Подготовка за малкия човек -2

• 51 872
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Аз на този етап съм доволна, не мери каквото си иска. В Лидълската тема почти всички също са доволни. Затова писах, че хубавото е, че може да де пробва и ако не сте доволни има 30 дни да го върнете, друг термометър с тези параметри, за тези пари и опция за връщане, едва ли ще намерите. Не пречи да се пробва.

# 571
  • Стара Загора
Мъ℘♥Мяɣ, добра идея Simple Smile Може и да не е нещо от типа на не всички бройки са читави. Може и аз да взема.
Ох, кога Лидл ще пускат летни дрешки Sad

# 572
И аз чакам летни дрешки на Лидл, дано да пуснат скоро Simple Smile

# 573
Мъ℘♥Мяɣ, добра идея Simple Smile Може и да не е нещо от типа на не всички бройки са читави. Може и аз да взема.
Ох, кога Лидл ще пускат летни дрешки Sad
Между другото, май го има това за партидите и че понякога се случват и някакви дефектни бройки, ама както казвам поне връщането е лесно - пазите кутията, отваряте я внимателно, пазите бележката и за 10 минути го прибират.

Да дрешките повечето пъти не са лоши.

# 574
  • София
Аз съм много доволна от дрешките на Лупилу, също чакам летни. Тая седмица няма да е, дано другата.

# 575
  • Германия
И аз чакам летни дрешки в Лидл, но сигурно чак май ще пуснат нещо. Помня, че миналото лято, втората половина на юни, бяха пуснали много сладки неща рр от 86 нагоре. Яд ме е, че тогава ги изпуснат. Ако не се лъжа Лидл всяка година по едно и също време пуска един и същ тип неща, така че ако човек следи и си записва знае кога какво да очаква 😉

Аз все още съм на мнение, че за новородено най-добре да се вземе най-обикновен електронен термометър, който мери за няколко секунди, и температурата да се мери в дупето. Така и така н едно новородено му се сменя памперса 7-10 пъти на ден, не е проблем при смяна да се премери температурата. За по-големи бебета може и на челото или в ухото да се мери, тогава и малко отклонение да даде термометъра не е проблем, но до 3 месеца всяко покачване над 37,5 (ректално) трябва да се провери от лекар. Пробвала съм да меря под мишницата и не ми се получаваше. А и трудно някое бебе ще стои една минута спокойно докато мерите температурата - колкото по-бързо става, толкова по-добре.

Аз от скоро ползвам термометър за ухо/чело и не съм убедена че меря точно с него, но поне ориентировъчно да знам има ли температура или не

https://www.hellobabydirect.com/braun-age-precision-digital-stic … kYECABEgI6Y_D_BwE

Ето този използвах, мери за 3-5 секунди. В сайта му е надута цената доста според мен, аз го купих за 10€ от дм

# 576
Ние имаме термометър на бейбифона, който си беше супер, но малката започна да го използва като телефон и след няколко изпускания, май май си мери каквото иска. Аз меря с три електронни термометъра от 5лв до 50лв и все не знам точно колко е температурата, както и една контрола на дистанционния от бебефона. Сега съм поръчала да ми донесат някакъв, уж много качествен, от Италия, отново електронен.
Аз утре ще обърна още веднъц подарените дрешки и ако има нещо подходящо за сезона ще го взема, ако не в неделя ще правя поръчка от Джордж, че каката няма тениски и къси панталонки. Направо ще взимам 3-6м .
Днес съм на преглед, да видим бебока дали няма да реши да излиза вече Simple Smile
Баш бебешкитенот лидл са ок, но за подраснали и тодлъри, които падат и стават, движат се много, нещо не ме кефят. Зимната грейка се разши отвсякъде. Изпрана  е и мисля да я нося на шивач и да я прибирам за следващата зима.

# 577
  • София
А защо мерите постоянно тепература?

# 578
  • София
Аз съм мерила само след ваксина и веднъж като ми се стори топъл. Имам електронен на Хартман и меря под мишницата.

# 579
А защо мерите постоянно тепература?
Е, това и аз се чудя. Даже за този сега рекламирания във форума - защо трябва да знам минута по минута колко е температурата (имаше коментари в тази посока - сега постоянно ще знам колко е!). Ама... това е прекалено, ако постоянно следя нещо с някаква техника, мерси съм.

# 580
Абе мислех и аз да питам, но се отказах. 😁 Аз лично на дъщеря ми съм мерила само след ваксини. Излишно ми е това вталясване и вглеждане, не виждам защо да си усложнявам живота с мерена на температура през час.

Дрешките от Лидл са много хубави. Дъщеря ми има сума блузки, чиито щампи не са мръднали въпреки пранетата. Сега взех и някои бебешки неща.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:38 от ARIA*

# 581
  • София
Меря само когато са болни децата.

За Лидълският термометър... уж е немски, но пък в Лидъл се предлага на доста по-ниска цена. Същият на сайта на "немски център" (не знам дали така се води) е на доста по-висока цена.

Няма гаранция, че ако купите термометър от аптека ще попаднете на нещо читаво.
На мен ми трябваше термометър и обиколих няколко аптеки. "Скъпи са и по-рядко зареждаме"... така, че взех това, което намерих. За сега е ок.

# 582
  • Германия
Аз не меря постоянно, това е напълно излишно! Просто първия месец някъде си бях хванала навика всяка сутрин да меря температурата. Зима беше все пак, първо дете, беше ме страх нещо да не му стане знам ли. И преди първите ваксини съм мерила, да не би да й я сложат, а тя да е болна примерно. Така един път действително отложихме ваксина заради нещо си вече и аз не помня какво.

След това спрях да меря рутинно, а само ако ми се е струвала топла. И след ваксина

# 583
Аз ако ви кажа, че въобще не съм купувала термометър...Grinning
Има вкъщи един стогодишен живачен, въобще не съм го ползвала. Малкия е имал веднъж Т, след първите ваксини, то и с ръка на челото се усеща като има Т.
Малко прекалени са ми тия чуденки, ама такъв ли, ама онакъв ли...100+ лв. пък за термометър не бих дала за нищо на света.

# 584
И аз не меря профилактично. Безпогрешно различавам кога голямата има t и мога с да кажа приблизително колко е преди да измеря. Бебето, да чукна на дърво, не е имало.

Търся лятно чувалче за спане. Магазин тук с подобни или да търся из английските сайтове?

Общи условия

Активация на акаунт