Рим - 19 тема

• 92 442
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, привет! Чета ви от известно време, защото между 20 и 24 юли ще сме в Рим.
Обаче много се чудя за настаняването. Някой ползвал ли е този сайт: https://www.rentalinrome.com/
Или ако можете да ми предложите настаняване на нормална цена: 4 нощувки сме за около 800 лева и надолу. Това реалистично ли е? Двама възрастни сме с дете на 9 години.

Здравей, лично според мен това са доста пари... ако държите на центъра, провери в  airnbnb, защото са си цели апартаменри на добря цена

# 571
  • София
Благовеста Андонова, страхувам се да не те подведа, но смятам, трябва да се наредите на опашка за "open tickets" и на касата срещу ваучера и лични карти (за да докажете възрастта си) ще получите съответните билети. Но все пак не приемай на 100 процента мнението ми...

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 00:08 от босоногата херцогиня

# 572
  • Варна
Момичета, привет! Чета ви от известно време, защото между 20 и 24 юли ще сме в Рим.
Обаче много се чудя за настаняването. Някой ползвал ли е този сайт: https://www.rentalinrome.com/
Или ако можете да ми предложите настаняване на нормална цена: 4 нощувки сме за около 800 лева и надолу. Това реалистично ли е? Двама възрастни сме с дете на 9 години.

Здравей, лично според мен това са доста пари... ако държите на центъра, провери в  airnbnb, защото са си цели апартаменри на добря цена

Хмм, аз ли нещо не мога да се ориентирам. Оставам с впечатление, че това е минимума цена... Гледам и в booking и в airbnb. Нямам предпочитания за настаняването, само да не е нещо с обща баня и тоалет.

# 573
Привет, Прекрасни! Вчера се завърнах от Рим, възхитена и изпълнена с емоции. За три дни видях доста от забележителностите, почти всички споменати в темата. Харесаха ми много, но най-много ми хареса нощния Рим, тесните улички изпълнени с музиканти, артисти, малки ресторантчета и усмихнати сервитьори. Падна голямо ходене, въпреки че много често за отиване се качвахме на метрото. И по този повод, да кажа, че най-удобно е наистина настаняването около гара Термини и за шатъла и за метрото. Отидохме без нито един запазен билет, излезнахме от летището, хванахме си първият автобус / шофьорите като те видят питат "Термини" и така-6евро/, във Ватикана бяхме в сряда в 10ч, влезнахме без да чакаме. Имах голямо желание да видя папата, но мисля че това е най-добрият вариант. Тълпата беше на площада, докато ние си разглеждахме музеите. За Колизеума купихме билети от Палатини,  изчакахме 2 човека. Бяхме в Карло Мента, доста по-евтино от ресторантчетата по центъра, но много народ, чакане, тясничко, шумно  иначе вкусно.

# 574
Благовеста Андонова, страхувам се да не те подведа, но смятам, трябва да се наредите на опашка за "open tickets" и на касата срещу ваучера и лични карти (за да докажете възрастта си) ще получите съответните билети. Но все пак не приемай на 100 процента мнението ми...

Благодаря ти много... и аз предположих че ще е така. Но все пак де чудех... не вярвам да чакаме много... колкото-толкова все пак сме отишли на разходка... поне ще знам от къде да ги взема 😁

# 575
  • София
Здравейте,

моля да ми разясните при закупуване на карта за градски транспорт за 48 ч. например има ли някакви отстъпки за дете на 10 г. На сайта на ATAC не видях нищо такова, но все пак да питам и вас. На място в Рим по билетопродавниците не обичат много да обясняват съм забелязала Simple Smile)

# 576
  • Milano

regina di cuori 
както винаги си страхотна. Simple SmileИзчерпателна информация, която ме насочи,че този хотел доста ни отдалечава от централната част, и реших да резервирам друг  https://www.booking.com/hotel/it/le-suite-di-via-catone.bg.html? … 78aa351a6d4291dbd 
За този видях, че е на 7 мин пеш от Via Crescenzio. Simple Smile
От летището няма как да се измъкнем за 15 мин, права си, но се успокоих, че концерта е от 21.
Много ти благодаря Simple Smile
Имаш лично съобщение  Wink
PS Видях, че си си забранила личните съобщения -ще продължа тук

Този път съм взела билет за зона терен и отивайки по-късно ще съм доста назад, но ще се набутам по-напред Simple Smile))
Както казах трябва да взема билета от мобилният им офис пред стадиона и преди започване на концерта предполагам няма да го затворят-евентуално, ако закъснея.
Ще вървим пеш към стадиона, както казваш и ти. И ние така го мислихме
Благодаря ти страшно много Simple Smile
Поздрави

Този хотел е до piazza Risorgimento, откъдето тръгва н.32 към стадиона - в такъв случай може да се качиш оттам. Като първа спирка имаш шанс. Laughing

Какъв мобилен офис? Касите на стадиона са фиксирани. hahaha

От Тикетуан ли купи?

