Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 725
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Да, естествено, че ще направя хистология. Всъщност съм със светла кожа и имам доста бенки по цялото тяло и ще дам да ме огледат цялата😁. Почти всички са малки и плоски, но имам 3, които са изпъкнали и ме дразнят/на стари години/. Една на брадата, на челото по линията с косата и по предмишницата. Тях мисля да махам поетапно. Естествено, че ако се окаже, не дай боже, някоя друга съмнителна, ще махна първо нея. От следенето на темата клоня към махане със скалпел, просто ми се искаше да знам колко голям белег остава- за лицето; за тялото ми в все тая.
Според вас може ли за един ден да стане преглед и премахване?

# 511
Не знам от моята снимка можа ли да прецениш горе долу белега? Иначе при мен прегледа и махането в един ден стана. Но пак зависи вашите доктори по какъв план работят, каква им е рутината. Може пък оглеждането на цялото тяло да отнеме малко по-дълго.

# 512
  • Варна
Ами мен вторник ми беше прегледа, за сряда ми назначиха процедурата.

Не съм махала при Пенев. Доста противоречиви мнения чух за него, а и май е доста натоварен.

# 513
Аз съм за хироргичното отстраняване. Но не мога да събера смелост, моята е релефна, отстрани на брадичката и не е никак малка,около 0,5 см. Излизат и два бели косъма от нея, същинска Баба Яга:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 514
Бях писала преди доста време, но виждам че е станало въпрос за махане със скалпел и след това вместо шев обгаряне с лазер. На мен ми махнаха две бенки по този метод. И двете бяха изпъкнали. Първо с тънка игла в основата им ми сложиха упойка, след това със скалпел ги изрязаха, като с друг инструмент издълбаха и навътре в кожата за да махнат корена. Накрая с лазер обгориха раната и сложиха лепенка. Дадоха ми и кремове за мазане на мястото. Честно казано си бяха отворени дупки. На няколко пъти ми се случваше да кървят, но всичко зарастна и сега има едва забележими белези. Прикачвам снимка на единия белег, другия е същия, ама нещо ми е трудно да го снимам и него:

# 515
  • Варна
Здравейте! Съпругът ми има бенка над веждата, която си стоеше с години, но в последния месец започна да расте.Моля, ако някой може да препоръча добър лекар във Варна, да ми пише, защото е наложително да се види и най- вероятно да се премахне.
Благодаря предварително!

# 516
  • Варна
За преглед и становище ходих при доктор Въжарова в курортна. Работи и платено, и по каса. Тя ме насочи към хирург.

# 517
  • Варна
Благодаря !

# 518
  • Sofia
Той работи в клиниката на Каляшева – според мен, нормално е цените да са по-високи от стандартното.

Аз пък имам следния въпрос – самата Каляшева занимава ли се с отстраняване на кожни образувания? Преди време звънях и исках да запиша час именно при нея за мой близък, като рецепционистката ми отвърна, че тя лично не прави такива процедури, и ме препрати към Димитров, от който също останахме доволни, де.
В една съседна тема ми казаха, че Каляшева била експерт в премахването на нежелани образувания, ама явно е невъзможно да си запишеш час при нея, та не знам.

# 519
  • Варна
На мен ми взеха 350 за процедурата и още 50 за хистология. За Варна става дума.

# 520
  • Sofia
На мен са ми искали 800лв и 120лв за хистология. Зависи колко е лаком и безкруполен човека срещу теб.
В крайна сметка платих 360лв за операция и 40лв за хистология при друг специалист.
Има и безплатен вариант в Онкологията!

# 521
Бих платила, колкото е нужно. Бенката е на лицето ми и ми е важно да стане добре.

# 522
Махах няколко преди 2 г и цените бяха далеч от това. Платих по 100 на бенка за първите 5,  следващите по 50, хистология не помня колко беше, та не ме е впечатлила сумата.
А цената не мисля че е решаваща при здравните процедури, парите са ясни, но високата цена не дава гаранция, за качеството на здравната услуга и добрия резултат.

# 523
  • Sofia
Бих платила, колкото е нужно. Бенката е на лицето ми и ми е важно да стане добре.
Притесненията ви от естетична гледна точка ли са или от здравословна?

# 524
Каляшева не съм я чувала като проучвах, явно е някаква нова звезда. Определено повече бих се доверила на хирург от онкологията или на друг тип лекар отколкото на нея сега като я гугълнах.

Общи условия

Активация на акаунт