Рим - 19 тема

• 92 455
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Пътуваме за втори път до Рим, но нещата са променени доста..
Имам въпрос, моля за помощ: кой е нощният транспорт от ТЕРМИНИ до стадио Олимпико? И кой автобус да хвана от Чампино до Термини?
Благодаря много

# 556
Имам въпрос, моля за помощ: кой е нощният транспорт от ТЕРМИНИ до стадио Олимпико? И кой автобус да хвана от Чампино до Термини?
Благодаря много
От Чампино до Термини можеш да се придвижиш за 1.50 евро -- автобус 520 от Чампино (купуваш си билет от машините вътре в летището, шофьора не продава) и с този билет се возиш после и на метрото. Пътуваш до спирка Cinecitta  с автобуса и от нея линия А на метрото до Термини.

# 557
Много ти благодаря!
А нещо за нощния транспорт от Стадио Олимпико до Термини?

# 558
Много ти благодаря!
А нещо за нощния транспорт от Стадио Олимпико до Термини?

Автобусите са на Atac Roma за автобус 520. Това е със сигурност, понеже ние онзи ден се върнахме от там. За стадиона и нощния транспорт не съм запозната.

# 559
Пътувахме със същия полет април месец и бях купила предварително билети за Теравижън за 15.30 ч. За нашия час пускаха и хора за предишния час, които са закъснели.

Здравейте!
На летище Фиумичино кацаме в 14:25. Искам да купя предварително билети за автобусите Теравижън. Виждам обаче, че трябва да избера и час. Първият след 14:25 е 15:05 ч. Как мислите, дали ще успеем за този час, при положение, че сме само с ръчен багаж?

# 560
  • Burgas, Bulgaria
Принчипеска, vesela_g, много ви благодаря! Hug

# 561
  • Варна
Благодаря много
От Чампино до Термини можеш да се придвижиш за 1.50 евро -- автобус 520 от Чампино (купуваш си билет от машините вътре в летището, шофьора не продава) и с този билет се возиш после и на метрото. Пътуваш до спирка Cinecitta  с автобуса и от нея линия А на метрото до Термини.
Също и автобус 720 от Чампино до спирка Лаурентина и оттам линия В на метрото до Термини.

# 562
  • София
Копирам от Trip Advisor линк, в който много подробно е обяснено във връзка с новите правила как да направите резервация за тур в Колизеума. Информацията е на английски, никак не е малко като обем, но смятам, че е доста полезна.

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187791-i22-k11525592-2018 … d-Rome_Lazio.html

# 563
Копирам от Trip Advisor линк, в който много подробно е обяснено във връзка с новите правила как да направите резервация за тур в Колизеума. Информацията е на английски, никак не е малко като обем, но смятам, че е доста полезна.

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187791-i22-k11525592-2018 … d-Rome_Lazio.html

Благодаря за линка, много полезно наистина и доста промени. В следващата тема ще променя информацията на първа страница.

Най- обобщено:
Билетите за туровете включват и входният билет, не е нужно да се купува отделно.
Отвореният билет се ползва след 14 часа.
Ако имаш Рома пас и билет( примерно купен от Палатин) влизаш без да чакаш и когато искаш. Ако искаш да закупиш тур се взема free ticket plus tour.
Само отвореният редовен билет може да се разпечата в къщи, всички други се вземат от каса.

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 19:38 от Lady Vengeance

# 564
  • София
Привет,
Ще пътувам към Рим на 8.07.
От 19:30 съм на концерт на Beyonce.
Хотелът съм го избрала да  е по-близо до стадиона, намира сена улица Via Premuda 14  Хотелът е https://www.booking.com/hotel/it/la-casa-dei-girasoli-roma.bg.ht … p;type=total&
Искам да ви попитам къде трябва да сляза с шатъла на Sit Bus?
И също. кацаме в 14:30 на летище Фиумичино.само с ръчен багаж сме. По-добре ли е да взема онлайн билет за шатъла за да хвана този, който е в 14:45? И ако го изпусна билета важи за следващия автобус?
Как смятате дали ще успея да стигна до стадион Олимпико към 17 часа, като ще трябва да пристигна в хотела и да се настаня, а от там незнам с какво да стигна до стадиона. Пеш уместно ли е?
Благодаря ви много Simple Smile

Не се притеснявай, концерта ще започне в 21ч.
В 19.30ч ще излязат подгряващите групи, Dj или каквото там са замислили.

Ситбус в зона Ватикана спира на via Crescenzio, 28:

https://www.sitbusshuttle.com/fermate/?77tadunit=e49c02dd&77 … 5KaxoCSG8QAvD_BwE

https://www.sitbusshuttle.com/sbs/wp-content/uploads/2017/02/201 … icino-to-Rome.pdf

Toва ми дава  до хотела:
   Parti da   Via Crescenzio, 28 roma
   A piedi per   200 metri (200метра пеш)
   recarsi alla fermata   SFORZA PALLAVICINI (до посочената спирка)
-   Prendere la linea   23 (CLODIO) per 5 fermate (хващаш н.23 в посока Клодио за 5 спирки)
   Scendere alla fermata   GIULIANA/GRAZIOLI LANTE (слизаш на тази спирка)
   A piedi per   300 metri (300 метра пеш)
   fino all'arrivo   Via Premuda, 1 roma
23 ogni 12 min. (н.23 е на 12 мин).
Distanza Percorsa: 2171 Metri
Data/Ora Calcolo Percorso: 21/06/2018 14:52

http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=calcolapercorso&da=v … ezzo=1&tipo=1

пп. натисни cerca, за да ти излезе.

Как смятате да се телепортирате за 15 мин от кацането на самолета?

Бих казала пеш до стадиона, защото иначе е кошмар.

То народа, така върви, като няма избор.
Ако много желаете да хванете н.32 го направете от 1-ва спирка Risorgimento, а не по-натам.

Автобусите се водят на 15мин. Ние като бяхме дойде след половин час на Оттавиано (която му е 2-ра спирка), спря пред нас и успяхме да се набутаме, но 1/10 от чакащите - не. После хората тръгнаха нагоре пеша по маршрута на рейса.

На следващият ден бях избрала по-добрият вариант с трамвая, но вас не ви засяга в случая.

Само за пояснение - Fontana di Trevi - в случая означава ''на'' (притежание), така че ако пишете би трябвало да кажете, че ще сте в района на Треви, а не на ди Треви (става на на Треви).
regina di cuori 
както винаги си страхотна. Simple SmileИзчерпателна информация, която ме насочи,че този хотел доста ни отдалечава от централната част, и реших да резервирам друг  https://www.booking.com/hotel/it/le-suite-di-via-catone.bg.html? … 78aa351a6d4291dbd 
За този видях, че е на 7 мин пеш от Via Crescenzio. Simple Smile
От летището няма как да се измъкнем за 15 мин, права си, но се успокоих, че концерта е от 21.
Много ти благодаря Simple Smile
Имаш лично съобщение  Wink
PS Видях, че си си забранила личните съобщения -ще продължа тук

Този път съм взела билет за зона терен и отивайки по-късно ще съм доста назад, но ще се набутам по-напред Simple Smile))
Както казах трябва да взема билета от мобилният им офис пред стадиона и преди започване на концерта предполагам няма да го затворят-евентуално, ако закъснея.
Ще вървим пеш към стадиона, както казваш и ти. И ние така го мислихме
Благодаря ти страшно много Simple Smile
Поздрави

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 22:45 от Av '

# 565
Не мога да разбера, как да се придвижа от Фиумичино до Аурелиа ! (по икономичен начин )

# 566
Реджина, благодаря за отговора относно аудиенциите!

# 567
  • София
Препоръчайте ми някой известен пазар в Рим - нещо от сорта на La Boqueria в Барселона. Кампо де Фиори например работи ли през седмицата, тъй като ние ще сме там на 26 и 27 юни?

# 568
  • Варна
Момичета, привет! Чета ви от известно време, защото между 20 и 24 юли ще сме в Рим.
Обаче много се чудя за настаняването. Някой ползвал ли е този сайт: https://www.rentalinrome.com/
Или ако можете да ми предложите настаняване на нормална цена: 4 нощувки сме за около 800 лева и надолу. Това реалистично ли е? Двама възрастни сме с дете на 9 години.

# 569
Момичета, всичко е готово чвкирах полета,остана само да тръгне... Обачееее сега като зачвтох за колизеума,нашите билети са такива на половин цена, за лица между 18-25 граждани на ЕС. И виждам че наистина си пише вход след 14 часа.... и пише че ваучерът не гарантира кога точно ще влезнем... та нещо се обърках . Някой ползвал ли е такъв ваучер ?

Общи условия

Активация на акаунт