Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 735
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Ами как стана при мен - местна упойка, която хваща веднага. Операция, шевове, лепенка. Общо около 40 мин. Упойката пусна час след това, но аз не разбрах, защото изобщо не ме боля.

# 496
  • София
И на моите бенки е правена хистология

# 497
  • Sofia
Не е точно така. Това не е просто козметичен недостатък. И махането на бенка не е просто козметична процедура.
 Не забравяйте че бенките са опасни и могат да  бъдат злокачествени , затова е винаги по- добре да се прави хистология. И не е "ти си преценяваш" а дерматолога , който те преглежда решава.

Тя ще избере на кой метод да се спре и на кой професионалист да се довери. Това никой не може да го свърши, вместо нея. Близко е до акъла, че не коментирам премахването на рискови бенки – естествено, че преди да правиш каквото и да е, трябва да отидеш при кадърен дерматолог, който да определи какъв тип е бенката. Оттам-нататък, обаче, изборът си е само неин. Ако даден лекар отстранява бенки само оперативно, ще ѝ каже, че това е най-добрият метод. Друг, който пък се занимава с лазери, ще я посъветва да изгори бенката. Затова, в крайна сметка, нека прочете за двата метода, да обмисли и да вземе информирано решение.
Аз, например, след щателен преглед, съм си премахвала кожни образувания с лазер, бенки – включително, т.е. не съм държала на хистология. За друг, обаче, това може да не е най-доброто решение. Извод – ползвайте главите си по предназначение. Wink

# 498
Здравейте и от мен! Отдавна се замислям за махане на бенка и вече може би  събрах смелост. Имам една която е във вътрешната част на крака( в бикини зоната) и се притиска до бельото. Не знам колко успях да обясня. Цял живот я имам от дете още и все ми е пречила. Може ли да ми кажете добър лекар в София? Също така каква цена да очаквам. Бенката е релефна и с голям размер според мен.

# 499
  • Sofia
Ако ще я махаш оперативно – около 250-300, а може и повече. С лазер – към 60-80. Естествено, цените варират.

# 500
  • Somewhere far away
Естествено че ползваме главите си по предназначение. именно затова ако на мен един свестен дерматолог ми каже бенката е за махане, ето този и този хирург процедурата е със скалпел, шият те, махат се конците след толкова време - едва ли ще скоча на първия лазер.

# 501
  • от един красив град
И аз до сега си мислех, че или скалпел и хистология или лазер и нищо. Но този лекар при когото ходих дерматолог-онколог, ми каза:
Бенката се изрязва със скалпел и после се обработва с лазер. Прави се хистология, но е без шевове. Процедурата била 5 мин. Затова ми е интересно дали някой е минал през такова махане. Аз се уговори с него за сряда, но да видим, дали ще отида.

# 502
Аз махнах две по този начин (но не съм в Бг, в случай че попиташ за доктор). В обедната си почивка. Едната на гръдния кош (където минава презрамката на сутиена), другата над устната (между носа и устната). Първо ми биха упойка с тънка игла. Не усетих нищо. Задейства се за минути. След това със скалпел изрязва за секунда. След това обгаря мястото. Пратиха на хистология. На прегледа ми казаха че бенката е невус, безобидна, но никой нормален лекар няма да си сложи главата в торбата и да не прати на хистология (особено пък в чужбина; тук лекарите могат да лежат в затвор!). ТА обгориха, мазаха ме с нещо и сложиха лепенка отгоре. Всичко да е траело 15 мин. Казаха ми че мога да се мия, но след това да подсуша и да мажа с вазелин. Да не допускам коричка. Така и направих. Купих си и силиконов крем след месец. Но сякаш ефект не видях от него. Като се прибрахме в БГ си взех Контрактубекс и продължих мазането с него - 6 месеца. Останах много много по-доволна. Към днешна дата (3 години по-късно) почти не си личи белега. Аз си го виждам. АКо не знаеш няма да забележиш. Единствено което ме притеснява е, че докторката ми каза че има вероятност да израсте, т.к. това не било махане от корен. Корена си стоял и можела да почне да нараства. За момента не виждам да е нарастнала. Не знам в какъв срок би могло да се случи това. От тази на гръдния кош, няма никакъв белег. Мъж ми си маха до ухото. Също никакъв ама никакъв белег. Само при мен на устната си остана лек. Една и съща докторка е махала и трите. Уж по лицето четох че белези не оставали. Такава била зоната - генетично трудно оставал белег. При мен обаче не се получи така. Както казах само аз си го виждам, но сравнено с другите махнати , на лицето е по-видим белега.

# 503
  • Варна
Щом не маха корена какъв е смисълът тогава на тази процедура като пак ще израсте? Не е ли по-добре оперативно, с шевове и после да си знаеш, че е край завинаги?

Махала съм навремето с лазер, пак само повърхностната част и наистина започват след няколко години да излизат пак. Много бавно, но става.

# 504
АМи и аз не знам защо не махат от корен. Въобще даже не ми го предложиха. За момента след 3 години всичко е наред. Не виждам израстване, но кой знае. Каза че и дори и да израсте, няма да е толкова голяма. Просто малко над кожата ще е. Моята преди беше като гумичка на молив. Ето, прикачам и снимка как е положението към днешна дата, но не мога по-добро качество да направя на снимката:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 23:05 от vici75

# 505
  • Sofia
Махала съм навремето с лазер, пак само повърхностната част и наистина започват след няколко години да излизат пак. Много бавно, но става.

Няколко образувания имам махани с лазер. Simple Smile Нищо не израстна наново. Как разбирате, че е само повърхностната част? Лекарят ли казва? Понеже при мен дълбаят доста надълбоко и допускам, че махат всичко, макар да не съм питала специално.
И на мен са ми предлагали метода "Shave" за една малка бенка на носа, ама не мога да се реша, защото нито искам да я махам само частично, нито съм убедена, че е добра идея скалпел да припарва до хрущял. Той и лекарят не беше много сигурен, ама каза да си преценя.

# 506
  • Варна
Двете, които махнах преди години с лазер ги изгориха само до ниво на кожата. Навътре не са дълбали. Те излизат пак, виждам ги сега, след 10+ години.

На тази последната, оперативно и с шевове, махнаха всичко, дълба доктора и надолу.

# 507
Не знам махане с лазер и махане със скалпел дали са едно и също нещо. Другото ясно с шевовете. Може би това е правилнин начин, но защо не предлагат директно него,а ни замотават с лазери и скалпели нямам представа. Освен да зависи от мястото.

# 508
  • Sofia
HighSpeed, а при Пенев махала ли си бенки с лазер? Simple Smile

# 509
Black Cat, на мен докторката ми каза че било повърхностната част, но релано до къде слиза не можах да преценя. Може и надолу малко да е отнела, т.к. беше като дупчица моето след манипулацията. ПОсле се запълни сама, като взе да заздравява, че и тръгна над кожата белега. Но с контрактубекса се изравни и се стопи това което беше тръгнало да нараства от белега.

Общи условия

Активация на акаунт