От мой опит - на касите за получаване има малко хора - ние почти всички си избираме доставка вкъщи.
При международни звезди, където идват много чужденци незнам как е.

Хмм, аз ли нещо не мога да се ориентирам. Оставам с впечатление, че това е минимума цена... Гледам и в booking и в airbnb. Нямам предпочитания за настаняването, само да не е нещо с обща баня и тоалет.

100 евро на ден за тройна стая и то в сезон е даже малко.

# 577
  • Burgas, Bulgaria
elisakara, много благодаря за споделеното! Hug На мен лично ми беше от полза.
... Отидохме без нито един запазен билет, излезнахме от летището, хванахме си първият автобус / шофьорите като те видят питат "Термини" и така-6евро/...
Само да попитам билетите за шатъла от гише ли си ги купихте, или от шофьора на автобуса? Аз все още се чудя дали да купувам онлайн билети, понеже ми искат да задам час на тръгване, а аз не мога да предвидя колко време ще се бавя след кацането на самолета. На вас колко време ви отне до излизането от летището?

# 578
... Отидохме без нито един запазен билет, излезнахме от летището, хванахме си първият автобус / шофьорите като те видят питат "Термини" и така-6евро/...
Само да попитам билетите за шатъла от гише ли си ги купихте, или от шофьора на автобуса? Аз все още се чудя дали да купувам онлайн билети, понеже ми искат да задам час на тръгване, а аз не мога да предвидя колко време ще се бавя след кацането на самолета. На вас колко време ви отне до излизането от летището?

От личен опит съветвам, не се ангажирайте предварително с билети за шатъла. Аз направих тази грешка - по време на онлайн чекина на страницата на Райънеър ми излезе предложение да добавя шатъл, и на място се оказа че трябва да изчакаме 1-2 автобуса да тръгнат преди нашия.
След като се излезе от летището се вижда спирката на автобусите, има две фирми със сходни цени на билетите, така че е без значение коя ще ползвате, важното е да питате кой тръгва пръв и да се качите там. Билетите са при кондуктор, който чака отпред пред автобусите с мобилен касов апарат и издава билета веднага.

# 579

От личен опит съветвам, не се ангажирайте предварително с билети за шатъла. Аз направих тази грешка - по време на онлайн чекина на страницата на Райънеър ми излезе предложение да добавя шатъл, и на място се оказа че трябва да изчакаме 1-2 автобуса да тръгнат преди нашия.
След като се излезе от летището се вижда спирката на автобусите, има две фирми със сходни цени на билетите, така че е без значение коя ще ползвате, важното е да питате кой тръгва пръв и да се качите там. Билетите са при кондуктор, който чака отпред пред автобусите с мобилен касов апарат и издава билета веднага.

Аз закупих предварително за шатъла, осигурен от уизз еър. Четох до момента от тях няма оплаквания и може да се качиш на който и да е автобус от техните, но истината е че докато не съм там и не видя няма да кротясам Grinning . Гледах, че в края на юни има доста фестивали и събития в Рим, така че се надявам наистина да е интересно.. предвид на това ,че решихме да спестим пари от билети за вход и ще посетим Колицеума за момента... другите сгради ще ги разгледаме отвън, а живот и здраве след време ще се върнем пак .

# 580
От слизането до шатъла около 15 минути. Самолетът не беше пълен на отиване, багажите вече се въртяха.Излизате и насреща са автобусите, тълпата те води, оглеждаш се и хоп. Нашата идея беше, че отиваме на почивка, на разходка, затова не се ангажирахме с часове, което си е допълнителен стрес според мен. Още повече след полезните съвети на момичетата тук, за което огромно им благодаря.

# 581
  • Burgas, Bulgaria
Invisible_G, elisakara, и аз много ви благодаря! Hug
От слизането до шатъла около 15 минути....
Чета това и си мисля, че може би става въпрос за по-малкото летище Чемпино, където кацат Ryanair, защото времето ми се вижда много малко. Thinking
Аз кацам на Фиумичино и доколкото разбрах там трябва повече време докато се излезе... И може би за шатълите ще има повече народ, понеже това е главното летище. Дали и там билетите са при кондуктор, който чака отпред пред автобусите? Thinking

# 582
  • София
На Фиумичино се ходи 15-20 минути за излизане. Автобусите са вдясно, на Теравижън шофьора ни посочи будките да си купим билети, но да него имаше друг - на ТАМ, продаваха отпред и тръгваше след няколко минути, качихме се на него. 

# 583
  • Burgas, Bulgaria
yovanka, много благодаря за бързия отговор! Hug
Аз ще бъда само с ръчен багаж и, ако не ми го вземат в багажното отделение, ще се надявам до половин час да съм излязла. Relaxed

# 584
  • София
regina di cuori
от ТикетМастър купих този път.
Миналият път в Милано пред стадиона имеше едни бутки и от там ни даваха билетите. Доста големи опашки имаше, но вървяха бързо.
Благодаря ти за ориентацията  автобуса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт