Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 697
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Тя е естетичен дерматолог – един от най-известните в България; и по отзиви на страшно много хора – изключителен специалист.

# 526
Нямам желание да влизам в полемика за или против, от това което видях за нея както самата тя се представя не ми хареса, колкото и "страшно много" хора да са доволни.
Предпочитам изключителен хирург, а не дерматолог, а с белези впоследствие в случай,че  се наложи ще се справя.

# 527
Бих платила, колкото е нужно. Бенката е на лицето ми и ми е важно да стане добре.
Притесненията ви от естетична гледна точка ли са или от здравословна?
На първо място здравословна, но изключително важна е и естетичната, защото е около 3 мм на лицето и е доста изпъкнала.

# 528
  • Sofia
Посъветвай се първо с онколог -дерматолог и ако той прецени,че не е опасна може и естетически дерматолог да ти я махне.Ако обаче има някакви съмнения  относно" същността й" ,довери се на онколога и после ще мислиш за естетика.При всички положения я прати на хистология!Опасни бенки не се горят с азот и не се махат с лазер.Само оперативно.

# 529
Здравейте, имам следния казус: гинекологът ми ме посъветва да махна 2 бенки, които са в най-горната част на бедрата и са по линия на бикините - непрекъснато ги закачам и е много неприятно. Предложи той да го направи оперативно (бенките са големи и релефни). Според вас дали е удачно да се обърна към него или да потърся дерматолог...

# 530
Не всеки дерматолог извършва хирургически интервенции.

# 531
Доктор Кантарджиев дерматолог хирург, не препоръчвам.

# 532
Здравейте , някой знае ли как стоят нещата при др Пенев във Варна .. мисля , че вече е без запазен час , отиваш и чакаш. Има звънец на вратата на кабинета му направо звъня и влизам или ?

# 533
Доста се притесних, защото на синът ми постоянно му излизат бенки на рискови места, които отстраняваме, вече до тук 4 броя.  Изследват ги и казват, че всичко е ок.
Но сега баща ми претърпя биопсия и в понеделник е за премахване на образувание, което за съжаление е злокачествено. Тоест вече имаме фамилна обремененост Sad Разбира се, притеснена съм и за него, но много се притесних и за детето. Sad
Досега сме ходили все при Дерменджиева, но сега се замислям за консултация на друго място. Препоръчайте някой много подробно преглеждаш и обясняващ, моля. Също ме интересува заснемането на бенки, например в Сити клиник от Кадурина, струва ли си.

# 534
  • В.Търново
Нали на деца не било хубаво да се махат бенки? По-рано бях задала въпрос по тази тема, че и мен ме интересуваше.
🍀HAPPY 🍀, всъщност колко са големи децата ти?

# 535
Тийнейджъри
Появата на бенка на необичайно място в тийн възраст не е необичайно, но не е и много хубаво.

# 536
  • Варна
Happy, какво наричаш "необичайно място".

# 537
Например стъпалото

# 538
  • Варна
Happy, благодаря! Моето момче е още малко (на 6), но ей сега ще порасне, а има бенки къде ли не.

# 539
  • В.Търново
И ние имаме проблем с бенките. Не са големи, но си растат по мъничко.И, както си растат по мъничко могат да нараснат страшно бързо  изведнъж. Моя малкия е на 11г. Има една луничка по-скоро точно на горната устна на контура.но се притеснявам, че може да израсне като бенка. детето иска да ги маха, но ще изчакаме. Може като стане голям да се откаже, стига да не станат прекалено големи.

Общи условия

Активация на акаунт