Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е фимоза и какви са нейните симптоми при тийнейджъри?
Какво е хипоспадия и как се диагностицира?
Какво трябва да направя, ако имам фимоза или хипоспадия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е фимоза и какви са нейните симптоми при тийнейджъри?
Фимозата е състояние, при което препуциумът (кожичката) на пениса не може да се издърпа напълно назад, което може да причини дискомфорт или болка по време на уриниране или ерекция. При тийнейджъри фимозата може да бъде причинена от естествени анатомични вариации, при които главичката остава покрита дори и при механични опити. Симптомите включват затруднено уриниране без манипулации, болка или дискомфорт около пениса.
-
Какво е хипоспадия и как се диагностицира?
Хипоспадията е вроден дефект, при който уретрата не излиза на върха на главичката на пениса, а по-надолу. Тази аномалия обикновено се диагностицира от медицински специалисти по време на физически преглед. Подобно на фимозата, хипоспадията може да изисква хирургическа намеса в зависимост от тежестта на случая.
-
Какво трябва да направя, ако имам фимоза или хипоспадия?
-
Какви са рисковете и следоперативните грижи при операция за фимоза?
-
Как да обсъдя този проблем с родителите си?
Преди да говоря с баща ми за това и преди да си е дошъл искам да съм запознат с всичко. Съжалявам за граматичните, пунктуационните, лексикалните и останалите видове грешки, не се старая да пиша грамотно и т.н.т, а да ме разберете и да извлека информация!