Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 2

• 104 652
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета, как сте? Имам бенка точно до носа, която страшно ме дразни и искам да премахна! Моля препоръчайте ми добър дерматолог в София при когото да отида за консултация! Благодаря

# 586
  • София
Здравейте,

налага се да премахна наранена бенка чрез операция. От прочетеното се спрях на д-р Люси Попова (Токуда) и д-р Тодор Йорданов. Търся актуални мнения и съвет кой да избера?

# 587
  • София
Няма ли никой с актуално мнение за лекарите?

Дали сега изобщо се извършват подобни манипулации?

# 588
  • Sofia
От двамата никой не познавам.Моята операция беше при Ботев

# 589
  • Sofia
Здравейте,

налага се да премахна наранена бенка чрез операция. От прочетеното се спрях на д-р Люси Попова (Токуда) и д-р Тодор Йорданов. Търся актуални мнения и съвет кой да избера?

Е, как да ти кажем кого да избереш? Simple Smile Едва ли в темата пишат потребители, които са били и при двамата споменати лекари, за да направят сравнение.
Ние, с мъжа ми, сме доволни от Йорданов.

# 590
  • София
Благодаря т.е. има доволни от Йорданов. Иначе ми препоръчаха и Ботев. Ще погледна отзиви и за него.

# 591
Благодаря т.е. има доволни от Йорданов. Иначе ми препоръчаха и Ботев. Ще погледна отзиви и за него.
Здравейте,
аз не препоръчвам Ботев. За една бенка, която ми беше на рамото (с нея съм се родила), ми обесняваше как разреза щял да бъде дълбок и голям, един вид как след операцията ще имам проблем със свободното движение на ръката и какъв огромен белег съм щяла да имам... Отделно ми предлагаше да я реже на 2 или 3 пъти, за да избегнем това. Бенката не мога да кажа колко голяма беше, но да кажем около 2 см в диаметър. Е, махнах я при друг лекар, с едно рязане. Дълбок разрез, да, но нищо общо с глупостите, които ми обесни той. Нямам никакъв проблем с белега, не е толкова голям, колкото той щеше да го направи, нямам проблем с движение или каквото и да е било друго. Хистологията ми е добре т.ест изрязана изцяло. Изключително съм щастлива, че не се подведох от коментари, колко бил добър той и не извърших манимупацията при него!

# 592
  • София
Благодаря ви! Толкова ме е страх, че .....

brunette_12, при кой доктор премахнахте бенката?

# 593

Не е толкова страшно. След убождането от упойката няма друго което да боли. Аз съм споделяла и назад в темата, при др. Елмира Павлова махнах аз няколко - онкодерматолог е 🙂

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:39 от brunette_12

# 594
  • София
Момичета, може ли и първи имена да пишете на докторите, например коя Павлова и кой Йорданов? Благодаря

# 595

От какво са ти притесненията? От диагноза или болка?

Ако е от болка, въобще не се шашакай. Аз ходих в обедната си почивка да ми махат бенка и то на лицето. Друг път пак в обедната ходих да ми махат бенка по тялото (мястото съвпадаше с презрамката на сутиена ми и все я закачах). Там пък ама съвсем никаква болка. Не живея в БГ за да ти предложа доктор, но предполагам и бг дерматолзи процедират по същия начин. Успокой се.

# 596
  • Somewhere far away
Мен пък ме е страх, защото е близо до сънната артерия и не знам колко надълбоко се реже, не е като да не искам да я махна, но ако се засегне артерия - това ще е най-големия ми кошмар превърнат в реалност...
 Затова си е нося и си живея с този товар.

# 597
  • Варна
И моята беше близо, но я махнах. Голямо облекчение е сега.

# 598
Момичета, може ли и първи имена да пишете на докторите, например коя Павлова и кой Йорданов? Благодаря
Приемам забележката 😁 веднага правя корекцията

# 599
  • София

От какво са ти притесненията? От диагноза или болка?

Скрит текст:
Ако е от болка, въобще не се шашакай. Аз ходих в обедната си почивка да ми махат бенка и то на лицето. Друг път пак в обедната ходих да ми махат бенка по тялото (мястото съвпадаше с презрамката на сутиена ми и все я закачах). Там пък ама съвсем никаква болка. Не живея в БГ за да ти предложа доктор, но предполагам и бг дерматолзи процедират по същия начин. Успокой се.
И от двете. Първо се притеснявам за самата операция и после за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт