Подготовка за малкия човек -2

• 52 137
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Аз само първият ден имах много обилн течения и слагах такива за родилки. Но аз като цяло не търпя превръзки без крилца, та бързо минах на ALways.
Нещото, което на мен ми беше полезно беше домакинскаа хартия, която носех в багажа на детето. Ползвах я вместо т.х.

# 226
  • София
Аз родих нормално и си ми трябваха определено превръзки за родилки. Първите два дни слагах и лигнин, защото положението беше критично. След 5-6 ден минах на нощните Либрес.

# 227
Аз бях само първите часове с лигнин, после минах на нощните Либрес. Нормално раждане.

# 228
  • Стара Загора
Crossfade, от чисто любопитство(фен съм на DIY неща), бихте ли споделили за крема против подсичане?
Благодаря. Hug
Здравей правя го по тази рецепта, без да слагам лавандулата (наистина недей рискува с нея, в България всичко е със съмнителен произход) https://www.youtube.com/watch?v=aFRn2q6R97s
Първо бях малко скиптична за пчелния восък, но после видях че във всички такива рецепти се използва като втвърдител.

# 229
За бебето избрах био препарат за пране. Течен е, аз не използвам течни поради ред известни причини, но за него ще направя изключение. За другото пране ползвам препарат на прах.
Пелени купих разлини марки, за да имам база за сравнение и да преценя кой вид най - добре се справя. Купих от DM (Nature и обикновената им серия), Libero и Bambo Nature. Колебая се за Naty.
Влогърки от чужбина препоръчват пелени за дами с инконтиненция за след раждане, защото са бельо + превръзка в едно. Даже Emily Skye (фитнес модел, която следя) се беше снимала с тях. Преди около 2 месеца роди. Чудя се дали да не пробвам и аз. Гледах в DM, че продават, и може да купя един пакет за проба, макар че в болницата ще ми дадат хигиенни материали. Лично аз нямам проблем с това, че са пелени за инконтиненция, ако са ми удобни.
Друго, което съм виждала, е, че правят превръзки за успокояване на перинеума след вагинално раждане.
Рецептата е следната: превръзки по желание, флорална вода от хамамелис, алое вера гел, етерично масло от лавандула. Разтваря се превръзката, с лъжица се полива от флорална вода (около 1 с.л.), след това се слага гелът от алое вера и капка масло от лавандула. Отново се затваря превръзката и така подготвените превръзки се слагат в найлонов плик тип "zip bag" в хладилника. Когато е необходима се взима, и както е студена се поставя. Действа като студен компрес.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 11:23 от Coelum

# 230
Ех, Кросче, много яко изглежда това кремче, определено ще си направя.
Може ли да драснеш в какви грамажи слагаш кокосовото и восъка и съответно колко капки чаено масло добавяш ? На водна баня, нали ?
Благодаря ти. Simple Smile

# 231
Относно превръзките, аз имах и за родилки 1 пакет и нощни олуейз 2 пакета. Тези за родилки не ги ползвах изобщо, така ми стои пакета...
И на мен ми донесоха кухненска ролка, ползвах за всичко...

# 232
  • Стара Загора
Ех, Кросче, много яко изглежда това кремче, определено ще си направя.
Може ли да драснеш в какви грамажи слагаш кокосовото и восъка и съответно колко капки чаено масло добавяш ? На водна баня, нали ?
Благодаря ти. Simple Smile
Тя в клипа използва 400мл кокосово олио и 20 капки от маслото.
Моето бурканче косово масло беше 300мл, за това направих с по- малко парче восъчен клей, и сложих 15-16 капки чаено масло.
На водна баня, да. Аз после си го пресипах пак в стъклено бурканче.
http://www.ayurvedabio.com/product/180/bio-kokosovo-maslo-studen … ovano-300-ml.html

Не знам защо са ми изтрили коментара, но за превръзки писах че използвах Молимед, наистина са много хубави. Ако раждате нормално кървите повече. Аз използвах и от еднократните чаршафи вкъщи, защото имаше инциденти първите дни.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 12:42 от crossfade

# 233
Супер, много ти благодаря.
Имам кокосово масло, ще купя клей и масло от чаено дърво и ще си забъркам и аз. Simple Smile

# 234
  • Стара Загора
Имам кокосово масло, ще купя клей и масло от чаено дърво и ще си забъркам и аз. Simple Smile
Готин е, аз се притеснявах заради клея, нали уж пчелен продукт, трябва да се внимава за реакции, но навсякъде в интернета него използват за крем за подсичане.  Не забравяй да нагрееш клея много силно, за да убиеш каквото има там Simple Smile
Все пак прочети допълнител за него, и го обмисли Simple Smile

# 235
Готин е, аз се притеснявах заради клея, нали уж пчелен продукт, трябва да се внимава за реакции, но навсякъде в интернета него използват за крем за подсичане.  Не забравяй да нагрееш клея много силно, за да убиеш каквото има там Simple Smile
Все пак прочети допълнител за него, и го обмисли Simple Smile
Прополисът (пчелен клей) има антибактериални свойства и дезинфекцира. Мисля, че няма да има проблем и без да се награвя.
Ако се притеснявате да ползвате пчелни продукти, заместител на прополиса/пчелния восък е карнауба восъкът. Извлича се от растение.

# 236
Въпрос за бебе козметиката - нужно ли  е да купя и мляко за тяло и олио или може само олио?

# 237
 Олио не е за препоръчване при летните бебета. Аз съм ползвла само през зимата, през останалото време мляко.

# 238
Олио не е за препоръчване при летните бебета. Аз съм ползвла само през зимата, през останалото време мляко.
А знаеш ли защо, че ми стана интересно?

# 239
Загрява тялото.

Общи условия

Активация на акаунт