Рим - 19 тема

• 92 416
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Преди са споделяли тук, че не ти е гарантирано мястото в автобуса, дори и с предварително купен билет. Ако на спирката има 5 човека с купени билети, а в автобуса само две места, качват двама. Предимството е само пред тези без билети.
Автобусът пътува около час, ако искате да сте два часа по-рано на летището, трябва да го вземете около три часа преди полета.

# 616
  • No Line On The Horizon
Ще го мисля как да го планираме и дали да рискуваме, само за да кажат че са били във Ватикана. Терминалът, на който е полетът на Уиз еър далече ли е от спирката на рейсовете?

# 617
Само деня на полета ли опция за посещение на музеите?

# 618
  • No Line On The Horizon
И предния ден е вариант, но реално след няколко почивни дни ще е лудница.

# 619
  • Toronto, Canada
И ние ще сме в Рим от 14 - 17 август. Fros, добре че написа че ще са затворени музеите, че аз не знаех. Благодаря. Аз направих един план за дните там. Ние сме с уиз, тоест пристигаме следобяд и тръгваме следобяд. Ето го моят план за 2 дни и половина.

Скрит текст:
Ден 1
Пантеона, Фонтан Треви, площад Испания, парк Боргезе+ замъка Сан Анджело  + пиаца Навона
Ще направим някой от тези турове:
https://www.freetourrome.com/tours/free-city-tour 9:30
http://romesultimate.com/free-walking-tour/ 11:00 § 4:00
Ден 2
Ватикана - Посещение на Ватикана – Ватиканските музеи, Сикстинската капела, купола и базиликата „Св. Петър“. Билетът важи за Музеите и Капелата, след нея е качване на купола, а оттам се слиза директно в базиликата. Може да е необходима някаква храна (пакетирана) и вода.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Pn52eBH6jkwjtehBwQV4av … 99999997&z=16
https://www.freetourrome.com/tours/free-vatican-night-tour
Ден 3
Колизеумът (с Арката на император Константин до него), Римският форум, Палатинският хълм, Императорските форуми с Колоната на Траян, Площад Венеция с Паметника на Виктор Емануил II и църквата Санта Мария Арачели, Капитолийският хълм (площад Кампидолио) с Капитолийските музеи, Театърът на Марцел, църквата Санта Мария ин Козмедин и намиращата се в двора ú ‘Устата на истината’, църквата Св Петър.
Този тур включва повечето места. https://www.freetourrome.com/tours/free-classical-tour 12:00
Сега ще трябва да въртя дните, понеже Ватикана се пада на 15 август. Ще видим дали ще успеем всичко да видим, че ММ каза, че няма да ходи по жегата....

# 620
  • No Line On The Horizon
Спокойно можеш да завъртиш дните. Според мен, в деня за Ватикана можете да видите и още нещо, например да отидете до Трастевере. Виждам, че си написала парк Боргезе, но не става ясно дали планираш вила Боргезе. Питам, защото да те предупредя, че паркът е доста голям и се ходи доста до вилата, пък й за вилата ще трябва предварителна резервация.
Ние летим с Ryanair на 14-ти, така че имаме цял ден. Единственото неприятно е, че настаняването в апартамента не може да стане още сутринта, та ще се разхождаме известно време с раници.

# 621
Здравейте, аз имам малко различен въпрос. Купихме си онлайн билети за Колизеум, Римски форум и Палатин хил (както си е 3 в 1). За съжаление екскурзията ни пропадна. Пише че билетите важат до края на 2018 и са на мое име. Има ли право някой друг да ги ползва? Мога ли да ги дам на наши приятели, които ще пътуват до там?

# 622
Здравейте, аз имам малко различен въпрос. Купихме си онлайн билети за Колизеум, Римски форум и Палатин хил (както си е 3 в 1). За съжаление екскурзията ни пропадна. Пише че билетите важат до края на 2018 и са на мое име. Има ли право някой друг да ги ползва? Мога ли да ги дам на наши приятели, които ще пътуват до там?
Да.

# 623
Благодаря Simple Smile

# 624
  • Toronto, Canada
Вчера получих имейл от Wizz air, че полетът от 14.08 се променя на 15.08. Ние бяхме букнали 14-17.08. Канселирах wizz air, чакам си refund-a. Опитвам се сега да букна с Ryan air, ама нещо не става. С тези нискотарифните винаги е така....Sad

# 625
  • Вестерос
Aз затова като буквам нощувка давам без предварително заплащане и безплатна промяна на дати/канселиране.

# 626
Така е, но хората се примамват от по-ниските цени.

# 627
  • Toronto, Canada
То за нощувките е ясно и аз винаги правя така, ама с полетите....Добре че кредитната карта ни е със застраховка за flight cancellation и т.н. та ако от Wizz не върнат, поне от картата ще върнат. Ама е неприятно де....

# 628
Вчера получих имейл от Wizz air, че полетът от 14.08 се променя на 15.08. Ние бяхме букнали 14-17.08. Канселирах wizz air, чакам си refund-a. Опитвам се сега да букна с Ryan air, ама нещо не става. С тези нискотарифните винаги е така....Sad
Какво не става точно?

# 629
  • No Line On The Horizon
Направих програмата за 3 дни и половина
1 ден с полет на Ryanair до Ciampino. С рейс 520, прехвърляне на Cinecittà metro station line A до Базиликата Св. Петър и Castello di Sant’Angelo. Смятам след това да се настаним в апартамента, който е в Ganicolese и вечерта да излезем да разгледаме Trastevere и фестивала край реката Trastevere Summer Festival: food art & cinema along the river. Ще използваме еднодневната транспортна карта BIRG 1 зона, защото ще използваме доста често градски транспорт.
2 ден ще отделим на основните забележителности по центъра  - Фонтана на костенурките; Santa Maria in Cosmedin - Устата на истината; Палатин, Форум, Колозеум, като ще влезем през Палатин; San Pietro in Vincoli църквата „Свети Петър в окови”  – гробница на папа Юлий Втори – Мойсей на Микеланджело; Капитолийски хълм - Piazza del Campidoglio; Площад Венеция; Площад Навона; Piazza Colonna - колоната на Траян; Фонтан Ди Треви; Площад Испания (Piazza di Spagna); Пиаца дел Пополо и Santa Maria del Popolo; Passeggiata del Pincio - Градините на Пинчо и Hard Rock Cafe.
3 ден с влак ще отидем до Тиволи - Villa D'Este и Villa Gregoriana - ще използваме регионалната еднодневна карта на METREBUS LAZIO BIRG 3 зона - 8 евро на човек - с нея може да се пътува в Рим и до Тиволи с 2 класа с влак. Пак с тази карта може да се отиде и с рейс на Cotral от метростанция Ponte Mammolo.
4 ден сутринта ще направя резервация за музеите на Ватикана възможно най-рано. Към 12.00 ще хванем влак от Roma S. Pietro или Roma Trastevere до Fiumicino.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 11:42 от fros

Общи условия

Активация на акаунт