Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

 • 58 157
 • 736
 •   2
Отговори
Реклама
# 1
 • Мнения: 27 584
Дидева, благодаря!
Възхищавам се на усърдието ти да поддържаш страница, фейсбук страница и темата във форума с такова желание и да следиш всички състеания и резултати. Flowers Hibiscus

# 2
 • Мнения: 64
Ло6ото е, 4е ни6то не може да се докаже и те го знаят квесторите, а толкова усилия и труд на другите деца се обезмисля, за съжалевние моят син потвърди съ6тото, друго дете от неговото у4или6те е било на въпросния трети етаж и му е казало, потвърждават го и други майки в друг форум, които не са анонимни, но ни6то не може да се докаже

# 3
 • Мнения: 493
Нали уж квестори са нематематици?! Как дават разяснения?
Що се отнася до задачите - с изключение на последната бяха доста лесни.

# 4
 • Мнения: 64
Ами явни има на4ин. Ето копирам и друг коментар от друг форум -

И синът ми се яви на това състезание и потвърди същото. Доста негови приятели участваха и един от тях е бил в стая, където е влязъл преподавател, за да им разясни шеста задача. Честно?! Надали, но както знаем: "Всички са равни, но някои са по-равни от другите!"

# 5
 • Мнения: 21 385
Разпределението още е налично на сайта на Обрешков. Скоро ще има и резултати. За останалото ще се сетите сами.

# 6
 • Мнения: 64
Кога се о4акват резултатите за Бургас, май 4ак във вторник е крайният срок?

# 7
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 2 632
Аз като родител от Бургас да кажа, че тези "анонимни родители" са едни и същи на всички състезания. Преди пандемията, когато имаше повече присъствени състезания в града, пак такива "аноинимни" вдигаха вой до небето и на определени деца им бяха зачетени точки на грешно решена задача, защото "задачата не е била за този клас". Така синът ми, който я беше решил правилно, влезе в едно ниво с тези, които не са я разбрали. Та мога да предположа от кое точно училище са децата на тези "анонимни" и за какво се борят в момента. Почти на всяко състезание някой иска да не се зачита определена задача. Мога по години, състезание и задачи да ги цититрам.
При все, че ще влязат само 78 деца в ПМГ, всеки гледа как да "пробута" напред отрочето си. Тук не минава състезание, без да има регистрирани протестни декларации от родители.
Не искам да повярвам, че преподавател ще влезе да "разяснява" задача, при все, че после ще се разбере при всички положения. Това е ПМГ все пак, не кварталното, в което им решават задачите. А и в крайна сметка защо им е на тези преподаватели да "разясняват".

# 8
 • Мнения: 6 166
Да не бъркаме едното с другото.

Атестациите са хубаво нещо. Ако задачата е подвеждаща или за по-високо ниво - има резон родителите да се оплачат и да се опитат да вдигнат точките на детето.

Обаче "разяснения" на задачата от учител е не само нечестно и неморално, но си е и за оплакване до дупка, защото намаля шансовете на наистина подготвили се деца.

# 9
 • Мнения: 27 584
Само дето е недоказуемо "помагането" от учители. Освен да си говорим и да се "възхищаваме" на нивото на децата от Попово (МБГ, не помня годината), Г.Оряховица (ЕК 2021), друго няма какво да се направи.

Коментирахме Цалапица, но не виждам чак такива фрапантни резултати - 4 деца от първи клас с 87 точки. Не е нищо кой знае какво. Ако става на въпрос има 4 деца от първи клас от плевенско уч-ще с 90 т. и три от 149 СУ с по 92.... Така, че в Цалапица не мисля, че има нещо нередно.
Доколкото помня миналата година от едно уч-ще в Г.Оряховица имаше поне 20 деца с максимален или почти максимален резултат, което вече си е голяма червена лампа.

# 10
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 2 632
Да не бъркаме едното с другото.

Атестациите са хубаво нещо. Ако задачата е подвеждаща или за по-високо ниво - има резон родителите да се оплачат и да се опитат да вдигнат точките на детето.
Не бъркаме едното с другото. Същите тези анонимни в момента се оплакват, че задача 6 не е за нивото на 4 клас. Дори са се консултирали с математици. Този филм сме го играли вече няколко пъти.
Това с влизането и помагането не е недоказуемо. Има камери в училищата. Да застанат с имената си и да подадат официален сигнал за да се провери дали някой е обикалял да подсказва. До колкото знам анонимни сигнали РУО не разглежда. Вие ако знаехте, че има такава нередност щяхте ли да застанете публично с името си? Аз да!

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 610
Вече съм любопитна да видя резултатите от Бургас. Честно казано се чудя защо тези учители са ходили само в стаи на третия етаж,   а и няма как да не са разбирали, че това не може да не се разчуе.

# 12
 • Мнения: 6 166
Естествено, че ще подам, ако чуя за такова "помагане".

Каква е тази 6та задача, че ми стана интересно.

# 13
 • София
 • Мнения: 13 179
Обаче "разяснения" на задачата от учител е не само нечестно и неморално, но си е и за оплакване до дупка, защото намаля шансовете на наистина подготвили се деца.
Така де... но все пак ще трябват и някакви безспорни доказателства, иначе е несериозно Simple Smile
Дидева, благодаря за темата Heart

# 14

Общи условия

Активация на акаунт