Всякакви въпроси относно съдомиялните - 21

• 86 332
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • На плажа
Здравейте момичета,мога ли да пусна в съдомиялната чекмеджето на пералнята...там където се слага праха за пране?

# 106
Може, аз съм го пускала.

# 107
  • България,Пещера
Здравейте! И аз съм с нова помощница- Миеле -ВУ, но ще я изпробвам поне след месец, когато ми стане кухнята! С вентилатор за изсушаване, 3 кошници! А вече нямам търпение, отивам да чета темата за препарати! Никога не съм имала такъв уред и се вълнувам!

# 108
  • Варна
Здравейте! И аз съм с нова помощница- Миеле -ВУ, но ще я изпробвам поне след месец, когато ми стане кухнята! С вентилатор за изсушаване, 3 кошници! А вече нямам търпение, отивам да чета темата за препарати! Никога не съм имала такъв уред и се вълнувам!

Честито, със здраве да си я ползвате! И аз от два месеца имам нова, чакаща ме миялна, първа ми е. Ама апартаментът не е готов още и само я сънувам... Знам какво ви е Simple Smile Дано по-скоро приключите!

# 109
HushedFearful
И още един въпрос, осезаема ли е разликата в енергоефективността между А+++ и А++? Благодаря!

Едва ли е осезаема. Моята е А+++, нямам база за сравнение, но така или иначе си е разход някакъв. Въпреки това сметката ми за ток не се е променила грам, откакто я ползвам.

Разлика между А+++ и А ++ може да бъде забелязана при уредите постоянно включени в ел.мрежата.
Ако използвате съдомиалната два пъти на ден имате възможност да забележите разликата. Ако я ползвате веднъж на два дни трудно ще я забележите.

Моето AEG Lawamat  47280 (47080)   сдаде багажа след 7 години вярна служба. Очаквах да я ползвам по-дълго. Платката изгоря. Новата била 250 лв. И нямало гаранция.Cold Sweat

Тук се оглеждам за нови предложения.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 15:15 от ябълка

# 110
От днес съм с ВУ Miele G 1320 SCU! Мъжът ми я монтирал и за да пробва дали няма течове я пуснал на програма плакнене. Аз се прибирам и бързам да сложа сол, както си му е редът. Намерих къде се сипва /понеже нямам инструкции/ и в резервоара си имаше доволно количество /явно сипано от продавача/ и до капачката допълнено с вода. Аз от незнание се опитах да махна от водата /съвсем минимално количество успях/ и се отказах и я оставих така. Пуснах един цикъл, вече и втори, да я пробвам. Сложих и гланц на око /не повече от 100 гр/ и таблетка, ами изми всичко. Не съм оглеждала от вълнение колко са ми сухи нещата и самата машина, но си суши. Има ли повод да се притеснявам за нещо? Дали всичко съм направила както трябва?

# 111
  • на Мелмак
Честито и дълго и безпроблемно ползване!
Точно -имаш  си сол и гланц, явно са настроени правилно, доволна си от резултата, значи всичко е точно 😊!

# 112
От днес съм с ВУ Miele G 1320 SCU! Мъжът ми я монтирал и за да пробва дали няма течове я пуснал на програма плакнене. Аз се прибирам и бързам да сложа сол, както си му е редът. Намерих къде се сипва /понеже нямам инструкции/ и в резервоара си имаше доволно количество /явно сипано от продавача/ и до капачката допълнено с вода. Аз от незнание се опитах да махна от водата /съвсем минимално количество успях/ и се отказах и я оставих така. Пуснах един цикъл, вече и втори, да я пробвам. Сложих и гланц на око /не повече от 100 гр/ и таблетка, ами изми всичко. Не съм оглеждала от вълнение колко са ми сухи нещата и самата машина, но си суши. Има ли повод да се притеснявам за нещо? Дали всичко съм направила както трябва?

Благодаря за отговора!
Защо няма инструкция? Трябва да има, задължително.
Не я намерих твоята съдомиялна, но намерих инструкцията:
http://www.peterburgremont.ru/files/Miele-G_1330_SCi-instrukcija … j-mashiny-rus.pdf

# 113
  • София
Момичета, помагайте!

Вместо сол, в отделението за солта съм сипала (на два пъти вече!!!   Rage ) някакъв прах за миене ...
Понеже съм много "печена", и от Турция грабнах една кутия - пише на нея TOZ Deterjan, и аз си викам, а това е сол!
 Само че, едни чаши с красиви орнаменти излязоха след миене ЧИСТО БЕЛИ, орнаментите ги няма !!! 
И аз тогава тръгнах да си превеждам... TUZ е сол, а това което съм купила си е препарат!!! А пък аз отделно си слагам и таблетка ...

И сега какво да правя?

# 114
  • Бургас
Да извикаш техник или да я закараш в сервиз, за да махнат препарата и добре да почистят резервоара. Ще си прецакаш освен съдовете и машината.

# 115
Не можеш ли да извадиш препарата от отделението за сол? На моята миялна може лесно да се извади солта, но не знам, как е на твоя модел.
Чашите е ясно, че няма да им върнеш орнаментите, аз така измих едни такива чаши, и орнаментите си заминаха, мих, както обикновено, кой да види, че не са за съдомиялна.

# 116
И на мен ми падна декорацията на една чаша за кафе от Унгария.Яд ме е,ама минало вече.

# 117
  • София
Много ви благодаря!
Опитах се с едно маркуче да източа водата с препарата от отделението за солта, обаче си "сръбнАх" малко ... и се уплаших.
Сега ще я пускам много пъти празна, пък каквото такова ...

# 118
Ей,виж някакъв лекар.Направи консултация,химии са това.Опасно е.

Настрой миялната за възможно най-твърда вода,да използва много сол на един цикъл.

# 119
  • София
Можеш ли да я изгребеш с лъжица и останалото да се опиташ да измиеш като наливаш отгоре вода и разбъркваш? Посл задължително 2-3 дълги програми на празна машина, за да се доотмие.

Общи условия

Активация на акаунт