Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 751
  • 738
  •   4
Отговори
# 465
  • Варна
И във Варна е толкова. Аз платих 350 за операция и 50 за хистология.

# 466
  • В.Търново
Ако искаш непременно да махаш бенките оперативно (със скалпел) + хистологичен анализ, мисля, че толкова е цената – към 200-300 лв. на брой.
С направление в болнично заведение не може ли?

# 467
  • Варна
Аз не бих разчитала на направление и безплатна работа в такъв случай. Няма какво да се лъжем, разликата между безплатния и платения преглед си личи, а като става дума за операция... Вярно, скъпо е, аз също имам още 1-2, които ми правят проблеми и бих искала да ги махна, но една по една. Тази година една, другата година една и така.

# 468
  • от един красив град
Дивина, моята беше релефна и с голям размер. Но се оказа доброкачествена.
Благодаря, че сподели. Много съм се ушашкала. На  лицето съм махала 4 бенки оперативно, но не бяха от опасните и изобщо не съм се притеснявала. Сега обаче като ми каза лекаря, че са доста страшни и такова шубе ме е подгонило. Ако при хистология та се окажат злокачествени, означава ли че имам рак?

# 469
  • Варна
На твое място бих ги махнала по-бързо в такъв случай. Но всеки знае себе си. Помисли, поговори с лекаря хубаво и си прецени Simple Smile

Не, означава, че трябва да се наблюдават. По принцип при операция махат всичко не само над кожата, но и под нея. Един вид издълбават и корена. За да се махне всичко из основи.

# 470
  • В.Търново
Синът ми е на 10г, почти на 11г.Започнаха да му излизат бенчици, някои равни с кожата, други леко надигнати.Все още са малки, но детето от сега иска да махаме някои. Някои са по врата, други в окосмената част на главата-те може би няма как да се пипнат, и една на горната устна.Тя е равна с кожата, това означава ли, че е луничка.Но с годините нараства. Той иска да я махнем, казвам му, че той трябва да порасне.Обаче, ако я махнем на такова място, точно минава по горния контур на устната от едната страна, няма ли да остане белег? И коя възраст при дете или подрастващ младеж е подходяща за махане на бенки?

# 471
преди време водих дете при дерматолог с такъв въпрос - каза, че е по-добре да се изчака да порасне и тогава да се махат

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 18:31 от bubanka

# 472
Да, и на мен са ми казвали, че е добре след пубертета

# 473
  • В.Търново
И аз така съм чела, но все пак да попитам. Ще чакаме, може пък да се откаже до тогава.

# 474
  • Варна
High Speed, при кого си махахте бенките? Със скалпел или с лазер?

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 19:25 от gallizia

# 475
  • Варна
Преди 15 години махнах две с лазер в някакъв козметичен център. Даже не помня как се казваше. Миналия месец махнах една оперативно. В Медикал Плюс, това е медицински център до Операта във Варна. Доктор Станислав Ненков.

# 476
  • Варна
High Speed, благодаря! Полезна ми беше информацията. Аз го "познавам" (не съм имала личен контакт) като гръден хирург.

# 477
Здравейте! За София
Търся къде мога да премахна бенка, която на лицето? Някой има ли мнение за Incanto или добър лекар, който се занимава с това и каква е цената с премахването и изследванията?
Благодаря!

# 478
  • София
Бенки съм махала в клиника "София" при д-р Росица Денчева. Цената не помя честно казано, но съм доволна.

# 479
Аз съм махала в Токуда, доволна съм, правят хистология и всичко беше много точно.

Общи условия

Активация на акаунт