Математически турнири 1-4 клас. Тема № 65

• 56 423
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Аз не казвам, че ИС е неподходящо , защото е по трудно. Това, което написах е, че има двусмислени и откровено глупави задачи. Имаш 4 града в България и едното условие е, че един от хората не кара ски.... т.е вероятно идеята е, че всички места освен София нямат планини и там хората са оградени от бодлива тел и не излизат извън града да карат ски. Това е не само глупаво, но и вредно за децата. Иначе ние предпочитаме трудните турнири, но не когато задачите са писани на коляно на спирката на трамвая.
Както и да е....

# 46
И моята щерка се е поизложила- доста грешни задачи. Интересното е, че докато ги решавах- тези, за които бях сигурна, че ще са я затруднили- са ѝ верни, с грешките ѝ са супер глупави. Rumka е права- в 4 ти клас не е решила нито една задача предварително, нито помнеше регламент, нито нищо. Даже и стратегия не си е направила, решавала е сякаш кост еднакви точки задачите. Но пък е тренинг. За мен ИС е едно от най- стойностните и сериозни състезания- и половината задачи да са решили- предвид сложността- е супер. Дано сега на НОМ се съберат децата и дадат най- доброто от себе си.

# 47
  • София
Точно така е в 4 клас - мислите са за НОМ, ПМС и МзВ. В момента основно за НОМ. Нито има време, нито е нужно да решават теми преди ИС. Аз дадох една тема вечерта преди ИС, най-вече за да си припомни формата му. Отиде, има 3 супер тъпи грешки ... само да не направи такива на НОМ другата седмица.

# 48
То зависи колко са с по-добро представяне, си мисля.

# 49
Не, не зависи - за олимпиадата. Трябва да хванат 16 точки поне, за да продължат към следващия кръг. Дано тази година задачите и лексиката в тях, да са съобразени с възрастта. Щото Simple Smile)) ей сега решавахме една задача за "златно колие", което бащата подарил на майката. Последва въпрос - ама какво е това " колие"??. Обърнахме го на смях, че баща му е виновен, че детето не разбира въпроса, като не подарява на майка му златни колиета. В кръга на шегата. Но, все пак, се води общински кръг, и би било добре да е съобразен с нивото на знания на децата, най-вече в лексикално отношение.

# 50
Аз бях съкрушена, когато миналата година четвъртокласникът не успя да се класира за следващия кръг на НОМ - с 14 т. беше. От цялото училище (всъщност така звучи много деца, но бяха само 3 паралелки 4-класници), само 1 дете успя да отиде напред, при това с 16 т.
С днешна дата отива на НОМ само защото госпожата е обещала шестици на класиралите се за напред Grinning Голям мързел го гони, яд ме е, че така си пропилява възможностите, но разбирам, че се дължи на много причини.

# 51
Аз имам друг въпрос. В сайта на министерството са обявили дата за втори кръг на олимпиадата по математика за 4 клас  до 14 февруари. Дали ще е на 14 или 7 февруари?

Питам, защото от 11 до 15 му е ски-училището и не ми се иска да го изпусне, но и да не изпусне олимпиадата, ако се класира 🤣

# 52
Аз имам друг въпрос. В сайта на министерството са обявили дата за втори кръг на олимпиадата по математика за 4 клас  до 14 февруари. Дали ще е на 14 или 7 февруари?

Питам, защото от 11 до 15 му е ски-училището и не ми се иска да го изпусне, но и да не изпусне олимпиадата, ако се класира 🤣
Областният кръг на НОМ е на 8.02.2026 г. от 9:00 часа - ето заповедта https://www.mon.bg/nfs/2025/08/zap2075-grafik-uchenicheski-olimpiadi26082025.pdf

# 53

Областният кръг на НОМ е на 8.02.2026 г. от 9:00 часа - ето заповедта https://www.mon.bg/nfs/2025/08/zap2075-grafik-uchenicheski-olimpiadi26082025.pdf

Ооо, страхотно! Детето отива на ски! Много благодаря!

# 54
Моят първокласник беше събота и неделя на Иван Салабашев и Николай Чудотворец. Много рязко си припомних огорчението с голямото ми дете, като ходеше по математически състезания. В първото състезание условия и текстове свят да ти се завие, в другото се чудиш какво се иска от тези картинки. Толкова ли не могат да измислят някакви адекватни задачи, защото вярвам, че може да са трудни и все пак адекватни. Ето прилагам какво имам предвид.

# 55
Излязла ли е информация кога ще е Коледното математическо състезание?

# 56
Излязла ли е информация кога ще е Коледното математическо състезание?
Да - на 13.12.
Mravchca_V - изцяло подркрепям мнението. Поради тази причина пуснах малкото дете само на 1-2 състезания в първи клас. Действително са диаметрални подходите на съставителите - или се чудиш какво е показано в картинните условия на задачите, или пък условието е написано без да взима предвид факта, че децата даже все още не са взели всички букви в този момент.

# 57
Ако някой е държал ИС в "Питагор" - има вече резултати.

# 58
  • Варна
Гледам за 2 и 4 клас, като цяло ниски резултати.

# 59
Малкото има 48 точки на ИС за първи клас. Как става класирането по градове ли е или на национално ниво? Търсих информация, но не намерих или поне не знам къде да гледам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт