Рим - 19 тема

• 92 505
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Ние загубихме няколко часа в зоологическата градина, но децата настояваха, а и каката имаше рожден ден същия ден и бяхме го планирали да я посетим. Мен лично не ме впечатли, но децата бяха доволни. Ако искате да ви изпратя снимки от там ми пратете вайбър или имейл на лични.

# 451
Мерси за отговорите

# 452
Здравейте! В момента съм в Рим, при Колизеума, но не мога да се ориентирам къде има магазини, и като цяло търговска улица. Бихте ли ми помогнали. Къде се намира главната търговска улица в Рим? Къде наоколо мога да направя шопинг? Благодаря предварително!

# 453
  • София
Давай наляво към монумента на Виктор Емануил и площад Венеция. Право нагоре е Виа Национале, пълно е с магазини с народни цени. Иначе, за скъпарски - около Испанските стълби.

# 454
  • Вестерос
Oт площад Венеция до площад дел Пополо е Виа Корсо с магазини

# 455
Момичета, сега разглеждах снимките от пътуването ни до Рим и отново се развълнувах от някои. Не съм ги споделяла тук, но сега си позволявам да го направя.
Скрит текст:
Папата благославя децата ми

# 456
Момичета, сега разглеждах снимките от пътуването ни до Рим и отново се развълнувах от някои. Не съм ги споделяла тук, но сега си позволявам да го направя.
Скрит текст:
Папата благославя децата ми

Ако те има на някои от снимките с Папата, които си свалила от сайта /като втората/, можеш да си я поръчаш онлайн. Аз си поръчах 2 снимки по 8 евро са и ми ги пратиха - без надписи и с висока резолюция. Прекрасен спомен!

# 457
Да, това отпред са моите деца, но не ни оставяше време да изберем кои точно снимки,  защото са много. Днес ще поръчаме. За колко време ги получихте и как пристигнаха, поща или куриер?

# 458
Здравейте! Прочетох от първата страница за придвижване до центъра на Рим от Чампино с автобус Atral до метро спирка Anagnina -- колко време отнема да се стигне до тази метро спирка? И после от нея до центъра на Рим?

# 459
Здравейте и от мен!
Мина и нашата разходка до Рим и благодарение на вас всичко мина много приятно и безпроблемно!Слава Богу проблеми с полетите не сме имали,отидохме с Уиз,върнахме се с Райън.Като кацнахме на Фуимичино,малко се стреснах,но следвахме хората и си намерихме багажа 😂.После и до Ситбус стигнахме,като за късмет той точно паркираше.После забелязах табелите,които има,но от притеснение не съм ги видяла.Хотелът ни беше на Термини,ул.Урбано Ратази.В тази кооперация са много хотели.Не съм очарована,но нас по цял ден ни нямаше и за едното спане става.Имаше и закуска.Направи ни впечатление,че града е много мръсен.
Скъсахме се от ходене,имахме два пълни дни и половина.Единият ден беше само за Ватикана.Беше сряда,исках и на уедиенцията да бъдем,но малко закъсняхме и ме беше страх да не си изпуснем часа за музеите-билети бях купила онлай с час.Хванахме метрото от Термини и слезнахме на спирка Cipro.От там лека поллека намерихме музеите с малко питане.Стигнаме около 45мин.преди резервирания час и влезнахме без проблем.Бързата опашка е точно пред сергиите за сувенири.Вътре ни показаха машинката за билети и разглеждането започна.
Само на края пропуснахме изхода за групи Sad уж гледах,но хора и групи имаше на всякъде....После пеша до площада,опашката беше до средата на кръга,жега над 35° около 14:00ч.Добре че имахме чадър и вода в раницата.Чакахме около час,през което време опашката изпълни цялата окръжност на площада.
Рагледахме и се качихме и до купола.После пеша до замъка,вътре не влизахме.Обратно към метрото и по пътя джелато,точно срещу входа на музеите продават уникален Simple Smile
Вторият ден отделихме на Рим.Пак жега,много ходене и пак не успях всичко запланувано да видя.Без крака останахме.Може би трябваше да си разделим деня с малко почивка,защото ходене много и умората е голяма.За жалост нощни разходки нямахме,само последната вечер до Треви за джелато,най-вкусното Simple Smile

