Подготовка за малкия човек -2

• 52 075
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
По- скъпо излиза с тях Simple Smile
А какво използваш за кърпички?
Аз си режа куненска ролка, плътна хубава на салфетки (Zewa). Но аз си приготвям мокри кърпички като цяло предварително, слагам и други неща там, и си ми стоят в кутия за мокри кърпи.
В твоя случай само с водата, бих си взела празен флакон за пръскане, и бих сложила пречистената вода там, и направо на място пръскам в салфетката и бърша.

# 76
Момичета, а защо приготвяте мокрите кърпи? заради алергии към разни вещества в тези готовите, или излизат по-евтино като цяло? зачудих се, сега се сещам, че с първото дете постоянно хвърчаха Бочко кърпички навсякъде, но добре ги понасяше и ми бяха удобни.

# 77
  • Карнобат
Аз чакам лятно бебе и ще се радвам да ме насочите как стоят нещата там Simple Smile

# 78
  • Стара Загора
Момичета, а защо приготвяте мокрите кърпи? заради алергии към разни вещества в тези готовите, или излизат по-евтино като цяло? зачудих се, сега се сещам, че с първото дете постоянно хвърчаха Бочко кърпички навсякъде, но добре ги понасяше и ми бяха удобни.
Защото тези от магазина, освен ако не са water wipes не са полезни.

# 79
Аз използвам водата на Бебелан за дребното. не я преварявам, както си е-така я давам. Мокри кърпи също на бебелан си ползвам . Откакто имам 8 шишета ( различни размери) се родих. Че то голямо стерилизиране беше иначе. Сега стерилизирам веднъж на ден. Но моето дете е на АМ. Кърмех 3 месеца. И то силно казано кърмене, с една гърда. Ама пак хапна нещичко Simple Smile Имах и нагревател на Авент от приятелка ама не се спогодих с него и не го ползвам. Най-много използваме повивалника и стерилизатора. Биберон носех в родилния.

# 80
За пиене Бебелан ли? От къде че не съм я чувала?

# 81
Аз я купувам от Кауфланд или детски магазин.
Тази http://www.bebelan.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82 … %B8/bebelan-aqua/

# 82
Привет, мамита. И аз се присъединавям към клуба на бъдещите майки. Бременна съм втори месец и отсега се вълнувам за всичко. Още не знаем пола на бебето и за цвят на стаята не мислим. Но мислим за всичко останало. Много хубава темичка има тук, ще се информирам за важните неща.Simple Smile

# 83
Аз в началото преварявах и водата на Бебелан, понеже педиатърът ми каза, че макар и бебешка, не е стерилна.
Има я в абсолютно всички хипермаркети, в ДМ също.

# 84
То, хубаво с таз преварена вода, ама в какво я съхранявате? Гледам, че някои и мият и дупе с такава, някак не си представям денонощно да имам тенджера с вода на котлона, която трябва и да охладя ... Чувствам се глупава ...

# 85
Споделям нещо, което гръмна като новина преди седмица от изследване на над 200 марки бутилирана вода в 9 страни: в 90% от бутилките са намерени микрочастици пластмаса, най-вероятно от производствения процес (затваряне с пластмасова капачка, например). Подчертават, че в индустриалните страни, водата от чешмата се оказва за предпочитане през набиването на пластмаса. Тя последната е неизбежна в модерния живот и така или иначе консумираме я с почти всичко от магазина, с допира до предмети и съдове и т.н. Но все пак доста интересно, провокира мисли: http://time.com/5200680/microplastic-water-bottle-orb-study/

Нашата педиатърка още преди 5 години ми препоръча само стъклени шишета за бебето, както за употреба у дома за кърма и вода, така и при купуване на бутилирана вода, когато се налага.

# 86
Аз преварявам водата напоследък в термоканата, а преди с тенджера на котлона. Така с каната много по-бързо става. Отливам докато е вряла в термоса, а останалата като изстине си я прехвърлям в шише от вода Бебелан.

# 87
Аз преварявам водата напоследък в термоканата, а преди с тенджера на котлона. Така с каната много по-бързо става. Отливам докато е вряла в термоса, а останалата като изстине си я прехвърлям в шише от вода Бебелан.
Жане какъв термос ползваш, доволна ли си, колко време задържа водата. Иска ми се да взема, но още на нищо не съм се спряла. ММ вика че няма да има много смисъл, че може да не е ефективен.

# 88
Дано не се обиди някой, но да се преварява вода за къпане е необходимо само ако тя се вади от заразен кладенец или се носи от реката. Останалото най-вероятно е съвет от баби, които наистина така са се снабдявали с вода за къпане в България допреди 50 години, например баба ми е къпана така и за да не погълне някоя еуглена от реката, ваната и е била с преварена вода.

# 89
martitedi, ето такъв ми е термоса, на Tarrington House. Подарък ми е. Супер доволна съм, държи топла водата до 10+ часа. Ако малкия огладнее скоро след като съм я сварила и е много топла, разреждам със студена.
Най-често преварявам водата около 22 ч., в 7 ч. сутринта е тъкмо идеална за пиене на сутрешното мляко.

Общи условия

Активация на акаунт