Дилатация на десен латерален вентрикул

• 2 019
  • 5
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте,
Много съм притеснена! Имам бебе на 6м, на което доц. Георгиева направи ТФЕ и се установи увеличение на десния вентрикул. Лявата част на тялото му е по - спастична и отпусната. Криви главата наляво. Така се роди, мислехме че е тортиколис. Минахме редица лекари, който твърдяха, че е с тортиколис. Нито един лекар не каза, че проблема може да е неврологичен. След 2м пак трябва да идем про Доц. Георгиева. Тя каза, че при нарастване на мозък, проблема отшумявал, но нещо вътре в мен ме кара да мисля само лоши неща. С това изоставане в развитието ми е много мъчно. Има ли други дечица минало през това? Какво е лечението? Има ли подобрение? Има ли напълно излекували се дечица? Куп въпроси ме мъчат. Благодаря за информацията предварително

# 1
Според мен е добре да се замислите за рехабилитация. Колкото по-малко е детето и колкото по-рано започнете-толкова по-голям е шанса да навакса. Мозъка е пластичен и децата наваксват. може ли да споделите каква степен изоставане сложиха на детето?! Помислете и за второ мнение...Ясно е и видимо  че детето има проблем, сега трябва да помислите как да му помогнете да навакса двигателно...

# 2
  • Пловдив
Ние сме от Свищов, вече идва рехабилитатор вкъщи и работи с него. Отделно другат седмица ще идем за 10 дена в Русе, там сутрин ще ходим на рехабилитация по ЗК, а следобед ще ни посещава кинезитерапевт, който ми обясни, че ще прилага метода на Бобат.
Изоставането не е сериозно и страничен човек не го забелязва. Криви главичката наляво, по - активен е с дясната ръка и я предпочита. Има си рефлексите, хваща играчки, тика ги към устата, но предпочита дясната ръка. По корем като го оставя, посяга да взема играчките пред него с дясна ръка, а лявата стои сгъната и не я мърда. Лакетната опора само с дясната ръка владее, т.е. Като е по корем се вдига само с дясна ръка, лявата е сгъната и не се мъчи с нея да направи лакетна опора. Не може да стои седнал, тъй като главата клони на ляво и тежеста пада в лявата час и се катурва. В момента правят цялостен масаж на тялото като наблягат на лявата част. Масажира вратните мускули. След 2-рата процедура виждам лееееко подобрение откъм двигателни умение или по - скоро е по - активен. Той е и едък по начало и явно си го и мързи и става по - трудно. Постоянно се занимавам с него и се надявам на подобрение.

# 3
А забелязвате ли да извива гръбчето на дъга?! Браво ще сте започнали рехабилитация. Тя е много важна и щом изоставането е малко, вероятно бързо ще компенсирате.

# 4
  • Пловдив
Като е легнал и гръгна да го вдигам, я изпъва назад, мисля че това е дъга. Лошо ли е всъщност, че прави така?

# 5
Като е легнал и гръгна да го вдигам, я изпъва назад, мисля че това е дъга. Лошо ли е всъщност, че прави така?
    Моят син правеше едно специфично извиване на гръбчето на дъга...При Вашето дете може би не е точно това. Предполагам че по скоро му увисва главичката. Като заякне вратлето ще я повдиха

Общи условия

Активация на акаунт