Рим - 19 тема

• 92 435
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Велико Търново
Здравейте, чета ви отдавна, чак сега пиша, благодаря на всичи за съветите, които споделяте. На 13-15 юли сме в Рим, трима възрасни и дете на 8 години.

За Колизеума купихме билети от Палатини,  изчакахме 2 човека.
И аз мисля така да направя, без предварително запазване. Може ли да споделиш само в кой ден от седицата бяхте? И нали правилно съм разбрала, че ако си купим в петък билет от Платини, в събота можем да влезем с него в Колизеума?

# 586
Ние бяхме в четвъртък. Разгледахме и двете едно след друго, но иначе може и в два дена, като само веднъж имаш право да влезеш.🙂

# 587
  • Вестерос
Юли ще ходя за трети път, този път с ММ и смятам да пробвам и аз през касата на Палатин Simple Smile

# 588
Здравейте, мили момичета. Много моля за малко помощ. През август имаме резервация, три нощувки в Рим, хотел Домус Диана. С малко детенце на 2 годинки и от две седмици вече и на работа, съвсем не ми остава време да чета форума. Моля ако някой има възможност, да ми предложи примерен график, за да обиколим максимално за 3 дни града и да видим всичко най-интересно. Ще бъдем без детето, така че ще разполагаме с цялото време свободно. Моля ви и за съдействие, какво да си резервираме още от сега,, билети за Ватикана, за Колизеума...и какво по-точно да запазим за Колизеума...ще съм благодарна ако някой се отзове, тъй като ще сме за първи път там, и искам да видим максимално много. Благодаря!

# 589
  • София
Цялата информация, от която имате нужда, е на първа страница. Има и примерни маршрути.

# 590
  • No Line On The Horizon
Ние също ще ходим в Рим през август, този път с децата. Искам да попитам дали някой има повече информация за младежките карти, дали с тях има отстъпка за транспорт и за кои забележителности. Става въпрос за ISIC и EYC. Четох, че за влак има отстъпка, но за останалото тепърва ще се интересувам.

# 591
Здравейте момичета! Вчера се върнахме от Рим и искам да кажа ,че това беше най-прекрасното изживяване. Успяхме да обиколим всичко , че и отгоре .. бяхме във Ватикана - не го разгледахме ,защото имаше ръкополагане , но пък видях папата... Стигнахме до вила Боргезе... Римския форум Колизеума и Палатин... Ди треви, Капитоли, Испанските стълби, Пантеона, Пиаца Навона...
По-нататък ще разкажа в подробности. Най-важното - билетите за колизеума.. балгодарение на онлайн резервацията отидохме на касите на Колизеума , показах документите за самоличност , че сме между 18 и 25 и ни дадоха билетите. На местата без гид и организиран тур , влязохме за по-малко от минута... но със сигурност за тези 3 неща е необходимо да се отделят 2 дни, защото идва в пожече...

# 592
  • Велико Търново
Здравейте пак съм аз. За билетите с час за Колизеума, безплатните билети за деца се вземат от касата, без онлайн резервация, нали правилно съм разбрала?

# 593
Трябва онлайн резервация и за детските билети, като билетите са безплатни, но си плащаш такса за онлайн резервацията.

# 594
  • Велико Търново
За Open Ticket, да, има опция за free ticket + reservation fee, но за scheduled ticket няма такава опция и е описано: "Free entrance tickets with scheduled entrance time can be required directly at the ticket office, by paying the reservation fee at the ticket office", което аз разбирам, че се взема само на гишето при получаване на другите билети. Ама все пак, ако някой вече има опит, да не остане детето без билет и да си изпуснем часа. Аз още не съм решила дали да купуваме от Палатин или да си запазя с час, ама за всеки случай да знам вариантите.

# 595
Да, права си, така пише. И като тръгнеш да купуваш билети, изобщо не ти предлага безплатен билет. Но ако има някой ходил и ползвал безплатни билети след промените, дано пише. Предвид сезона, вероятно бих избрала за нас билети с час, за да можем да отидем да преди обяд, когато не е напекло съвсем.

# 596
  • Велико Търново
Блу, това ми беше идеята и на мен, да може да отидем още сутринта, за да избегнем най-горещата част на деня.  Писах им мейл, ще споделя какво са ми отговорли, ако ми отговорят въобще Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 09:25 от scrye

# 597
  • Велико Търново
Да споделя какво ми отговириха за билетите: "Безплатните билети се вземат от бюрото за резервация, след security check-a. На място трябва да се заплати 2 евро такса за резервация."

# 598
  • No Line On The Horizon
Искам да попитам някой използвал ли е картата METREBUS LAZIO за придвижване в Рим?

Според информацията в сайта https://www.tourist-in-rom.com/en/urban-transport-in-rome/metreb … e-tickets-online/ карта BIRG – day ticket valid или BTR – 3-day ticket покриват зоните около Рим, но реално зона 1 е Рим, т.е. тъй като включва всички видове транспорт би трябвало да е възможно да се изполва като дневна/тридневна карта за всички видове транспорт в zone 1
http://mobile.060608.it/it/trasporti/muoversi-in-citta/in-bus-e- … -di-validita.html

Ако е възможно, означава че с BTR цената за три дена е 8,90 €, а с Metrebus Rome Tickets 72h-ticket zone AB е 19.50 €

# 599
  • No Line On The Horizon
Ние също ще ходим в Рим през август, този път с децата. Искам да попитам дали някой има повече информация за младежките карти, дали с тях има отстъпка за транспорт и за кои забележителности. Става въпрос за ISIC и EYC. Четох, че за влак има отстъпка, но за останалото тепърва ще се интересувам.

Понеже се разрових, та за тази карта ISIC EYC http://online.isic.bg/card/1/isic.html няма отстъпка за влак, но входът за младежи във Ватикана е 8 евро https://www.isic.it/en/benefits/musei-vaticani/

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 23:35 от fros

Общи условия

Активация на акаунт