Подготовка за малкия човек -2

• 52 090
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Аз също си шофирам, между другото много от нещата при мен, които казват, че са типични ги нямаше, включително разсеяност, отвеяност, даже напротив, или пък избухливост, ревливост - тц. Напълно адекватна съм си Joy

И аз бях така, работих, пишех активно до последно интелектуални трудове, упражнявах се и т.н. Сега пак се опитвам, ама факторът, че имам към всичко това добавка 4 години и едно почти 4 годишнo си казва думата Simple Smile. За адекватна май все още съм, но съм адски, адски уморена...

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 23:10 от elenna

# 136
Да, аз и сега не спя, заради пустия ми кръст, но със сигурност умората с бебе е друга и далеч по-силна. Дано се нагодим някак, че аз ще трябва да помагам отвреме навреме в работата, макар и онлайн предимно, просто няма как, няма да е нещо екстремно или чак толкова времеемко, но за съжаление има неща, които май няма кой да свърши, ще се напаснем, няма как, то се шегуваме, че бебето вече е специалист в материята, 9 месеца се обучава Joy

Изгладих всичко вече! Поне тази задача е отметната, купих и коритце + едни лъжички от Икеа днес, мисля че вече няма кой знае какво да му се взима.

# 137
  • Стара Загора
Аз си спомням как преносвах вече 5-ти ден, и гинеколога ми каза че бебето е високо и е 50/50 дали ще успея да родя нормално. Бяхме в една висока сграда по работа, и си спомням вече ще излизаме и сме някъде на 14-ти етаж, само погледнах към стълбите и хукнах надолу по тях, ММ ме гони да спра, а аз бягах надолу Grinning Хората между етажите гледаха как Моби Дик е повдигнал лятната си рокля и шляпа с джапанките по стълбите. Е, нямаше ефект де, пак ми предизвикваха разждане и преносих 10 дни общо май.

# 138
  • София
Разби ме с Моби Дик.

# 139
Мър мяу, дано си останеш адекватна, аз с първото бебе направо се преобразих  нямах нищо общо по разсъждения, виждания,  желания, нагласи, луда работа се случи от избухването на толкова много хормони, недоспиване и несигурност. Бях пред психически срив 3-4 месеца, но полсе се подредиха нещата. Тотално неконтролируеми бяха реакциите ми, чисто и просто, мозъка ми осъзнаваше всичко и искаше да реагирам по един начин, но хормоните надделяваха и бях безсилна.
Сега съм много по-спокойна и адекватна и искрено се надявам да удържа фронта. Поне ще е пролет-лято, а не зима на -15 студ и стоене у дома.
Аз поръчах кошара за бебето, днес даже е в еконт. Дрешки от каката и други подарени, това на първо време. После направо ще поръчам от англия за двамата летния гардероб.
Шишета имам чико, пластмасови от каката, ако се наложи тях ще ползвам, само ще взема нови биберони. Надявам се да кърмя и изобщо да не ми трябват шишета. Имам стерилизатор за микровълнова. Трябва да взема спален комплект, матрак и дрешки за изписването. Другото ще го наваксвам според нуждите и ситуацията. Доста неща купих за каката, които не ми влезнаха в употреба, че сега няма да се презапасявам.
Аз също се оглеждам за слинг. Носех каката в една исара, а докато съм бременна в онбухимо, но малчунчето ще е в слинг. Отсега го виждам как все един малчо ще ми е вързан, а другия ще бутам в количка.
Кросфаър, каква си лудетина.

# 140
Не смятам за излишен стерилизатора, дори и да кърмите все ще се наложи помпа за кърма да се стерилизира, шише за вода/чай, бибите...кутиите за бибите. Моя е нов и с гаранция, като го пенсионирам или ще го продам, или ще го подаря на близка...за 5 минути всичко е стерилно, не ми се занимава с тенджери...

Още нямам аспиратор за нос, а малката издава хриптящ звук...сега се чудя като не тече нослето, трябва ли да вадя с нещо сополки... Thinking

# 141
Съгласна съм със So Lucky*. Не ми се занимава с тенджери и касеролки. Купих на Авент 3 в 1от Черния петък. Имам и уред за готвене на пара от няколко години (обичам зеленчуци на пара), но и през ум не ми е минавало да го ползвам по начин, различен от предназначения.
Като се замисля във форума съм чела, че някои си мият марулята и айсберга в съдомиялната...

# 142
Не разбрах защо не се мият плодове и зеленчуци в съдомиялна? Нашата има специални програми за това. Аз лично предпочитам тези с кора да ги мия под течаща вода с четка, но всеки си решава как го устройва.

# 143
Според мен заради пръста по тях. Струва ми се, че може да не е добре за помпата.
Аз нямам такава програма.

# 144
Съгласна съм със So Lucky*. Не ми се занимава с тенджери и касеролки. Купих на Авент 3 в 1от Черния петък. Имам и уред за готвене на пара от няколко години (обичам зеленчуци на пара), но и през ум не ми е минавало да го ползвам по начин, различен от предназначения.
Като се замисля във форума съм чела, че някои си мият марулята и айсберга в съдомиялната...

То по твоята логика и микровълновата не става за стерилизиране. Става си уреда за готвене на пара и още как. За няколко минути всичко е стерилно. Някой пък ако си го кефи да си има и стерилизатор, няма лошо. Само дадох идея. Благодарна съм, че и мен ме просветиха преди време, за да избегна излишна покупка.

# 145

То по твоята логика и микровълновата не става за стерилизиране. Става си уреда за готвене на пара и още как. За няколко минути всичко е стерилно. Някой пък ако си го кефи да си има и стерилизатор, няма лошо. Само дадох идея. Благодарна съм, че и мен ме просветиха преди време, за да избегна излишна покупка.
А всеки си решава. По моята логика няма нищо лошо, кой както го влече.
Изобщо не се чувствам "прецакана", че съм си купила. Като погледна уреда за готвене и стерилизатора, определено по - малко място заема стерилизаторът.

# 146
  • София
So Lucky, аз използвам аспиратора на Маример за уста. Ако има засъхнал сопол, издърпвам го напред с аспиратора и после с клечка за уши (ако не стане само с аспиратора де).

# 147
  • Стара Загора
Този за прахосмукачка използвам на Носко, имам и такъв с уста за навън.
So Lucky*, има хора, които не дават помпа за кърма/ вода/чай/биби, за тях стерилизатор е напълно излишен. Моя го използвам да стерилизирам само аспиратора за нос, когато ми потрябва.
Този за прахосмукачката е най- добър, но ако е нещо леко може и този за уста, но никога ако е болно бебето, много лесно може да се заразите.

# 148
Купих маример, и честно казано май не се справих. Капнах физиологичен разтвор, детето се разрева, пробвах да издърпам...нищо не излезе освен 2 те капки които аз сложих...другата ноздра същото, от зор изкиха едно малко сополче и продължи да реве... Thinking
И това нещо ще има нужда от стерилизатор, за сега го измих с гореща вода на чешмата...по късно пак ще се мъчим, защото продължава да хрипти...

So Lucky, аз използвам аспиратора на Маример за уста. Ако има засъхнал сопол, издърпвам го напред с аспиратора и после с клечка за уши (ако не стане само с аспиратора де).
О, клечка за уши абсурд...тя мърда, реве, бута с ръце... ooooh!

# 149
  • Стара Загора
Просто в момента е периода на сухата лигавица, отминава с времето. Аз си купих овлажнител за въздух и ни спаси тогава, че беше ужас.

Общи условия

Активация на акаунт