Операция на щитовидна жлеза -15

• 73 098
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
  • някъде там
Moже би зависи от веществото,количеството и как се въвежда?При мен ползваха технеций и го въведоха венозно.Биха ми една малка инжекция и чаках само 15 минути за да се разнесе.

При мен също ще се поставя венозно.

# 76
Здравейте , на майка ми й предстои операция . Някой може ли да ми каже от опит нещо за доц.Сечанов . Казаха ми , че той също прави така наречените безкръвни операции . Всяка информация ще ми е от полза - отношение , цена , добър ли е . Благодаря ви .

# 77
Моите две сцинтиграфии са правени във Варна, с технеций. Непосредствено преди изследването ще минете през доктор в клиниката по нуклеарна медицина и ще можете да зададете въпросите си. А ако сте избрали доктор, може да се консултирате предварително с него и по телефона, относно изследването и какво е нужно да направите преди него. Изотопът за щитовидната жлеза ми го сервираха под формата на "коктейл за 50 лв в пластмасова чашка" /думи на мед. сестрата/и го изпих Smiley
Изчаква се 20 мин. /бяхме в изолирана стая/. След това минаваме през гама камерата (6-8 минути). Там се свалят всякакви накити.
Преди изследването не се пият лекарства, не се закусва, не се приемат напитки.
След изследването си пих хапчетата, закусих и т.н. Не са ми спирали лекарства преди изследванията, но ако се налага това, то ендокринологът който е назначил изследването следва да ви е предупредил. Единствено прочетох, че не е добре да съм в цикъл. Но при толкова чакане за изотопи и записване на часове след това, единия път бях в цикъл (имаше и други жени в същото положение). Не бяха ни казали за това, аз намерих инфо в интернет.
Единственото, което ми казаха за след сцинтиграфията е, 24 часа да не се навъртам около хронично болни и деца и да изпия 5 литра вода за деня, за да изхвърля по-бързо изотопа. Главно се натрупва в жлезата след изпиване и по-бързо се изхвърля при прием на повече вода. А на тези, на които им вкарваха венозно изотопа, 3 дни повече вода да пият и да не са около малки деца и хронично болни.
За йода не знам как стоят нещата.

# 78
  • Варна
Изотопът за щитовидната жлеза ми го сервираха под формата на "коктейл за 50 лв в пластмасова чашка" /думи на мед. сестрата/и го изпих Smiley

Хахах много е цапната в устата главната им сестра. " Хайде идвайте да се почерпим" и ние под строй след нея, ще се черпим Joy

# 79
Здравейте , на майка ми й предстои операция . Някой може ли да ми каже от опит нещо за доц.Сечанов . Казаха ми , че той също прави така наречените безкръвни операции . Всяка информация ще ми е от полза - отношение , цена , добър ли е . Благодаря ви .

.   Здравейте, първата ми операция беше направена от него, струваше ми 1200 лв. , Но не беше безкръвна, нормален разрез, в момента е на една година почти не се забелязва, като отношение съм доволен, каквото питаш всичко обеснява не е груб. Когато съм му звънял след операцията винаги вдигаше телефона.

# 80
Moже би зависи от веществото,количеството и как се въвежда?При мен ползваха технеций и го въведоха венозно.Биха ми една малка инжекция и чаках само 15 минути за да се разнесе.

На мен по същия начин ми направиха Спект-СТ скан ако не се лъжа в София, онкоболница, доц. Сергеевна май беше. Това не е сцинтиграфията, която правят след лекуване с йод, нямаше спиране на хормона и повишаване на ТСХ. Инжектиране, 15 мин, скан и по живо здраво, без дори да са ми казали да увелича водата. Получих диск за спомен, повода беше един лимфен възел, който беше “ съмнителен”, но слава богу си беше ок. Мисля, че това изследване доказва и кои възли са “ студени” и горещи, но не съм много сигурна.

# 81
  • Варна

На мен по същия начин ми направиха Спект-СТ скан ако не се лъжа в София, онкоболница, доц. Сергеевна май беше. Това не е сцинтиграфията, която правят след лекуване с йод, нямаше спиране на хормона и повишаване на ТСХ. Инжектиране, 15 мин, скан и по живо здраво, без дори да са ми казали да увелича водата. Получих диск за спомен, повода беше един лимфен възел, който беше “ съмнителен”, но слава богу си беше ок. Мисля, че това изследване доказва и кои възли са “ студени” и горещи, но не съм много сигурна.

И аз мисля, че това е друг вид скенер. Но не съм сигурна, минавала съм само на сцинти с йод и за това мога да споделя...

# 82

.   Здравейте, първата ми операция беше направена от него, струваше ми 1200 лв. , Но не беше безкръвна, нормален разрез, в момента е на една година почти не се забелязва, като отношение съм доволен, каквото питаш всичко обеснява не е груб. Когато съм му звънял след операцията винаги вдигаше телефона.

Доц. Сечанов в момента оперира в болница Св.Панталеймон в гр.София, жк.Младост 3. Консултации и операции прави само там. Болницата е частна и не работи със здравната каса. Можете да се свържете с доц. Сечанов и той ще Ви даде пълна информация. Той оперира по стандартния начин с пълна упойка и разрез, за да види точно състоянието на жлезата и не прави безкръвни операции. Наистина мога да кажа, че е прекрасен специалист. Мен ме оперира през 2014г. и се възстанових много бързо след това. Пожелавам успех на Вашата майка.

