Нашите кухни - 73

• 92 153
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • In transit
Фелис, страхотна е кухнята! Да си я ползваш със здраве! Би ли споделила повече за модела на кухнята, колко е голяма, вратичките Бодбин ли са? И колко пари ти излезе без уредите? (Може и на лични).

# 526
  • София
Страхотна кухня, Felis! Със здраве да си я ползвате.

Мога да подкрепя мнението за Артколор. Определено не може да се нарече лошокачествен латекс, напротив. Преди 6 години боядисахме апартамента с такъв (цветен, аз обичам цветни стаи),цветовете не бяха мръднали, а съм мила някои от стените. Сега отново боядисахме с Артколор, въпреки че аз много исках Дулукс, но ни излизаше почти двойно. А в Артколор правят всякакви цветове - ние си избрахме цветовете от картел на Дулукс.

# 527
  • София
Благодаря, момичета Hug
Идеята на големия хладилник и отделен фризер е, че аз държа всичко в хладилника и никога не ми стига мястото. Освен това съм много ниска и ме дразни, че на удобна за мен височина са фризерните чекмеджета и само поливината хладилник, а фризер не ползвам много често Simple Smile Мислих вариант side-by-side хладилник, но исках да е вграден, а такива за вграждане струват повече от цялата ми останала кухня Grinning
Шкафчетата над фризера са открити черни шкафчета. В едното ще стои кафемашината. Аз не пия кафе, а мъжът ми е 190 см, така че ще се оправя лесно там на втория етаж Simple Smile В другото, което е тясно 20 см. смятам да държа дъските за рязане.
drago_2008, гърбът е този гранитогрес.
Mikkey, бодбин са вратичките да. Излезе ми малко над 5000 лв. (не мога още да кажа точна сума, защото останаха някакви неща за връщане Simple Smile) Едната страна е 3.4 м, другата е 1.2 м. Височината е 2,40 м без крачетата. Това са шкафове, механизми и осветление. Отделно са уредите, мивка, батерия и водобран - те не са от Икеа.
Madeleine Hug подът е гранитогрес Simple Smile

# 528
...
Принципно предпочитам друга УК марка Crown paints, която вече не се продава в България. ....

Миналата седмица видях магазина на бул. "Пенчо Славейков” - https://crown-bns.com/

Алкарин, страхотна си, много ти благодаря! Имаш голяма виртуална почерпка от мен!

Някой беше питал за полугланцов латекс, може да погледне в магазините на Краун, имат нови бои металик-естествено са по-скъпи от обикновения латекс.
Иначе имат сатен - mid-sheen, както и egg-shell финиш, които не са мат, но не са и гланц. Боите им за кухня и баня - водоустойчиви, са mid-sheen. Egg-shell мисля, че са цветовете от т.нар. Английска колекции - Period colours.
Преди години, когато магазинчето за тези бои беше на Раковска, на мострите на листчета отзад пишеше кои от другите цветове от асортимента им са хармонични, а кои контрастни - това за улеснение на потребителите, които не четат темата за Интериорния SOS. Laughing и се чудят как да комбинират цветовете.

Фелис, кухнята ти е много хубава! Харесва ми и че има място за готвене на плота между котлоните и мивката! Със здраве да си я ползваш!
Плочките от гръбчето ги видях на живо в магазина, който си дала, а от същия тип, но шестограми имаше в Джесика. Честно, в магазините ми се зави свят като ги гледах на пано, но при теб се е получило перфектно!

# 529
Това е примерен проект от майстора. Шкафове от този тип мисля че е най удачно под котлоните и там ще променя скицираните шкафове сега.
А иначе аспиратора се движи така и това трябва да скрия някак.

Фелис, Чудесна кухня! Ползвай я с кеф Grinning

# 530
И ако може съвет за плот/ гръб. ПДЧ е бежавата дъска.
Скрит текст:
Скрит текст:
Ламината  ще е в сивата гама.

# 531
This_season, прикриването става или с перваз или да смените местата на котлоните и мивката...

# 532
ОТ хром-никелова мивка Тека доволни ли сте ? А  Pyramis ?
Благодаря !

# 533
А как да потърся идеи като снимки  в гугъл за первази за скриване?!

# 534
Фелис, честита кухня и от мен. Чудесна е, с работно място на плота, с хубави бели вратички, и гръбчето е приятно, и хладилника е супер. И аз ще сложа само хладилник, вграден, с много малка камерка. Винаги съм седяла и чудела, как може 3 големи реда от хладилника да отиват "на вятъра" и аз да се протягама да стигам горе и от горе на всичко, да нямам място, защото реално хладилника се оказва един фризер. И то празен. Честно не зная какво държите там, но аз освен лед, и малка кутийка ситно нарязан копир и още една магданоз зимата,  друго не държа там.  А лятото остава само леда Simple Smile. Даже не бих загубила цял шкаф, за фризера, но е много добро решение и това. Аз исках да жертвам шкаф за хладилна винена витрина, но нещо с пахистасов не стигнахме до консенсус Simple Smile. Та супер ти е кухничката. И размера е добър, не ти е малка, браво.

# 535
А как да потърся идеи като снимки  в гугъл за первази за скриване?!

Просто от материала на вратичките ще ти кантират едни дъски,които като се монтират над горните шкафчета ще вдигнат малко визуално височината на кухнята, но и ще скрият аспиратора. Тази височина може да е и от друг материал, зависи какъв стил гоните.

# 536
Аз съм 160 см...но не исках да се навеждам и гъзурча всеки пък, когато отварям хладилник с горна камера. Повечето му рафтове са на нивото на краката ми.
На тези, които фризерът им е долу....това не се налага. Отваряш и вземаш без да правиш чупки в крэста. Това ми бе водещо на мен при избор на хладилник.
Апропо....фризерът не ми стига дори. Месо, замр.зеленчуци някой пакет.....дори място за лед нямам.😊

# 537
  • In transit
И при мен фризерът трябва да е поне 100 литра. Почти винаги е пълен.

# 538
Добро утро,
Така ли се скрива аспиратора?!  

И след като вчера обикаляхме за гръб и термоплот  и почти нищо не харесах в комбинация с това пясъчно бежаво, се чудя дали да го сменя с бяло.
Бяла кухня или такъв цвят
Вие какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 08:42 от This_season

# 539
Добро утро,
Така ли се скрива аспиратора?!  

И след като вчера обикаляхме за гръб и термоплот  и почти нищо не харесах в комбинация с това пясъчно бежаво, се чудя дали да го сменя с бяло.
Бяла кухня или такъв цвят
Вие какво ще ме посъветвате?

Вторият вариант на скритата тръба е потресаващо грозен, според мен. Защо не си направите шкафовете до тавана, така ще имате още място?

Аз лично за плот бих избрала някой тъмен да се откроява от пясъчното бежаво, а ако гръбчето не ми допада в същия тъмен цвят, ще заложа на ПДЧто от вратичките. Погледни цветовете, които са дадени отстрани на мострата, уж са съобразени.

Общи условия

Активация на акаунт