Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 778
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • В.Търново
Аз съм махала преди години с течен азот.С течен азот боли на  изгорено.Преди няколко години лежах в Русенската хирургия и имаше една жена дошла да й махнат оперативно бенка от гърба.Постоя малко да й мине упойката и каза, че започнала да чувства лека болка.Бенка оперативно, до колкото знам се маха малко по в дълбочина.

# 421
Не си правете шеги с махането, моля ви. Само при хирург и дълбоко рязане и хистология! Много хора си отиват от тия бенки. Пазете се, опасни са!

# 422
  • Sofia
lustrelux, моля, без всяване на паника.
Изобщо не е задължително една бенка да се отстрани оперативно, със скалпел (както и заглавието на темата го предполага). Няма никакъв проблем бенката да се премахне с лазер, след преглед при дерматолог. Огромен процент от лекарите в днешно време отстраняват кожните образувания именно по този начин.
Неинформираността не е легитимно основание за изпадане в ненужни страхове.

# 423
Може и да си права, но специално в Щатите дума да не става да се маха каквото и да е образувание с лазер. Даже и брадавиците ми пращат на мен на бипсия. Иначе на прегледа веднага ми казват, че не са злокачествени. Но без биопсия не си слагат подписа под нищо.

# 424
  • Sofia
vici, защо мислиш така за Щатите? В смисъл, с една елементарна проверка в Google, може да се види, че много американски дерматологични клиники предлагат именно лазерно отстраняване на бенки. Говорим, все пак, за медицински центрове, в които работят лекари, не козметици. Т.е. излиза, че не е чак толкова дефицитна услуга.

# 425
Разбира се не мога да кажа за всеки един доктор там, но аз ходих на двама различни, а моя мъж, на трети, различен от моите. И тримата действаха по сходен начин. А моята изненада беше, че дори биопсия на брадавици ми направиха и ми пратиха документа в нас (за две бенки и множество skin tag). Иначе като влязох в кабинета и от пръв поглед ми казваха, че всичко което ще махам е безобидно. И им казвам добре, давайте с лазер. Дума да не става. Присмяха ми се. Мъжо и той се надяваше с лазер или с нещо да го намажат (нали мъжете са страхливи по принцип). Нито неговата дерматоложка пожела, нито моите. Искат материал за биопсия да вземат и под резултата да се подпишат. Иначе на дерматолози ходим, лекари. За козметици даже не съм и чувала че махат бенки.

# 426
  • Parsberg
Аз живея в Германия и тук изобщо не подлежеше на обсъждане с лазер или със скалпел ще бъде. Даже не бих казала, че е скалпел а едно което прилича на уред, с който се маха например вътрешността на ябълката. Повече ще знам сряда.

# 427
Здравейте.
Искам да премахна 2 бенки; няма значение дали с лазер или скалпел.
Може ли да ме ориентирате къде в Пазарджик/ Пловдив да отида? И може ли за един ден да мина преглед и манипулацията?

# 428
Аз живея в Германия и тук изобщо не подлежеше на обсъждане с лазер или със скалпел ще бъде. Даже не бих казала, че е скалпел а едно което прилича на уред, с който се маха например вътрешността на ябълката. Повече ще знам сряда.
Ще разказваш после. Не че съм там де.

# 429
Ами това е мнение на лекар, който е специалист и преглежда и от там знам това. Но всеки решава сам за себе си. Един познат така си отиде за няколко месеца. Не всявам паника, но не е шега работа. Всяко такова козметично махане с лазери и горене и рязане е дърпане на опашката на дявола. При махането с лазер не се маха проблема, може отдолу да започне процес. Но... всеки си знае. Но..Нека пък и не сме безразсъдни Wink

# 430
Аз исках да попитам дали има хора, на които след премахване на бенката са им се получили келоиди и как са се справили с тях? Аз имам такъв проблем и мажа с Kelocote, но няма особено драматичен ефект. Има ли някаква процедура, която може да ги премахне трайно?

# 431
  • Sofia
Ами това е мнение на лекар, който е специалист и преглежда и от там знам това.
Колкото лекари срещнеш, толкова и мнения ще получиш. Grinning Grinning Grinning

При махането с лазер не се маха проблема, може отдолу да започне процес.
Това категорично не е вярно. С лазер бенката може да бъде отстранена на 100%, точно както и със скалпел.

Аз исках да попитам дали има хора, на които след премахване на бенката са им се получили келоиди и как са се справили с тях? Аз имам такъв проблем и мажа с Kelocote, но няма особено драматичен ефект. Има ли някаква процедура, която може да ги премахне трайно?
Доколкото съм чувала, образуването на келоиди е по-скоро склонност на конкретния организъм. При едни хора се появяват, при други – не. Мазането със специализирани кремчета може би е единственото решение, но трябва да си упорита.

# 432
За келоидите - мазах със силиконов крем. Дадох 40$ за него и не се справи. От Бг си купих КОНТРАКТУБЕКС и изравних белега за 4-5 месеца. Но явно и това е до организъм. Аз останах много доволна.но това в началото още, първите месеци. На стар белег не знам как повлиява.

# 433
Ти явно всичко знаеш. Който иска да те слуша, но да знаеш че не си права. Направо съм в потрес от мненията ти. Дано хората имат разум и не взимат под внимание "съветите" ти. Няма лекар, който би махнал бенка с лазер, тъй като така може да се отключи рак. Боже, какви хора има...

Едно старо мнение на PolarFox:

"стандартна разбира се!
При горене- с лазер или термо/крио не се взема хистология, частта от бемката, която е под повърхността на кожата си остава.
Не мога да повярвам, че дерматолог може да препоръча подобна процедура.
Това е работа за лекар, а не за козметик."

Точно така мисля и аз. Отдолу не знаеш какво става. Това махане с лазер е все едно да одраскаш бенката и после я нямаш отгоре по кожата си, но под нея започват страшно процеси.

Тъй че хора, ако ви е писнал живота следвайте съветите на тази умница по-горе и далеч ще стигнете...Cold Sweat WorriedAnguished

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 10:22 от Анонимен

# 434
От цялата дискусия не разбрах дали махането отключва най-агресивният рак, този на кожата. Дерматолози твърдят, че не е така. Имам бенка на лицето, която искам да махна. Притеснявам се как и кой ще я махне - страх от точно тези зловещи истории, които се ширят в обществото, страх от болката и страх, че може да остане белег, който на лицето никак не е за подценяване.

Общи условия

Активация на акаунт