Американски колеж - единадесета тема

• 92 635
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Да (към момента на напускане на сина ми, нямам идея до кого е стигнало училището и каква е позицията в момента) и да

# 286
Но тука трябва да кажа нещо, което е много важно, защото ни четат децата също, че никое дете няма да влезе в затвора.  И че отговорни са възрастни в случая със сигурност и всеки е невинен до доказване на противното.  Ако полицията стигне до Вас, имате права, и със сигурност родителите Ви ще потърсят адвокат.  Но вие много трябва да спрете с тези неща.  Не искам други деца в Пирогов. 

# 287
Мога ли да попитам, какъв е бил отговора на полицията до Вас?

# 288
За себе си ли питаш или за един приятел?

# 289
Мими,
Дотук съм се отнасял към Вас с уважение. Моля да ми отвърнете със същото.
Питам с най-добри намерения спрямо Вас и останалите родители в темата.

# 290
  • софия
Мими,

Малко е прекалено, не мислиш ли? И аз да бях и аз нямаше да ти кажа!

Наистина ли никаква полза не извлякохте от споделеното от нея! И какво е това непременно желание да я оборвате!? Оборвате я за какво! Че има мнение различно от вашето?

# 291
Мими,

Наистина ли никаква полза не извлякохте от споделеното от нея! И какво е това непременно желание да я оборвате!? Оборвате я за какво! Че има мнение различно от вашето?

Не Амели, не мисля че е прекалено. Не се опитвам да оборвам никого, а се опитвам да посоча правилния ред на действие.
В случая се интересувах, дали Мими има официален отговор от полицията, който гласи, че е установено, че ученик от колежа е извършил престъпление, в частност - незаконно разпространение на контролирани вещества.
След всичко написано от Мими, мисля, че имам право да задам въпроса?

# 292
  • София
Амели, аз не видях каква теза защитава mimiblock, че АК е свърталище нанаркомани и дилъри, че ръководството на АК е длъжно да следи 24 часа децата, да проверява чантите и джобовете им?
Много ми е интересно наистина ли смятате, че АК трябва да излезе с изявление, в Колежа има наркодилъри, моля родители пазете си децата?! Как по- точно да ги пазим, да ги спрем от училище ли? Ми те дрога могат да им продадат и на спирката на автобуса. Какво повече да направят? Всъшност сетих се  -  да привикват родителите и да им обясняват, че децата им нямат място всеки петък в барове и дискотеки?!

Не омаловажавам проблема, напротив, настръхвам при мисълта колко страшен е първо алкохола, защото така се започва, дрогата, да не говорим какво може да се случи на едно момиче. Това, което недоумявам обаче е, защо се изкарва колежа абсолютния виновник за случката с осмокласника.
Няколко пъти се спомена, че са предприети мерки, но това някак удобно се пропуска с мантрата, не са си свършили работа, защото няма писмо до 1000 родителя.
Нещо друго, това е Американско училище, а за американците личната неприкосновеност е издигната в култ. Та може и за това да са толкова внимателни каква информация да се оповести и коя да остане в кръга на ръководството и Родителската асоциация.

# 293
  • София
Ежко, ограничи се да посочваш правилния ред само в сферите, в които си компетентен.
Полицията не дава официални отговори по текущо разследване. JoyJoyJoy И неофициални не дава. А произнасянето по въпроса дали дадено лице е извършило престъпление е правомощие само на съда. Полицията разследва, прокуратурата повдига обвинение, но само съдът се произнася. И така е във всяка правова държава.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 19:57 от sanaka

# 294
Ежко, ограничи се да посочваш правилния ред само в сферите, в които си компетентен.
Полицията не дава официални отговори по текущо разследване. JoyJoyJoy И неофициални не дава. А произнасянето по въпроса дали дадено лице е извършило престъпление е правомощие само на съда. Полицията разследва, прокуратурата повдига обвинение, но само съдът се произнася. И така е във всяка правова държава.
Права си Санака. Реформулирам:
Има ли Мими какъвто и да било документ от полиция, следствие, прокуратура, който да дава основание да се твърди, че ученик от колежа е разпространявал наркотици?

# 295
  • софия
Мими,

Не Амели, не мисля че е прекалено. Не се опитвам да оборвам никого, а се опитвам да посоча правилния ред на действие.
В случая се интересувах, дали Мими има официален отговор от полицията, който гласи, че е установено, че ученик от колежа е извършил престъпление, в частност - незаконно разпространение на контролирани вещества.
След всичко написано от Мими, мисля, че имам право да задам въпроса?

ами няколко страници вече оборвате мнението, че Колежа трябва да предупреди родителите!
Болднатия текст- в качеството си на какъв посочваш правилния ред и като ОТ каква инстанция определяш понятието "правилен ред"

Знаете ли какво, тръгнах да ви отговарям детайлно и на всеки един - и на Пенева и на Ежко и на роситата. Няма смисъл!
П.С на последния пост на Ежко - спри се, честно! Не изглежда добре посоката ти! Щом истински си загрижен попитай колежа!Те са инстанция, Мими даже вече няма общо с училището и въпреки всичко (казва), че е захванала борба, за доброто на училището, в което учи твоето дете!

# 296
Амели,
Правилния ред е да се съблюдават законите и правилниците.
Ако Мими беше излязла някъде, където личността и можеше да бъде установена със сигурност, с това, което е написала тук, щеше да и се наложи да го доказва или щеше да бъде обвинена в клевета.
Ако може да представи доказателство за твърденията си, следва тези доказателства да бъдат представени на полицията. Обратното е укриване на престъпление.
Ако полиция, следствие, прокуратура или съд се съгласят официално с нейното твърдение, копие от документа би дал на колежа основание за мерки спрямо нарушителя. Ако при това положение колежа не е взел мерки - бих искал да знам. За да взема аз мерки за себе си.
Действия, предприети на основа различна от тази на законите и правилниците​, освен че биха имали съмнителна ефективност, могат да имат изключително лоши последствия за колежа и учениците в него.
Истерията и ловът на вещици са много по-опасни от случая на Мими.

Относно предупреждението на колежа:
За какво колежа следва да те предупреди точно?
Да пазиш детето си? Къде? От кого точно? На базата на какви факти?
Как това, че едно дете е употребило наркотици, означава че имаш основание да се притесняваш повече за конкретно твоето? И какво ДОПЪЛНИТЕЛНО да ти предложи колежа да направиш? Или е достатъчно за теб да вдигне тревога?

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 20:30 от Ezhko

# 297
  • София
Права си Санака. Реформулирам:
Има ли Мими какъвто и да било документ от полиция, следствие, прокуратура, който да дава основание да се твърди, че ученик от колежа е разпространявал наркотици?

На етап разследване, Мими не може да има какъвто и да е документ. И самият разследван няма да има какъвто и да е документ. Ако се стигне до повдигане на обвинение /след година-две/, документ ще се представи САМО на обвиняемия. На Мими - тц! Едва ако се стигне до съд и Мими се конституира като страна - граждански ищец напр. - може да има достъп до "някакъв документ". Та, както и да преформулираш въпроса, все ще звучи некомпетентно. Grinning
Пък и това е форум, а не съд. Не помня на някой до сега да са му искали да представя писмени доказателства във форума. Joy

# 298
  • София
Тъкмо исках да напиша за сроковете, в които се случват нещата от подаване на сигнал до полицията до излизане на резултата от проверката по него, но sanaka ме е изпреварила.

# 299
Цитат
Как това, че едно дете е употребило наркотици, означава че имаш основание да се притесняваш повече за конкретно твоето?

Горе-долу по същия начин, както ако един съученик на твоето заболее от хепатит или хване въшки. Писа се вече... Ако тази теза звучи налудничаво за някого, няма да е лошо да се информира за рисковите фактори или да допусне, че някой по неволя може да е по-добре информиран.

В Колежа има 160 деца 8 клас, чиито родители не се познават и рядко комуникират по между си. Вероятно в следващия випуск също има по-изолирани родители. За всички тях единственият източник на подобна информация са децата. Лошото е, че именно децата в по-голям риск, е по-малко вероятно да споделят нещо подобно.

В същото време поне някакъв процент от тези родители (не се наемам да предценя какъв, но вероятно не малък), записвайки децата си в АК, смятат, че децата им ще бъдат изолирани от въпросното явление поне докато са на училище, както и във времето, прекарвано със съученици.

Мисля, че горното е напълно достатъчно основание родителите да бъдат информирани по подходящ начин за ситуацията. Дали ще е "имаме съмнения за ....", "докладвано е за случай и правим проверка", "наблюдаваме тенденция да се увеличават случаите, в които ученици на АК ...." - има си начини да се кажат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт