Рим - 19 тема

• 92 510
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, ние ще летим на 17.06 и се връщаме на 20.06, как проверявате за стачки, изобщо неможах да се ориентирам? Моля, ако някой знае как се проверява,  да ми даде повече информация!  Благодаря!
Първа страница.

# 421
  • София
Здравейте момичета, имам питане. Ще съм в Рим от 4 до 8-ми, но ми трябва място където да си принтирам бордните карти за на връщане, може ли да ме насочите къде може да си намеря да ми ги принтират? Освен в хотела, но ако откажат все пак бих искала да знам къде може, стига да сте виждали или правили това?
Благодаря ви.

# 422
Здравейте момичета, имам питане. Ще съм в Рим от 4 до 8-ми, но ми трябва място където да си принтирам бордните карти за на връщане, може ли да ме насочите къде може да си намеря да ми ги принтират? Освен в хотела, но ако откажат все пак бих искала да знам къде може, стига да сте виждали или правили това?
Благодаря ви.
Мобилна бордна карта не става ли?

# 423
  • София
Вероятно става, но искам да се презастраховам Simple Smile

# 424
Здравейте! Simple Smile
От нкл седмици чета темите за Рим и Милано, много полезни информации си намерих.. благодаря за което! Simple Smile Ще пътувам с дъщеря ми от Варна до Милано за два дни и после с влак до Рим за 4 дни в края на юни месец.
Направили сме резервации за нощувките вече.. НО чак тези дни попаднах на информация за Рим за 29.06. - Петровден! - официален празник за Рим и неработен доколкото разбирам ? А ние ще сме там точно тогава .. от 28.06. до 01.07. вкл.. на 2.07. летим обратно.
Та въпросът ми е .. има ли представа някой за тези празнични дни в Рим, дали наистина всичко е затворено тогава или само за самия ден ? В базиликите се отслужвали литургии на него ден и сигурно ще е абсурд да се влезе някъде.. Sad

# 425
Благодаря ви.

Аз принтирах в интернет кафе, стана бързо и беше много евтино. В гугъл мапс потърсих най-близкото по местоположение, в случая до Ре ди Рома, но не помня как се казваше веригата.

# 426
  • София
Раян еър анулира полета ми днес. Отказах се, и ще си търся правата.
Благодаря ви все пак.

# 427
Здравейте! Simple Smile
От нкл седмици чета темите за Рим и Милано, много полезни информации си намерих.. благодаря за което! Simple Smile Ще пътувам с дъщеря ми от Варна до Милано за два дни и после с влак до Рим за 4 дни в края на юни месец.
Направили сме резервации за нощувките вече.. НО чак тези дни попаднах на информация за Рим за 29.06. - Петровден! - официален празник за Рим и неработен доколкото разбирам ? А ние ще сме там точно тогава .. от 28.06. до 01.07. вкл.. на 2.07. летим обратно.
Та въпросът ми е .. има ли представа някой за тези празнични дни в Рим, дали наистина всичко е затворено тогава или само за самия ден ? В базиликите се отслужвали литургии на него ден и сигурно ще е абсурд да се влезе някъде.. Sad

Здравейте, и аз съм със същият казус. Защото не знам дали мога да купя билети , със сигурност за Ватикана видях ,че тогава няма продажба на билети и се чудя дали ще работи изобщо нещо или не... :/ Ако ли не този ден обмислям да посетим градините, фонтана Ди Треви и така... Ще се задоволим само с Колизеума на 30-ти...

# 428
Здравейте
А как си търсите правата при отменен полет? Явно отмяната е често явление при Ryanair. Ние летим на 28 юни и се връщаме на 02 юли с тях. Ако отменят полет ще е много неприятно. Резервирали сме хотел в София за вечерта преди полета и 4 нощувки в хотел в Рим. Също така платен паркинг за 5 дни в София и трансфери от и до летището в Рим. Всичко е платено и ще загубим не малка сума. Не ми се мисли и какво ще е ако анулират обратния полет-с дете сме. Та как се действа в този случай - към авиокомпанията ли трябва да се обърнем за компенсация или има орган който отговаря за тези неща. Знам че има европейски регулации по тези въпроси но нищо повече

# 429
Ние също летяхме с Райън, но от Букурещ. Нямаше проблеми, даже като търсих не намерих информация за отменяни полети за тази дестинация.
Но най-голяма изненада за мен беше, че Чампино не работи денонощно. В 4 сутринта отидохме (ранен полет) и летището беше затворено, вътре няма никой, а хората спяха навън по стъпалата hahaha
Към 4 и нещо започна да идва персонала, ама така влачейки се, едва-едва Joy

# 430
  • Вестерос
Има агенция или нещо от сорта се казваше към Министерство по транспорта, може да им пишеш от сега да питаш, ако се случи какво да правиш. Бързо отговарят на мейлите.

# 431
Благодаря ви все пак.
Кога и как разбра, че полетът е анулиран? Много неприятно!
В сайта на Раян има форма, чрез която да предявиш претенцията си. Доколкото знам 400 евро се изплащат за анулиран полет до 2000 км., какъвто е твоя.

# 432
  • София
Здравейте, мъжът ми иска през август да отидем за 4 нощувки в Рим. Това ще ни е второ пътуване до там и идеята е да го караме по-лежерно , по-църкви, улички и заведения и вечерни обиколки на града. Но мен много ме притеснява, че август е най-горещия месец и въпреки всичко заради жегата да си развалим преживяването. Споделете според вас много лоша  идея ли е август в Рим?

# 433
Здравейте, мъжът ми иска през август да отидем за 4 нощувки в Рим. Това ще ни е второ пътуване до там и идеята е да го караме по-лежерно , по-църкви, улички и заведения и вечерни обиколки на града. Но мен много ме притеснява, че август е най-горещия месец и въпреки всичко заради жегата да си развалим преживяването. Споделете според вас много лоша  идея ли е август в Рим?

Родителите ми бяха на екскурзия в Рим през август и общо взето разказаха, че без чадър в едната ръка и сладолед в другата не се издържало на слънце. Най-приятно било под сенките в парка Боргезе и разбира се в по-късните следобени и вечерни часове...Ако не сте се юрнали по разни забележителности според мен и през август в Рим може да си изкарате приятно.

# 434
  • София
Благодаря ви все пак.
Кога и как разбра, че полетът е анулиран? Много неприятно!
В сайта на Раян има форма, чрез която да предявиш претенцията си. Доколкото знам 400 евро се изплащат за анулиран полет до 2000 км., какъвто е твоя.

След 3ч. държане на самолета и след това и на самото летище и на информация там където чакахме казаха, че е анулиран, да си търсим багажа и да си питаме къде какво що. Иначе на сайта на Раян ми пише, че ще има обезщетение за тоя полет, но дали? Но аз съм резервирала чрез myfly полет, но те малко не ми дават инфо дали има някакъв отговор за обезщетение за първото. И ме зарязаха сама да си анулирам вторият полет, дадоха ми мейла и номера на резервацията, и оправяй се!  И че щели да пишат, ако имат превод на обезщетение от страна на раян по тяхна сметка въпреки, че твърдят, че ще е на моята. Ама дали?! Но въпреки това писах на aeroisk в нета имат сайт. Юристи са. И каквото дойде. Просто не ми се занимава лично, достатъчно се изнервих на самото летище без никакво инфо. Имаше италианци и испанци на борда и бяха нон стоп информирани на английски, на бг територия, а на бг само 1-2 пъти и толкова. Българите сме длъжни да знаем всички италиански и английски явно! Кво да ви кажа. Предвид, че ми предстоеше първи полет и провалена почивка съм яко ядосана. В крайна сметка се надявам, че всичко ще бъде успешно. Иначе тряя да пия една студена вода.  Определено няма да оставя нещата така.

Общи условия

Активация на акаунт