# 83
Здравейте, бях писала в предишните теми Глухарче знае коя съм и каква е моята диагноза.Папиларна неоплазия - 6-та степен.Реших да отида за още едно мнение при ендокринолог, ходих при д-р Каменова измери ми кръвното изкара го 80/60,опипа ме с пръсти и не ме прегледа на ехограф.Разгледа документите от прегледът ми при д-р Райков и потвърди диагнозата.Видя ме каква съм уплашена и реши да ми даде направление да направя още веднъж биопсия при доц. Христозов в Клиника по ендокринология.И не знам има ли смисъл още веднъж да се подлагам или направо вече да се отправям за операция до няколко месеца, тъй като ми е невъзможно в момента.

# 84
  • Варна
Здравейте, бях писала в предишните теми Глухарче знае коя съм и каква е моята диагноза.Папиларна неоплазия - 6-та степен.Реших да отида за още едно мнение при ендокринолог, ходих при д-р Каменова измери ми кръвното изкара го 80/60,опипа ме с пръсти и не ме прегледа на ехограф.Разгледа документите от прегледът ми при д-р Райков и потвърди диагнозата.Видя ме каква съм уплашена и реши да ми даде направление да направя още веднъж биопсия при доц. Христозов в Клиника по ендокринология.И не знам има ли смисъл още веднъж да се подлагам или направо вече да се отправям за операция до няколко месеца, тъй като ми е невъзможно в момента.

Аз не мисля, че има смисъл, но ако ще си по-спокойна  направи още една биопсия.
Като идваш следващия път към Варна ми пиши да се видим и да ти избия този пусти страх!

# 85
  • тук и там
Аз съм до никъде пак..Направо ми писна вече. Обадих се на ЛЛ за резултата от биопсията.“Недостатъчен материал за поставяне на диагноза". Поне това ми каза .Ми защо я правих въобще ?Сега ще ходя при него-за да ми даде направление за ендокринолог..От там нататък не знам.Може после на хирург да ме пратят. Това половин година ходя по лекари и нищо. Най-гадното е че резултатите от всяко изследване  се изпращат на ЛЛ и трябва  пак при него да ходиш .До сега са били както следва : ЛЛ-кръвни изследвания,ЛЛ за резултати от КИ и направление за Ехограф.ЛЛ за резултати от Ехо  и направление .Сцинтиграфия-ЛЛ за резултати от Сцинти  и направление.Биопсия-ЛЛ за  резултати от биопсия и направление.Следват още пет-шест такива разтакавания най-вероятно от тук нататък. Та така-в четвъртък пак при ЛЛ.

# 86
  • Лондон/Пловдив
Нямам спомен дали се записах тук , но чета от доста време темата .
Накратко от миналия април знам за проблем с щитовидната жлеза . Живея в Англия и всичко става бавно с докторите тук . Лято докато си бях в БГ минах през двама доктори в Пловдив - единия е Христов ли да беше , другия ми изкочи името , но помня , че бяха баща и син ( аз бях при сина ) . Та с киста 2 см и още други малки кисти и възелчета . И двамата бяха доста убедителни , че не са ракови образуванията . Тук в Лондон минах през ЯМР , тъй като усещах в гърлото като засядане минах и през пред с камера ( естествено нямам проблем в гърлото )
Имах час за биопсия на голямата киста , но доктора каза , че няма никакъв смисъл.
Незнам дали да пусна нови кръвни изследвания защото старите са от 1 година вече ( нямах проблеми с хормоните)
Сега чакам пред от специалист ендокринолог да видим какво ще каже . Имам постоянни болки в лявата страна където са всички образувания .
Като гледам тук колко са бързи то пак идва време да се прибирам до бг лятото 🤣
Надявам се да не се окаже рак от толкова чакане , доста ми е притеснено .
Изказах си мъката и аз

# 87
  • тук и там
Същите мисли и мен ме вълнуват,Cherry Mam.И аз се прибирам в средата на юли във БГ.Голяма тъпотия ще е ако се наложи да ходя по лекари и във БГ,защото тук само  се влачат и  ме разтакават .И-да.и на мен ми е важно да знам за какво става въпрос-за карцином или за друго,за да могат  да се предприемат и необходимите  мерки  по-рано в случай на   злокачествен процес.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 07:32 от Kaisia

# 88
  • Варна
Спокойно, дори и да е карцином( едва ли, добрия ендокринолог го различава дори на ехограф) процеса на развитие е бавен, поне папиларния, който е най-разпространен. Аз имам съмнения, че съм си го мъкнала поне 5-6 години.

# 89
  • тук и там
Глухарче,те тук поне са още по-тясно специализирани,което не знам дали е окей.Защото аз ходих на ехограф при специалист който не е еднокринолог,ами само ехографии прави.На всички вътрешни органи.Пък и работата е там,че и аз не знам от кога си го мъкна това.Защото по случайност ми го откриха,ама е почти 4 см-та си мисля и аз че е от доста години,може доста  повече от 5-6..
Пък и специалиста по ехография,ми беше написал  Tirads 4(тоест от 6  признака за карцином -моят отговаря на 4)
Не беше написал букви обаче след 4,та не знам каква е точно системата.Но в  най-най-добрия случай-10 процента риск .Погледнах сега-Умерено подозрение се води.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 08:33 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт