Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 499
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Да, благодаря!

# 571
aca75, как ти е щитовидната жлеза?

# 572
Преди два месеца ходих на ендокринолог.Добре са и иследваните хормони и ехото,но пък съм в ранна менопауза

# 573
Здравейте?
Навършилите 18год ученици дължат ли потребителска такса?
Колко струва медицинско за шоф.книжка?

На първия въпрос - дължат потребителска такса.
На втория - ако става въпрос за любителска книжка, кат. B - от 15 до 25 лева, според ценоразписа на личния лекар. Ако е за професионална книжка - там може и над 40 лева да отиде. Минава се през специалисти и чак тогава за заверка при личния лекар.

# 574
Здравейте?
Навършилите 18год ученици дължат ли потребителска такса?
Колко струва медицинско за шоф.книжка?

На първия въпрос - дължат потребителска такса.

Ако учат, не дължат такса. Peace

За камерните екстрасистоли не е вярно, че са безопасни. Надкамерните са такива.

# 575
Така каза кардиолога, аз не съм веща по въпроса,систолите са доброкачествени и толкос

# 576
Ако е обикновен кардиолог, хич не се учудвам.
Толкова знаят.
Имам богат опит с аритмии и не ходя при обикновени кардиолози.

# 577
  • София
Тези екстрасистоли винаги ли се хващат на кардиограма? Нали не са постоянни, ако в момента на кардиограмата точно няма Thinking

# 578
Поставя се холтер и се прави запис на сърцето в рамките на 24 часа. За ритъмни проблеми посетете ритмолог. Такива има в НКБ,  Токуда и в Стара Загора. При други не си губете времето. Дева също Ви е насочила. Казваме го от опит. 🙂

# 579
  • On the sea
Понеже часът при гинекологът ми е чак в понеделник и в момента е в чужбина, а вече започвам да се притеснявам според вас нормално ли е първи цикъл след аборт да е с продължителност от 20 дни, става въпрос за леко зацапване без обилно кървене или болки, с малко по тъмен цвят на кръвта. Също така на прегледа втората седмица след аборта всичко ми беше наред и дори ме предупреди, че цикълът може да бъде по различен през следващите два месеца, но не бях очаквала да е толкова много дни, притеснено ми е.

# 580
След последния спонтанен аборт около 3 седмици беше при мен, но обилно.

# 581
  • On the sea
Сега малко се успокоих, но все пак ще отида на прегледа . Иначе преди малко забелязах, че кръвта е в по светъл цвят, по принцип като ми свършва цикъла става такава.

# 582
  • Burgas, Bulgaria
Добро утро , момичета!
Викат ме събота в 19часа за кюретаж , док каза гладна и жадна , ама аз бях толкова ошашкана , че нищо не питах .
Яденето не е проблем , но вода поне до обяд не мога ли да пия , как мислите ?

# 583
Сега малко се успокоих, но все пак ще отида на прегледа . Иначе преди малко забелязах, че кръвта е в по светъл цвят, по принцип като ми свършва цикъла става такава.
Аз имам един кюретаж по медицински причини и след него получих кръвоизлив. Мислех , че е нормално , но след като кървенето продължи 10 дни се обадих на лекаря. Според него цикъла е преминал в кръвоизлив и ми изписа хапчета за намаляване на кървенето.Не беше обилно, но продължително.  Моят съвет е задължително да се консултираш с АГ си Hug

мадам тиква, предполагам ще си с пълна упойка и не трябва и вода да си пила. Най-добре попитай точно колко часа , за да си спокойна , защото може да има усложнения по време на процедурата. По принцип е между 8 и 12 часа.

# 584
Да, не трябва нищо да ядеш и пиеш. Не е приятно, но ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт