Операция на щитовидна жлеза -15

• 73 976
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Глухарче, да си чувала при Райков да е станал платен прегледът и вече да не приема по каса?

Няма такова нещо. На мъжа ми откриха висока захар и ми се наложи 3 пъти да отидем този месец с едно направление.
Извинявай за късния отговор.

# 556
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам някой имал ли е високи стойности на тиреоглобулин след радиойод терапия. 4 месеца след Йода съм с 30 тиреоглобулин и ще полудея. Сега съм в Майчин дом утре очаквам новите резултати дано да са добри

Тази стойност на фона на ел тироксина ли е? А колко е ТСХ?
Мисля, че на вас ви правиха втора операция, нали? Кога беше тя? Преди нея колко беше тиреоглоболина?

# 557
Здравейте, искам да ви попитам някой имал ли е високи стойности на тиреоглобулин след радиойод терапия. 4 месеца след Йода съм с 30 тиреоглобулин и ще полудея. Сега съм в Майчин дом утре очаквам новите резултати дано да са добри

Мисля, че на вас ви правиха втора операция, нали? Кога беше тя? Преди нея колко беше тиреоглоболина?
Да правиха ми втора операция заради разсейка в лимфен възел, тиреоглобулина ми беше 3 преди операцията после го мериха преди Йода беше станал 34. ТСХ  ми е 2.8 на 150 еутирокс, казаха че ще ми увеличат дозата преди малко имаше визитацията ТАТ ми е 6, на ехографа няма нищо ,чудят се какво става, пуснали сме нови изследвания вчера, успокояват ме тука, че може би е станала грешка в изследванията.

# 558

Какво ще кажете за разреза? Дали въобще да се мажа с нещо за заличаване на белега? И това е, белег, само на една седмица.

# 559
  • тук и там
Аз вчера бях на консултация със хирург и попитах за белега.Човека каза че си зависи от кожата-при някои не личи,при други си остава и си личи доста.За съжаление,аз съм склонна към белези-имам дупчици ма места по лицето,заради черни точки и акне през пубертета(което не беше чак толкова зле,колкото на съученици примерно-ама те нямат белези,а аз-имам).Та аз не храня големи надежди ..
флора,ти  си от късметлиите.Много добре изглежда дори и седмица след операция.

# 560
Флора, още е рано да се маже с каквото и да е, трябва да заздравее. И моят разрез, както и този от секциото, след сваляне на превръзката беше също като косъм тънък, но с течение на времето стана келоиден (и на корема така)...

# 561
Флора, още е рано да се маже с каквото и да е, трябва да заздравее. И моят разрез, както и този от секциото, след сваляне на превръзката беше също като косъм тънък, но с течение на времето стана келоиден (и на корема така)...
Ok,  ще се мажа... Проф.Пандев ми  е предписал Содермикс, но мисля да взема Кело кот.

# 562
  • Варна

Да правиха ми втора операция заради разсейка в лимфен възел, тиреоглобулина ми беше 3 преди операцията после го мериха преди Йода беше станал 34. ТСХ  ми е 2.8 на 150 еутирокс, казаха че ще ми увеличат дозата преди малко имаше визитацията ТАТ ми е 6, на ехографа няма нищо ,чудят се какво става, пуснали сме нови изследвания вчера, успокояват ме тука, че може би е станала грешка в изследванията.

Споко не се шашкай, чакай да видим новите изследвания. ТСХ обаче ти е много високо.
Имаше ли останала жлеза преди йода. Самата щитовидна жлеза също си произвежда тиреоглоболин. Сега вече йода ще си я изгори де, но трябва време тиреоглоболина да падне.
Но пък от 3(мерено с хормон или без?) да се качи на 34(с хормон или без?) ....хмм.
Тези доуточнения дали се прави изследването на фона на хапчета или след месец без хапчета са важни и от това зависи резултата, за това питам.
При Хаджиева ходил ли си?

flora3054 рано е много за мазане, поне месец да мине.

# 563

Споко не се шашкай, чакай да видим новите изследвания. ТСХ обаче ти е много високо.
Имаше ли останала жлеза преди йода. Самата щитовидна жлеза също си произвежда тиреоглоболин. Сега вече йода ще си я изгори де, но трябва време тиреоглоболина да падне.
Но пък от 3(мерено с хормон или без?) да се качи на 34(с хормон или без?) ....хмм.
Тези доуточнения дали се прави изследването на фона на хапчета или след месец без хапчета са важни и от това зависи резултата, за това питам.
При Хаджиева ходил ли си?

flora3054 рано е много за мазане, поне месец да мине.
Имах остатък от жлезата преди Йода и тиреоглобулина ми е мерен 3 със хапчето след спирането на хапа преди Йода беше 34 сега го мерят на 150 тироксин и излезе пак толкова даже по висок пфффф и тия изследвания тука стават толкова бавно можеш да полудееш.

# 564
  • Варна
Не сравнявай резултат на фона с хапче на такъв без. Ел тироксина подтиска тиреоглоболина и докато го пиеш ще е по-нисък.
Сега чакаме новия резултат да не би да има някаква грешка.
Що бавно стават? Тази сутрин дадох кръв, около 14 ч. ще имам резултат.

# 565
Не сравнявай резултат на фона с хапче на такъв без. Ел тироксина подтиска тиреоглоболина и докато го пиеш ще е по-нисък.
Тук в ендокринологията стават за два дни изглежда имат доста хота. Както и да е оказа се лабораторна грешка новите излязоха. Тириоглобулина е под 0.1 отдъхнах си .

# 566
  • Варна
Тук в ендокринологията стават за два дни изглежда имат доста хота. Както и да е оказа се лабораторна грешка новите излязоха. Тириоглобулина е под 0.1 отдъхнах си .

Бравоооо Grinning

Хоп и аз да се пльосна в темата с добри резултати Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 15:50 от Глухарче

# 567
  • някъде там
Здравейте, днес направих контролни изследвания след склеротерапия, но не виждам промяна към по-добро.
TSH 0.02       реф.ст. 0,27-4,20
FT 3  - 5,77  - реф. ст. 3,1-6,8
FT 4 - 16,19   реф.ст.12-22
МAT - 11,01    реф.ст. 0-34,0
ТAT - 13,79     реф.ст. 0-119
за съжаление от резултатите зависеше дали ще планираме бременност, проф. Пандев каза, че ако TSH трябва да ми 0,4-2,5, но явно няма да се случи Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 18:15 от маймунка

# 568
Здравейте, днес направих контролни изследвания след склеротерапия, но не виждам промяна към по-добро.
TSH 0.02       реф.ст. 0,27-4,20
FT 3  - 5,77  - реф. ст. 3,1-6,8
FT 4 - 16,19   реф.ст.12-22
МAT - 11,01    реф.ст. 0-34,0
ТAT - 13,79     реф.ст. 0-119
за съжаление от резултатите зависеше дали ще планираме бременност, проф. Пандев каза, че ако TSH трябва да ми 0,4-2,5, но явно няма да се случи Simple Smile
Аз със също ниско ниво на ТСХ /0.029/ забременях, високи ТАТ и МАТ, Т3 и Т4 в норма. Не виждам причина да не планираш бременност . В момента съм бременна инвитро/по друга причина / с близнаци .

# 569
  • Варна
Скабиела също забременя с ниско ТСХ, та не се отчайвайте, работете си по въпроса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт