вижда
На мен ми е удобно така. Работя между мивката и котлоните/отдолу е фурната/, та бутилиерата е точно преди фурната.

# 517
...
Принципно предпочитам друга УК марка Crown paints, която вече не се продава в България. ....

Миналата седмица видях магазина на бул. "Пенчо Славейков” - https://crown-bns.com/

# 518
Здравейте,
Оферта за 3 000 лв за тази кухня е добра, нали?!
 Размери -  долен ред 5.70 м. ПДЧ

Без включени механизми е.
Приемам предложения и коментари
Хубава, изчистена кухня. Функционална също. Аспираторът къде ще бъде?

Добре е кошницата да е до котлона и аз така ги ползвам.
Добре е кухнята, но мен ме гложди още от вчера, няма ли да ти трябват поне две по-плитки чекмеджета, например за вилици и лъжици, или за други черпаци и подобни?

# 519
Аз не разбрах къде да се отведе аспиратора. Къде е тръбата, където трябва да се включи?

# 520
  • София
И на мен много ми харесва кухнята, браво! Без кичозности, тухленца и дръвенца, както сега е модерно.
Много изчистена, със здраве да си я ползваш! Simple Smile

Докато сте на темата за боите- може ли да ми препоръчате миещ се латекс/боя с гланцов финиш. /Знам за подготовката на стените, която е нужна при подобни начинания./

# 521
  • София
Привет,
Влизам да си покажа топла-топлата кухня Simple Smile Снощи до 22 ч. ми я монтираха Simple Smile
Има още неща за пипване, но съм доволна Simple Smile
Това ми е трета поред кухня, която правя. Първата ми беше сива с няколко оранжеви вратички. Втръсна ми на първата година, после не можех да я гледам. Заради това втората я направих цялата светло дърво. Е, познайте - пак ми омръзна, но чак след 3-4 години Simple Smile Този път реших да заложа на единствените цветове, които никога не ми омръзват и винаги съм обожавала комбинацията им - черно и бяло.
Кухнята е от Икеа, уредите са предимно Bosh, само микровълновата е AEG и аспиратора Faber. Мивка Teka, батерия Grohe. Гърбът е гранитогрес.
Плотът трябваше да бъде гранит, но бюджетът не позволява на този етап Sad Засега е термоплот, смятаме да го сменим с черен гранит когато имаме възможност.
Спокойно можете да давате съвети защо не съм направила това или онова - на мен си ми харесва и няма да ме разстроят, пък може на някой да са полезни Simple Smile
Скрит текст:

# 522
Чудесна е, честито и със здраве да си я ползваш! Нестандартно решение за хладилника и допълнителния фризер, но щом имаш място, определено ще събира повече.
Може ли линк към гранитогреса?

# 523
Честито! Много ми харесва. Какво ще има в кафявото шкафче над фризера? И защо избра комбинацията от голям хладилник с отделен фризер? Питам от чисто любопитство.

# 524
Честитоооо, разкошна е! Heart С много здраве и радост да си я ползваш, просто няма как да ти омръзне, толкова е изчистена и timeless. Браво!!

Подът какво е? Много красив цвят, един от любимите ми за под.

Общи условия

Активация на акаунт