Математически турнири 1-4 клас. Тема № 65

• 13 488
  • 193
  •   1
Отговори
# 1
Има ли родители на деца, участвали в тренировъчния изпит на СМГ за 4 клас, проведен на 23.11? Какви са впечатленията на децата от задачите?

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 15:39 от Irena_5

# 2
  • София
Хубаво, че споделяте за "Питагор" , ще му сложа един часовник на ръчичката  да си има 🙃 Този от плуването 😄

# 3
НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ, ЯВИЛИ СЕ НА ТУРНИРА ПРИ ОРГАНИЗАТОР В СОФИЯ
Закриване на XXXIV Математически турнир "Черноризец Храбър" и награждаване само на участниците, явили се в София (в 125. СУ, в ПЧМГ или в ЧСУ "Питагор"), ще се проведе на 06.12.2025 г. в Актовата зала на 125. СУ "Боян Пенев", София, както следва:
от 13:15 ч. - 2. клас - за ученици, получили 84 точки или повече
от 14:00 ч. - 3. клас - за ученици, получили 121 точки или повече
от 14:20 ч. - 4. клас - за ученици, получили 128 точки или повече
от 14:40 ч. - 5. клас - за ученици, получили 121 точки или повече
                    6. клас - за ученици, получили 121 точки или повече
от 15:10 ч. - 7. клас - за ученици, получили 145 точки или повече
                    8. клас - за ученици, получили 146 точки или повече
                    9. клас - за ученици, получили 171 точки или повече
                   10. клас - за ученици, получили 159 точки или повече
                   11. клас - за ученици, получили 167 точки или повече

# 4
На пробния изпит - очаквах моето да има повече, понеже не ми се видяха трудни. Обаче ... на теста очаквам да има около 16 точки. На задачите - първата решена и една подточка на втората. Дано ги е описвал добре. Според мен му бяха по силите. Надявам се следващия път да се справи по-добре. И децата в нашето обкръжение са с някакви грешки. Вие какво направихте?

# 5
Моят умник-математик ще има грамота - има 87 точки.
Явно пада нивото или дават по-трудни задачи, защото когато кака му беше втори клас, 91 точки бяха с грамота.

# 6
  • София
На НОМ задачите са три на брой. Подробно разписване и предават всичко - белова и чернова, но се оценява само беловата. Децата да си искат листове, ако имат нужда от още.

Относно медалите - той се радва на всички, независимо от вида им. Но да, на СМБ са най-миниатюрни и опростени. Но поне има награждавания на някои като ЧХ, СМТ и ИС. От МБГ ходя да им ги взимам медалитр аз от някакви стаички и после само им ги давам. Същото и с КМС и ВМС.

На пробния изпит ... няма такава липса на концентрация. То не са грешно видяни знаци, грешно пренесен в бланката отговор на една задача (на черновата - вярно решена, в бланката писано друго), грешно прочетени числа в условията на втори модул, грешно взети числа от горни редове в рсзписването на задачите. Елементарни сметки също объркани. После си се смее на собствените глупости, а на мен хич не ми е смешно, защото знам какво може и се ядосвам, че за него явно е някакъв майтап всичко това.

# 7
От пробния изпит на теста очаквам около 19 точки, а от втория модул на 2 задача има една  подточка с грешен отговор. Надявам се да ги е разписал добре.
Хубавото е, че трупат опит с явяването на пробните изпити и се намалява вероятността за технически грешки при отбелязването на отговорите.
Знаете ли в кактв срок ще се обявят резултатите?

# 8
Записвам се в темата и се връщам да прочета линковете

# 9
Най-рано ги очаквам в края на другата седмица. Тази седмица има пробен за 3 клас математика, и 7 клас бел. Също така ги качват на сайта, и чак след ден-два изпращат съобщение на мейла, че са качени в сайта. Проверявах, нямаше тази сутрин.

# 10
  • София
Здравейте, намерих математическа занималня, която провежда КМТ онлайн на 20 и 21 декември. На другите места е на 13.12, стори ми се странно. Да записвам ли спокойно?

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 16:24 от Elle_

# 11
КМС, което се провежда на 13.12., е различно от КМТ, който се провежда и онлайн. Правила съм същата грешка - да реша, че е едно и също състезание Grinning

# 12
  • София
Ах, много благодаря ☺

# 13
КМТ е към Пловдивската занималня. Никак не е лошо състезанието. Лошото е, че не знаеш дали твоето дете се състезава срещу други деца, или срещу техните родители. Аз се запознах с организаторката на Пловдивската занималня, жената е много мотивирана, интелигентна и прави много инициативи за децата. Моите юнаци до миналата година се включваха що-горе редовно в техните състезания. Simple Smile

# 14
Така е, но това важи само за онлайн класирането (говоря за КМТ). Има 2 класирания - едното е за присъствено явили се, другото е за онлайн състезателите. КМТ е с една идея по-надъхващо, защото се дават повечко медали като поощрения на децата, както и сертификат за всеки участник. Относно организаторката - имам малко непопулярно мнение, което ще задържа за себе си, тъй като съм разпознаваема Grinning

Общи условия

Активация на акаунт