Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 742
  • 738
  •   2
Отговори
# 480
Аз съм махала в Токуда, доволна съм, правят хистология и всичко беше много точно.

С лазер ли е махната?

# 481
  • Somewhere far away
Едва ли. Бенките махнати с лазер има риск отново да се появят.затова махането със скалпел е по -доброто решение и подлежи на хистология, докато това с лазер няма  как да ти направят хистология.

# 482
  • от един красив град
Здравейте, искам да питам някоя от вас случайно да е чувала или премахвала бенки оперативно- изрязват се със скалпел, но след това не се шие, а се обгаря с лазер. Слагат ти лепенка и си готов. Ставало за 5 минути и според доктора това била най-съвременната техника за отстраняване на бенки.

# 483
  • Варна
Аз попитах моя лекар за левовете и той ми каза, че се шие, защото има вътрешни шевове освен външните. Понеже се дълбае за да се махне всичко от корен. Аз видях цялото парченце след махането и не беше полусфера както се вижда отгоре бенката, а цяла сфера, т.е.колкото е имало отгоре, толкова и отдолу. При това положение не ми се вярва лазер да може да го запечата без да се наложи шев.

Вас какво ви притеснява в шевовете? Стоите седмица с тях, с лепенка отгоре. После се махат. И с шевове, и без тях, лепенката пак си я има. Какво значение има какво е отдолу?

# 484
  • Somewhere far away
Мен честно казано ме е страх от шевове като цяло.

# 485
  • от един красив град
Аз попитах моя лекар за левовете и той ми каза, че се шие, защото има вътрешни шевове освен външните. Понеже се дълбае за да се махне всичко от корен. Аз видях цялото парченце след махането и не беше полусфера както се вижда отгоре бенката, а цяла сфера, т.е.колкото е имало отгоре, толкова и отдолу. При това положение не ми се вярва лазер да може да го запечата без да се наложи шев.

Вас какво ви притеснява в шевовете? Стоите седмица с тях, с лепенка отгоре. После се махат. И с шевове, и без тях, лепенката пак си я има. Какво значение има какво е отдолу?

Ами като цяло неудобството от шева. А и моята бенка е на крака, там било нужно да стоят повече време шевовете. Махала съм си 4 бенки на лицето с шев и знам какво е. Наистина не е нещо супер страшно, но ако мога да мина без тях, не е ли по-добре?

# 486
  • Sofia
Мен шевовете ме притесняват, от гледна точка по-голямата вероятност от трайни белези.
В темата сме коментирали т.нар. "интрадермални" шевове, но така и не разбрах дали има специалист в София, който работи по този метод, та повече информация не мога да споделя.

# 487
  • Варна
Между другото аз питах за конци, които се абсорбират и после не се налага махане, но докторът каза, че такива ще сложи само на вътрешните шевове, за външните не били удачни. Не поисках повече обяснения.

Мен белезите не ме притесняват, защото бенката е на шията, под ухото и косата ми обикновено я закрива. Ето снимка как е положението месец след манипулацията. Само лека червенина има (моята кожа е много бяла, иначе и това нямаше да се вижда). На размер е под един сантиметър в диаметър.

# 488
Здравейте.
Може ли да ми предложите клиника в Пловдив за премахване на бенки, тъй като София ми идва малко далече. И как по-точно става процедурата?
Тъй като заговорихте за белези, много ли е голям? може ли някоя от вас да покаже вече зараснал, че имам една на брадата.

# 489
  • София
В Токуда са ми махани бенки и всички са без шевове .Залепване с лазер и една малка лепка се слага , която се маха на другия ден.

# 490
  • от един красив град
В Токуда са ми махани бенки и всички са без шевове .Залепване с лазер и една малка лепка се слага , която се маха на другия ден.
Изцяло ли са премахвани с лазер или първо ги изрязват със скалпел и после обработват с лазер?

# 491
  • Варна
Тъкмо и аз щях да питам оперативно ли са махани и чак тогава да лепят с лазер?

# 492
  • Sofia
Наистина ще е интересно, ако linkamalinka сподели малко повече инфо.

И как по-точно става процедурата?
Зависи как по-точно искаш да ти отстранят бенката. Ако държиш на хистология, ще трябва да е оперативно и после да те шият. Ако ли не – с лазер. Ти си преценяваш.

# 493
  • София
В основата на бенката се бие упойката , иглата е много тънка и не се усеща болка. След това се изрязва със скалпел и се лепи . Нямам белези , но моите бяха изпъкнали , може би има значение от бенката.

# 494
  • Somewhere far away
Наистина ще е интересно, ако linkamalinka сподели малко повече инфо.

И как по-точно става процедурата?
Зависи как по-точно искаш да ти отстранят бенката. Ако държиш на хистология, ще трябва да е оперативно и после да те шият. Ако ли не – с лазер. Ти си преценяваш.
Не е точно така. Това не е просто козметичен недостатък. И махането на бенка не е просто козметична процедура.
 Не забравяйте че бенките са опасни и могат да  бъдат злокачествени , затова е винаги по- добре да се прави хистология. И не е "ти си преценяваш" а дерматолога , който те преглежда решава.

Общи условия

Активация на акаунт