Подготовка за малкия човек -2

• 52 077
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Ползвам мокри кърпи купени, давам вода бебелан не преварена (не че я пие, но се опитвам).
Мия дупе с чешмяна вода, на мивката в банята.
Няма как да осигуря стерилен свят, а и не е добре, защото рано или късно детето ми ще се запознае с нестерилния.

# 91
  • Стара Загора
Съгласна съм за миенето с чешмяна вода.
Но мокри кърпи се правят задължително с пречистена, иначе мухлясват.

# 92
Аз си взех термос от немския магазин и при мен издържа доста време водата му топла. Бая ми тежи като го нося на разходки ама ... Преживява се

# 93
И аз като Lucky, не се задълбочавам толкова. Давам вода на Бебелан, непреварена. Кърмя, но наняколко пъти съм давала АМ - правя го пак с Бебелан като колкото я стопли нагревателя за млякобтолкова, т.е. около 40 градуса, мисля че и това не се води преварена. Къпя също с непреварена. Кърпички ползвам купешки, пак на Бебелан. Памперси еднократни. Добре се чувствам като цяло с избора си. То тук е по-скоро въпрос на лично виждане и избор.

# 94
  • София
Айде сега и водата за къпане преварена. Къде ги четете тия неща?

# 95
В такива моменти се чувствам родител- мизерник, но аз не се втелявам толкова..

# 96
Споделям нещо, което гръмна като новина преди седмица от изследване на над 200 марки бутилирана вода в 9 страни: в 90% от бутилките са намерени микрочастици пластмаса, най-вероятно от производствения процес (затваряне с пластмасова капачка, например). Подчертават, че в индустриалните страни, водата от чешмата се оказва за предпочитане през набиването на пластмаса. Тя последната е неизбежна в модерния живот и така или иначе консумираме я с почти всичко от магазина, с допира до предмети и съдове и т.н. Но все пак доста интересно, провокира мисли: http://time.com/5200680/microplastic-water-bottle-orb-study/

Нашата педиатърка още преди 5 години ми препоръча само стъклени шишета за бебето, както за употреба у дома за кърма и вода, така и при купуване на бутилирана вода, когато се налага.
Освен това бутлираната вода много често се съхранява неправилно - на слънце.

Ние вкъщи пием филтрирана чешмяна вода, като каната уж е без BPA.
В книгата, която чета, пише, че СЗО вече не препоръчва да се дава отделно вода на деца под 6 -месечна възраст.

# 97
Това за водата и СЗО не е ли поне от 20 години така? Само българските майки и педиатри изпадат в истерия по темата!

# 98
Това за водата и СЗО не е ли поне от 20 години така? Само българските майки и педиатри изпадат в истерия по темата!
От 2001 г. е препоръката на СЗО. В България се срещат различни практики и затова го споменавам.

# 99
В такива моменти се чувствам родител- мизерник, но аз не се втелявам толкова..

Две сме Simple Smile

Coelum, под даване на вода имам предвид точно 1-2 лъжички за изплакване на устата. Особено пък ако се случи да върне малко мляко от устата му се разнася такъв аромат на повърнато, че си трябва малко вода. Та за 2 лъжички, не я преварявам. После след 6 м. като почне да пие повече вода не знам, ама може би пак нямам намерение да я преварявам, ще видим. Сигурно за някой изглежда много грешно това, което правя, но аз съм ок. Всеки сам си решава доколко да пази и как да си гледа детето.

# 100
Въобще не се чувствам като майка мизерник поради факта, че къпя детето си с обезпаразитена, третирана и тествана многократно вода за масово потребление, течаща от чешмата в модерното ми и чисто жилище и в което не отглеждам индустриално животни наравно с бебето.

# 101
Е, не ставаше въпрос за къпане с преварена вода, а за минаване на дупето с тампон с такава. Едва ли има нормален човек да си къпе детето с преварена вода, то ще се вари тая вода цял ден.
Къде отидохте на майки-мизерници и тем подобни.

# 102
За мен дете се гледа с 2 и 200. Всеки прави това, което чувства, ч е едобре за детето му. Аз преди миех дупето на всяко ако, сега не всеки път. Подсече се само веднъж , но знам причината и повече не се е случвало. Не съм чела нищо нито за даването на вода, нито за захранването. Давам му вода от първият ден, а и той много пие. Захранването го карам по мое усмотрение.

# 103
Е, не ставаше въпрос за къпане с преварена вода, а за минаване на дупето с тампон с такава. Едва ли има нормален човек да си къпе детето с преварена вода, то ще се вари тая вода цял ден.
Къде отидохте на майки-мизерници и тем подобни.

С най-добри чувства и без грам заяждане, а от искрено любопитство ме интересува защо точно тази част се мие със стерилна вода. Намирам логика ако детето може да погълне вода, или пък ако пъпът не е зарастнал и има отворена рана, да се действа по-внимателно и стерилно. Но точно на ануса, където е най-голямата постоянна колония от бактерии, която и със спирт не може лесно да се изтреби, нито трябва, защо е необходимо?

# 104
Въобще не се чувствам като майка мизерник поради факта, че къпя детето си с обезпаразитена, третирана и тествана многократно вода за масово потребление, течаща от чешмата в модерното ми и чисто жилище и в което не отглеждам индустриално животни наравно с бебето.
+1

Ако съответната вода не става за къпане на дупе, то как някои хора дори я пият тази вода...

Общи условия

Активация на акаунт