Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 761
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Това открих в нета, добре ояснено, но задължително трябва да се попита добър лекар, който е може би онколог-хирург.

5. Не горете бенките с лазер, ток или други подобни методи!

Ако откриете бенка или петно по кожата си, което  е сърбящо, подуто, отделя секрет  или не зараства - спешно се консултирайте с онкодерматолог. Лекарят може да предпочете да отстрани  петното или бенката, за да може допълнително изследване на тъканта да уточни дали образуванието е съмнително за меланом. Патоанатомичното изследване на тъканта е единственият начин за поставяне на тази диагноза! Патологът изследва тъканта с микроскоп за наличие на ракови клетки и описва резултатите в доклада от патологично изследване. Докладът от патологично изследване е документ, съдържащ информация относно тъкан, която е взета от тялото при биопсия или операция.  Това изследване е изключително важно и трябва да бъде пазено. Ето защо изгаряне на бенки или петна (при които не остава материал за изследване) е напълно противопоказно.

# 436
И аз това се опитах да кажа с лекарите в Щатите. Точно това направиха. Скалпел, биопсия, подпис, документ. Всякакви други възможности  вариации на махане на бенка, бяха отхвърлени. Но всеки си знае. И си плаща вероятно.

# 437
  • Sofia
Ох, ни моа. Joy

lust, признай си, че за добро утро поустваш икони във Facebook, а на стената в хола си си окачила снимка на Путин. Това би обяснило много...

Предлагам да приключим нелепата дискусия, с доста елементарен привкус. Премахването с лазер на доброкачествени образувания се извършва навсякъде по света, от много голям брой дерматолози. Ако беше противопоказен метод за отстраняване, със спорен характер, щеше да е забранен от закона и щеше да бъде отхвърлен като медицинска практика. Казусът е приключен.

Ако някой не желае да чете подробности за отстраняването с лазер, обаче, винаги би могъл да си отвори нова дискусия с тематиката, която го вълнува.

# 438
Здравейте, искам да махна 2 бенки,едната-плоска,черна,голяма колкото монета от 2 лв.по рождение, другата е малка, издадена, кафява,колкото 2 стотинки и ми се появи през бременността (преди 8 г.)Може би трябва да се махнат по различен начин. Моля, да ми дадете препоръки за лекар и болница в София.

# 439
  • Sofia
Този лекар мога да препоръчам аз. Преди да го посетя, бях чела положителни отзиви за него тук, във форума. Всъщност, точно така го намерих.

# 440
Здравейте, искам да махна 2 бенки,едната-плоска,черна,голяма колкото монета от 2 лв.по рождение, другата е малка, издадена, кафява,колкото 2 стотинки и ми се появи през бременността (преди 8 г.)Може би трябва да се махнат по различен начин. Моля, да ми дадете препоръки за лекар и болница в София.

Привет! Аз също имам една бенка, която си нося от години под мишницата. И също се интересувам къде мога да я премахна. По принцип сме склонни да омаловажаваме бенките, но не трябва да бъде точно така. Не случайно се пуска и хистология.

# 441
Този лекар мога да препоръчам аз. Преди да го посетя, бях чела положителни отзиви за него тук, във форума. Всъщност, точно така го намерих.
  Много благодаря.

# 442
  • Варна
Здравейте, може ли да ми препоръчате къде във Варна мога да отида да ми прегледат бенките и след това къде да ги отстраня. Предпочитам да остане материал за изследване, така че само оперативното отстраняване е вариант, правилно ли съм разбрала?

# 443
  • Sofia
Ако искаш да се вземе биопсия – да, само оперативно, със скалпел или друг инструмент, т.е. на базата на изрязване.

Аз, ако бях във Варна, директно бих отишла при Пенев (доколкото знам, маха само с лазер), ама ми е супер далеч. Sad

# 444
Здравейте, може ли да ми препоръчате къде във Варна мога да отида да ми прегледат бенките и след това къде да ги отстраня. Предпочитам да остане материал за изследване, така че само оперативното отстраняване е вариант, правилно ли съм разбрала?

Обикновено такъв род преглед се съвместява в едно. Какъв е смисълът веднъж да ходиш на преглед и след това да ходиш на друго място да ти ги остраняват? По принцип е желателно да се назначи хистологично изследване на материала.

# 445
  • Варна

Лазерът на д-р Монева има такава възможност за вземане на хистологичен материал. Аз миналата седмица бях на преглед, доволна съм.

# 446
Хистологичен анализ на бенките се назначава след като се изреже. Не мисля, че лазерът е този който взима пробата.

# 447
Аз си махнах 2 бемки на лицето с скалпел и изобщо нямам белези .Но 2 седмици след махато не ги мокрих .Взеха ми проба ,хистология .. Всичко е наред
Успех

# 448
Аз си махнах 2 бемки на лицето с скалпел и изобщо нямам белези .Но 2 седмици след махато не ги мокрих .Взеха ми проба ,хистология .. Всичко е наред
Успех
Моля те сподели къде. Какви бяха плоски или изпъкнали?

# 449
Успех
Моля те сподели къде. Какви бяха плоски или изпъкнали?
Изпъкнали и всъщност бяха 3 .Едната на врата и 2 на челото. В болница “ Св.София”
при доктор Пепа Георгиева.

Общи условия

Активация на акаунт