Всякакви въпроси относно съдомиялните - 21

• 86 303
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Това поне не е опасно за машината като мацката със препарат за миене в отделението за сол от предните мнения...
Отваряте капачето на отделението и почвате да наливате вода докато прелива, затваряте врата на миялната без да затваряте капачето на отделението за гланц. Част от водата с гел ще изтече вътре в съдомиялната, отваряте миялната и пак промивате с вода и така многократно докато се измие от вътре, после няколко пускани с максимална настройка за гланц и така докато се измие.....
Може ако имате голяма спринцовка например с нея да пълните с вода отделението за гланц с рязко натискане на буталото да може да влиза водата под налягане в отделението за гланц. Абе малко мъка ще е ама ще се оправите
Много благодаря и аз си мислех за сприцовка...още сега ще започна с промивките Confused  благодаря още веднъж.

# 136
  • София
Здравейте,
Имам въпрос - някой пускал ли е каталитичните панели на фурната в миялна и ако да, на каква програма.
Когато избирахме фурна, консултантът в магазина каза, че могат да се мият в миялна, но в онзи момент не задълбах повече в темата. Сега, когато потърсих в упътването на фурната, не се споменава, че могат да се мият в миялна.
Идеи?
Малко спам, ама защо изобщо е тази играчка, да ги разглабяте, миете и после да ги поставяте пак? Нали фурната /щом е с кат. панели/ си има пограма за самопочистване, която е за случаите в които панелите се зацапат? Аз не съм чувала да могат да се мият в мияла и не бих пуснала такова нещо там, т.к. са скъпа част и не знам даже как могат да се подменят, т.е. дали сервиза ще може да достави резервни. Моят съвет е - ползвайте си самопочистващата функция на фурната /като в този случай, ако имате телескопични водачи ги извадете за всеки случай, т.к. не всички понасят толкова високи температури./

# 137
Най -после  и аз да се похваля със съдомиялни. Купих  Електролукс. За монтажа няма да разказвам, че  беше  страшна работа. Сега   я пуснах празна, така пише  в опътването. Купих таблетки и сол от Литъл, но  не съм взела гланц (задължително ли трябва да се слага). Моля, ви не ми се смейте, но  за първи път ще ползвам съдомиялна.  И още нещо тъй като вратичката все още не е монтирана,  а машината е за пълно вграждане, проблем ли е да се я ползвам докато майстора ни направи вратичка? Сигурно ще  имам още един куп  въпроси, дано ме изтървете.

# 138
  • София
Най -после  и аз да се похваля със съдомиялни. Купих  Електролукс. За монтажа няма да разказвам, че  беше  страшна работа. Сега   я пуснах празна, така пише  в опътването. Купих таблетки и сол от Литъл, но  не съм взела гланц (задължително ли трябва да се слага). Моля, ви не ми се смейте, но  за първи път ще ползвам съдомиялна.  И още нещо тъй като вратичката все още не е монтирана,  а машината е за пълно вграждане, проблем ли е да се я ползвам докато майстора ни направи вратичка? Сигурно ще  имам още един куп  въпроси, дано ме изтървете.
Прочети първа страница на темата - ще намериш много отговори там. Вратичката ти не е проблем, но имай предвид, че докато не ти монтират дървената част на вратата, другата - която е част от машината - няма да иска да стои сама отворена, а ще трябва да я държиш с едната ръка - нормално е, да не си помислиш, че е счупена. Това ще се промени, след като й сложат и дървената част отпреде й. Гланца не е задължителен, но в някои райони водата е такава, че без него не може. Виж как ще е при теб на първо време, после винаги може да си купиш, ако искаш. Има тема и за препарати за съдомиялни - прочети и там.

# 139
Афродита, благодаря ти много!

# 140
  • София
Афродита, благодаря ти много!
Моля, само че като няма да е "дооправена", гледай преди да я ползваш да са й сложени отстрани и отгоре изолациите /които са й в комплекта/, за да не ти навлажнява шкафовете. Не, че за няколко измивания ще ги порази, ама все пак да са сложени.

# 141
Здравейте, може ли фритюрник да се мие в съдомиялна? А филтри на климатици?

# 142
Имам едно питане - има ли някой, който е мерил твърдостта на водата в Козлодуй? Според една карта за твърдостта в страната, излиза, че сме с мека вода, но това определено не е така. От днес съм собственичка на нова съдомиялна, но в комплекта няма лентичка за мерене и сега не знам на точно колко да й настроя солта.

# 143
В магазините за домашни любимци имало такива лентички.
Хубаво е да се измери. При нас градът е на два водопровода и в предното жилище бяхме с максимално твърдата вода и на настройка 5, а в сегашното - със средно и е на настройка 3.

# 144
Благодаря Simple Smile Нямаше да се сетя да търся там. Утре ще ида да проверя

# 145
И за нашия район пише, ако  водата е мека, Но аз не успях да настроят съдомиялна. Как става номера, чета книжката, но не успявам.

# 146
Здравейте, тази съдомиялна добър избор ли е
https://m.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-bosch-13-komplekta-6 … 08e/pd/DDGHCNBBM/

# 147
Здравейте Мами ,Купих пералня комбинирана  ,сега  ми  щтукна да   купя на децата и една  миялна машина .Чудя се  къде да е сложа .Ако е купя малка мога ли да е сложа върху пералнята  имам плот но той тежи .Ако може някой да ми  каже и да ми препоръча някоя миялна   нова разбира се .Благодаря ви .Хубав ден
 ви желая .Blush

# 148
  • Варна
Здравейте Мами ,Купих пералня комбинирана  ,сега  ми  щтукна да   купя на децата и една  миялна машина .Чудя се  къде да е сложа .Ако е купя малка мога ли да е сложа върху пералнята  имам плот но той тежи .Ако може някой да ми  каже и да ми препоръча някоя миялна   нова разбира се .Благодаря ви .Хубав ден
 ви желая .Blush

Върху плота според мен не е вариант, ще е трудно зареждането. По принцип миялната е желателно да е непосредствено под мивката или колкото се може по-близо до нея, за да се нарежда лесно, след изплакване на съдовете. Ако може пералнята да се измести другаде, а миялната да заеме нейното място в кухнята, ще е най-добре. Явно друго място няма.

# 149
И за нашия район пише, ако  водата е мека, Но аз не успях да настроят съдомиялна. Как става номера, чета книжката, но не успявам.
Предполагам за всяка съдомиялна е различно. Сегашната се настройва с клавишна комбинация, а на предната беше с някаква врътка в самото контейнерче за солта. Най-добре се водете по книжката или напишете целия модел на машинката и евентуално някой със същата, да даде съвет.

Общи условия

Активация на акаунт