Защо (бихте искали да) имате дете?

• 44 073
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
ето друга липсваща опция. "за да се закотвя" Simple Smile

# 46
  • София
Ей това за закотвянето е готино и вярно.
Обаче има хора, които изперкват и след децата.

# 47
То пък толкоз трудна работа да се свалят едни гащи. Ако при всяко сваляне на гащи се раждаха такива гении, как изобщо щеше да има шанса някой да изпъкне сред толкоз акъл, талант и надареност. Но да, може би е трудно човек съзнателно да тръгне да създава поколение и после да го възпитава, мислейки си как всъщност е напълно възможно да му се родят и едни твърде посредствени деца.

# 48
Всъщност народих деца, защото не се понасям в ролята на примадона. Да не говорим, че ако нямах деца, вече щях да съм смехотворна или странна птица. Понякога трябва с нещо да се закотвиш, за да не отхвърчиш. Децата "нормализират".

В тази мисия си се провалила сякаш.Laughing

O, знаеш ли какво чудо щях да съм без деца:)

Ето ви още едно философско, биещо на магически реализъм: с всяко дете променяш завинаги Вселената, съществува още една личност, още един набор от информация, който е уникален. Та така, борим се срещу ентропията. Биологията е голямо нещо - ценните неща съществуват скрити хилядолетия. И ще съществуват, ако има кой да си сваля гащите редовно, докато Давид на Микеланджело отдавна ще се е превърнал в прах, или ще съществува само като информация, но без механизъм да се самовъзпроизвежда.

А истинският Давид цар...да кажем, че ако не беше палав, днес нямаше да празнуваме Коледа. Та така за гените и важността им. Всички си мислят, че до Коледа се е стигнало с непорочно зачатие, но пропускат историята и драмата с покрива, къпането, поръчковото убийство и арфата. Наградата на Давид е била, че хиляди години сред прелюбодейството се оказва, че е било от полза и се е стигнало до един важен негов наследник, на биологично ниво. Та така, магия е това да си свалиш гащите в правилния момент:)

# 49
Именно. Оказва се, че опцията "за да остане нещо ценно след мен" неслучайно е толкова кликвана. Като не сме гении, дай поне един човек да създадем Wink

егати егоизма!

# 50
Абе моля ти се, без деца не маникюрче, ексцентричността щеше да е на космическо ниво.

Ето ви още една библейска: да имаш деца е като да изстреляш стрела. Не знаеш дали ще уцелиш, но трябва да се стреля, битка е това. Колкото до гениите - трябва си и количество хора. Не всеки е гений, но ако има пределно ниска бройка деца, не даваш шанс на потенциално гениалните комбинации да се родят.

# 51
Моят точен отговор го няма: Защото биологичният ми часовник да се размножа започна да тиктака още като бях на 20. Малко по-късно,  въпреки всички трудности, успях да се размножа 2 пъти. В основата на тиктакането винаги е била любовта ми към мъж и желанието да му родя деца, това е инстинкт, който трудно се контролира. Поне не и на тази възраст.

# 52
Именно. Оказва се, че опцията "за да остане нещо ценно след мен" неслучайно е толкова кликвана. Като не сме гении, дай поне един човек да създадем Wink
егати егоизма!
Eгоизмът от кога е нещо лошо? Последният път, когато проверих, той беше основният двигател зад всичко, случило се с биологичния ни вид в последните 30-50 000 години.

Като гледам на къде вървим не виждам къде му е ползата.  Ако ще се движим по синусоида ...

# 53
  • София
Да родиш и отгледаш деца няма почти нищо общо с егоизма. Даже някои хора забравят за себе си покрай децата. В този смисъл, децата не са нещо, което да оставиш след себе си, защото след определена възраст даже името ти няма да носят.

# 54
!!!!!!!!! Така желаната от мнозина опция "Защото срещнах подходящия партньор" вече е налична в анкетата Wink !!!!!!!!!!!!

За любовта обаче все още няма.  Simple Smile
Тази опция на мен не ми върши работа, защото "да обичаш някого толкова силно, та да пожелаеш дете от него" не е същото като "да срещнеш подходящия партньор". Подходящи са браковете по сметка, даже най-подходящите, ама любовта може изобщо да липсва. Че и сексът даже.

# 55
Моят точен отговор го няма: Защото биологичният ми часовник да се размножа започна да тиктака още като бях на 20. Малко по-късно,  въпреки всички трудности, успях да се размножа 2 пъти. В основата на тиктакането винаги е била любовта ми към мъж и желанието да му родя деца, това е инстинкт, който трудно се контролира. Поне не и на тази възраст.
не схващам защо "защото срещнах подходящия партньор" не е твоята опция.

# 56
Моят точен отговор го няма: Защото биологичният ми часовник да се размножа започна да тиктака още като бях на 20. Малко по-късно,  въпреки всички трудности, успях да се размножа 2 пъти. В основата на тиктакането винаги е била любовта ми към мъж и желанието да му родя деца, това е инстинкт, който трудно се контролира. Поне не и на тази възраст.
Защото биологичният ми часовник не е започнал да тиктака, когато съм срещнала подходящия партньор, а преди това. Реализацията е станала, когато "уж" съм го срещнала. Не знам дали се разбира така написано...

# 57
  • София
Сега осъзнах че
Защо забременяхте? и
Защо имате дете?
да две тотално различни неща.
Забременях, защото ми цъкаше био часовника. Даже бях решила сама да го гледам. Обаче нещата се промениха много оттогава.

# 58
Защото биологичният ми часовник не е започнал да тиктака, когато съм срещнала подходящия партньор, а преди това. Реализацията е станала, когато "уж" съм го срещнала. Не знам дали се разбира така написано...
сега идеално се разбира. ти си де факто като мен. моят часовник "цъкаше" (така да се изразим) още като бях тийн и ходехме за риба с татко и с дядо. гледах ни тримата и още тогава ми бе абсолютно безпределно и непоколебимо ясно, че някога ще има и четвърти стол и на него ще седи моят син. и наистина мисълта "ама само ако срещна правилната жена" просто липсваше.

Скрит текст:
сега сигурно някой ще попита. а що не дъщеря? ми щото жените (масовата жена) се отегчава от риболов Wink

# 59
А деца хората имат, защото такава е природата на човека - склонен е да го иска, като си го обяснява с разни уж рационални причини.
До драстичното откъсване на Homo Sapiens от останалите биологични видове преди около 50 000 години, детето със сигурност е било обект на "инстинкт" и "природа", както е и до днес при кучетата, гълъбите и крокодилите... След този момент обаче създаването на поколение е рационално решение. И като всяко такова, зад него естествено си седи някаква разумна мотивация.

Сексът, привличането, влюбването не са точно рационални емоции. Отделно и биологичният часовник цъка, а него човек трудно може да надвие.

Ако хората вземаха само разумни решения, човечеството щеше да изглежда доста различно Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт