Американски колеж - единадесета тема

• 92 652
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мисля, че прекалявате със заравянето на главата в пясъка. На зададените въпроси могат да отговорят много хора.

# 301
  • София
Аз съм нямала илюзиите, че децата ми няма да бъдат изложени на опасности, вкл. и предлагане на забранени субстанции. Виждала съм какво става по училищата из крайните квартали (Левски) и там наистина е страшно. Нямам илюзиите, че в университета пак няма да бъдат изложени на подобни опасности. Големите ми деца също са били изложени. Моето лично мнение е, че е добре да познават  опасностите и да ги избягват. Забелязах, че големите ми деца гледат на "потребяващите" с пренебрежение, но не съм аз "съзидателката" на подобно пренебрежително отношение (може да се интерпретира като високомерие), не съм ги разпитвала как и защо...

# 302
Не съм особено компетентна, но детето приема успокоителни, след като няколко месеца играе ролята на силно депресиран и че семейството му го изоставя.
Всички успокоителни в големи дози са опасни и се водят наркотични вещества.
Не знаем дали има дилър или някой е решил да помогне на депресирания си съученик ( може родител или баба да приема такива). А първата версия на детето е била, че ги е взел във влака.
Просто хипотеза и те могат да са много и различни. Не можем да искаме АК да е всемогъщ и по- бърз от полиция и прокуратура.
Всичко е наред и нормално, че детето ( 8 клас) изпива на купон половин бутилка водка, родителите му го приемат за нормално, а за нас не е нормален текста на уведомително съобщение.
По- сериозни мерки за сигурност в гимназия и съблюдаване на тяхното спазване не съм виждала. Но пробив навсякъде може да има. Те пренасят през граници забранени вещества и предмети. Не можем да седим и да се заблуждаваме, че има застраховано място. Че и Белият дом няма гаранция, че няма да внесат вътре.
Въпросът е какви мерки се взимат. И доколко е адекватна реакцията.
АК може да нямат право публично да правят недоказани квалификации, но пък всички мерки, които са предприели са бързи и адекватни. И както писах по- горе, не виждам недоволни родители от АК.
Мими ми цитира реакцията на Bliss, но тя няма дете в АК. Тук ние не знаем позицията на АК, с кои родители е говорено персонално и какво.
Мими се сърди, че от АК не я уведомяват. Те няма да я уведомят, след като детето й не е вече техен ученик.

# 303
Аз категорично не записах детето си в училище в квартал Левски.  Записах го в училище, за което никъде не намерих лош отзив (освен това че много се учело и че изпитът е по-различен).  Записах го където изрично е публикувано в пресата, че няма наркотици, насилие и алкохол. 

# 304
Изоставено дете е в елитно училище, за което семейството плаща пълна такса.  Много валидна теза. 

rosss нямаш идея колко е далече това, което казваш за бабата и помощника.

# 305
  • В офиса
Да перифразирам последните няколко страници:

Смятате ли, че учениците в АК живеят в безопасна откъм наркотици и алкохол среда?
1. Напълно; 2. По-скоро да; 3. По-скоро не; 4. Изобщо не; 5. Нямам мнение;

Ако се пусне такава анкета, която е и анонимна, като видим резултатите, тогава можем да продължим да разсъждаваме дали са достатъчни мерките, взети от колежа при този конкретен случай и по принцип.

Последно кога (и дали) се попълват анкети от родителите. Аз не съм получавала такава. В старото училище такива се изпращат (google forms) всяка пролет.

# 306
  • София
По GDPR нямат право с Гугъл-формс: 1) нямат изричното съгласие за подобни анкети (consent) и 2) знаеш ли къде се намира сървърът, който сторва онлайн анкетите? Ако не знаеш, пак е нарушение. Невинна глоба 10 млн. евро.

# 307
Да перифразирам последните няколко страници:

Смятате ли, че учениците в АК живеят в безопасна откъм наркотици и алкохол среда?
1. Напълно; 2. По-скоро да; 3. По-скоро не; 4. Изобщо не; 5. Нямам мнение;

Ако се пусне такава анкета, която е и анонимна, като видим резултатите, тогава можем да продължим да разсъждаваме дали са достатъчни мерките, взети от колежа при този конкретен случай и по принцип.

Последно кога (и дали) се попълват анкети от родителите. Аз не съм получавала такава. В старото училище такива се изпращат (google forms) всяка пролет.

Тинки,
Анкетата трябва да е по-скоро:
Как оценяте мерките вземани от АК за предотвратяване на употребата на алкохол и наркотици от учениците в колежа:
1. Прекалени; 2. Адекватни; 3. Недостатъчни; 4 Не ме интересува;
И следва да се направи така, че да бъде попълвана само от родители на деца в колежа.

ПС Не разбрах, че предлагаш КОЛЕЖА да пусне такава анкета...Колежа предполагам ще предпочете да работи със специалисти в областта, а не да разчита на любителски виждания по въпроса.

# 308
и след като се случи започнах да търся, защото до този момент не бях пускала в търсачка 'американски колеж наркотици' вижте 775

http://www.bg-mamma.com/?topic=559545.765

ето защо всички казват четете назад в темите, но нямало кой да чуе

И да болно ми е, яд ме е, хубаво е че се оттървах с една разходка до Пирогов; но ако си мълча ставам част от проблема, защото някой преди мене си е замълчал, вече е нямало значение за неговото дете, и сега има значение за моето. 

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:26 от mimi_block

# 309
  • София
Извинете ме за намесаата, но дори  една столична гимназия, която НЕ благоволява от години сайта си поне да поддържа като хората, разчитайки на постоянния интерес на седмокласници към нея, си прави труда на родителски и на въпросния нещастен сайт да предупреждава, че на една конкретна екскурзия  (която не е организирана от училището и на нея няма учители, а ежегодно се организира от дванадесетокласниците) и на афтърпартито след един ежегоден празник се употребяват солидни дози алкохол и забранени вещаства, с което приканва родителите да бъдат осторожни. И да, някой ще каже, че е измиване на ръцете и освобождаване от отговорност при евентуален случай като този с детето на Мими. Вероятно е така, но за мен като родител (вярвам, че и за много други)  дори и тази оскъдна информация,  казана с половин уста, но гарнирана и с отзиви на  ходили на горните места от предишни випуски, е достатъчен повод да спра моите да се разписват там. Защо не допуснете, че има родители, които искат да са запознати с потенциални заплахи от това или онова, пък дори и това да е във вид на "измиване на ръцете"?И между другото, децата са изобретателни, половината за тази ексурзия премълчават, че е без учители. Ако родителите не са предупредени, някои, не всички, могат бъдат "изиграни" от тийновете и  съответно да ги пуснат.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:32 от пенсионирана русалка

# 310
  • В офиса
Шарки, не посочвам никакви лични данни, какъв GDPR?

Не знам дали колежът работи със специалисти, след като до сега анкета не съм видяла.
А като си говорим за специалисти, една дума - Еngage. (коригирам, не е engrade)

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:38 от Тинкърбел

# 311
и след като се случи започнах да търся, защото до този момент не бях пускала в търсачка 'американски колеж наркотици' вижте 775

Мими,
Не аз си го измислих това за изоставеното дете, вие ни го казахте, че е играл тази роля пред съучениците си!

Колкото до пост 775 е питане, на което прочетох следващите 4 отговора и спрях да чета. Всеки може да ги прочете. А 2011 и моето дете е било в АК.

# 312

Мими, ако се позачетеш в темата, ще установиш, че става дума за непотвърдени слухове, повдигнати от въпрос на родител на кандидатстващ...

Тинки,
ЕНГЕЙДЖ е добра идея и ужасна реализация. Достатъчно бързо върнаха Енгрейд, който си е съвсем ОК за мене.
Мисля, че скоро ще намерят по-добър екип да къстъмизира енгейдж като хората или ще намерят по-читава базова система със същата функционалност.

# 313
Тинки,
Всеки родител и дете от АК могат да правят предложения до ръководството , свързани с процеса. Анкети в АК има, но се попълват от учениците по друг въпрос. Не знам как протича анкетата, но явно е осъществимо правенето на анкети.
Мисля, че ще откликнат на такова предложение

# 314
Русалка,
Надявам се да се появи StefanB, за да ти разясни какво се случва, когато на пътуване, организирано от АК си вземеш меню, което включва бира и тази бира дори не е била отваряна!

Един от випуските на АК нямаше официално изпращане с Последен звънец. Появиха се директно от дискотеката ( празнуване, че нямат вече часове и са завършили, имат само матури)в АК и бяха помолени да напуснат територията на АК.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:52 от rosss

Общи условия

Активация на акаунт