Препоръчвам за шатълите да си вземете билети онлайн.Първи ви качват!А на отиване позакъсняхме,опашката беше голяма,автобуса се беше понапълнил,но показах билета и веднага ни качиха.
Всичко плащах с дебитна карта.
Задължително удобни обувки,поне два чифта,моите се разлепиха 😁,слънцезащитен лосион,шапка.Края на май беше адска жега,за август не ми се мисли.
Приятна почивка в Рим на всички!

# 460
Да, това отпред са моите деца, но не ни оставяше време да изберем кои точно снимки,  защото са много. Днес ще поръчаме. За колко време ги получихте и как пристигнаха, поща или куриер?
Аз си ги поръчах в електронен вариант и ми ги пратиха на имейла, един ден след като ги платих, което също направих онлайн. Вярно, че е по-скъпо, но мога да си ги извадя на какъвто размер искам и колкото пъти искам.

# 461
  • Sofia, Bulgaria

Вторият ден отделихме на Рим.Пак жега,много ходене и пак не успях всичко запланувано да видя.Без крака останахме.Може би трябваше да си разделим деня с малко почивка,защото ходене много и умората е голяма.За жалост нощни разходки нямахме,само последната вечер до Треви за джелато,най-вкусното Simple Smile

Препоръчвам за шатълите да си вземете билети онлайн.Първи ви качват!А на отиване позакъсняхме,опашката беше голяма,автобуса се беше понапълнил,но показах билета и веднага ни качиха.
Всичко плащах с дебитна карта.
Задължително удобни обувки,поне два чифта,моите се разлепиха 😁,слънцезащитен лосион,шапка.Края на май беше адска жега,за август не ми се мисли.
Приятна почивка в Рим на всички!

Е как без нощните разходки, те са най-приятни Two Hearts  Нощен Рим е уникален. Ние такива разходки правехме до 00-1ч... Дори една вечер след като ходихме до Колизеума, продължихме по странични улички и стигнахме до 1 фонтан, където се събират местните тийнове Simple Smile Страшно ми хареса. А Треви вечер със сладолетче - о, дааа!!
Мостчетата при р. Тибър на нощна светлина са магия Heartbeat За съжаление миУото изтри снимките ни от там по невнимание Disappointed За което се сетих чак като се бяхме прибрали...

# 462
И аз се включвам. Запазих билети за Колизеума на 30.06 след обяд... някакви намалени уж бяха за граждане на ЕС между 18 и 25... за 11.50 евро на човек.
Закупих и летищен трансфер на Уиз еър за 24.50 евро за двама в двете посоки от летището до Термини и обратно. А най-голямото щастие е, че по последна информация от човек, който живее в Рим, е че на 29.06 всичко до обяд във Ватикана ще е безплатно... така че стискайте паци...ако ли не - здраве  ще имам повод да се върна пак ☺BlushHeart

# 463
mamanaEmma какви са тези машинки за билети в музеите?

# 464
  • Milano
А най-голямото щастие е, че по последна информация от човек, който живее в Рим, е че на 29.06 всичко до обяд във Ватикана ще е безплатно... така че стискайте паци...ако ли не - здраве  ще имам повод да се върна пак ☺BlushHeart

Под Ватикана какво имате предвид, музеите ли?
Винаги са били затворени на този ден, дори да съвпада с безплатната неделя.

Погледнах и в сайта им да не би да е някаква новост - няма такова нещо:

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/it/info/tutti-gli-orari.html

Пл. Сан Пиетро и Базиликата винаги са били безплатни.

От 9.30ч на 29.06 ще има празнична литургия на площада за честване на патроните на града св.св. Петър и Павел.
По това време не може да влезнете и в Базиликата.

Общи условия

Активация на акаунт