Американски колеж - единадесета тема

• 92 650
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Осмокласниците са попълвали анкети, анонимни. Имало е въпроси подобни на тези, посочени от Тинкърбел.

Ако децата са отговаряли честно си мисля, че това ще е индикация за Колежа и би трябвало да се вземат мерки.

# 316
  • София

А за потребители на трева и АК, легендата за изгонения син на виден банкер се оказа, че не е легенда, а истина. Изгонили са го, въпреки че много от родителите не са вярвали, че България това може да се случи.  

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 23:17 от Sharky*

# 317
  • София
Помня случая с девойката му и не е нужно да ми я разказва СтефанБ, Росс. Simple Smile Аз говорех за друго все пак. Някой, държащ неотворена бира, плагиатствал примерно или нещо в подобен вид , е "заплаха" само за самия себе си. Строг е правилникът, спазили са го от Колежа, ОК, все пак родителите са се подписали под тези правила. Но ако съществува дори и минимална възможност (не казвам, че е така, доказателства няма и в двете посоки все пак) въпросният дилър да е ученик в училището, той далеч не е заплаха само за себе си, а и за околните... И да се сравнява неговото прегрешение с горните  е неуместно. И едно предупреждение под форма, която няма да развали така ревностно пазения имидж на Колежа (не е е като да не може да се пише единствено и само на родителите с деца там, а не в пространството или на сайта, тоест  всичко ще си остане скрито за публиката), не е нещо невъзможно.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:59 от пенсионирана русалка

# 318
  • София
Rusalke, ако дилърът не бъде спипан с материала в ръце, остава само думата на едно дете срещу думата на друго дете. Няма веществени доказателства.

# 319
  • София
Шарки, не е съвсем така. Ако в което и да е училище (не само АК) има дилър, той определено не пласира стоката си само на ученика Х.  Има си механизми на вътрешно ниво да се събере информация и за други "клиенти". И когато пропорцията съществено се промени от 1:1 в друга посока, има достатъчен повод не да се излиза със заявления (никое училище няма да го направи официално и да си плюе на имиджа, нека не се лъжем,  дори и да не е платено като АК) и да се наказва (поне не и до доказването на вина), но поне да се осъществи обратна връзка в една или друга форма с родителите на всички деца в училището за потенциален проблем. Пък кой с каква сериозност вече ще възприеме подадената му информация, това е съвсем друг въпрос. Родителите са различни, различно ще реагират, свободата, която дават на децата си също е различна, степента, в която им се доверяват - също. Но от предупреждение глава не боли, особено ако последното внесе паралелно и голяма доза успокоение у четящите с изречението, че училището работи над сигнала до изясняването на случая.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 23:14 от пенсионирана русалка

# 320
Според информация на друг потребител тук, която ми беше изпратена в съобщение, детето, което е продало таблетките на сина ми вече учи на друго място.  Предполагам си е признал или друго дете е решило да свидетелства срещу него, защото сигурно само на основание моя сигнал е невъзможно да бъде отстранен.

Аз си мислех, че той ще отрече и ще направи работата на колежа трудна, но явно не го е направил.  Което е добро начало за него.  Аз съм сигурна, че ще стане добър и отговорен млад мъж.  Дано има шанс по-скоро да попадне на по-добри приятели, за които по-ценни неща имат значение.  Както, надявам се, се случва с моя син.

От съобщенията става ясно, че децата знаят за него (не става ясно дали това е от предишното им училище).  В съобщенията е много ясно, че има други хора, които предлагат неща.  Децата се предупреждават от кого да не взимат или си казват кой предлага.  Разбира се, тук идва и въпросът за интегритета.  Да знаеш, че някой е пострадал заради някой друг и да не си мълчиш.  Аз се опитвах да обясня на моя син, че някой се е застъпил за него, но той не ми вярва.  Според него по-скоро някой е бил принуден да доиздаде това дете, за да остане в колежа.  Ей че случка.

Може би, трябва да окуражим децата да кажат какво знаят на училището.  Училището няма да се справи само с този проблем.   

# 321
mimi_block,

Детето ви изпива хапчетата през декември и би трябвало да сте на пробация. Тогава нямате никакви притеснения за АК, деца, родители. Докато не ви казват от АК, че няма да ви подновят договора за втори срок! И започвате активно да информирате от тук родителите.
Искрено съжалявам за случилото се с детето ви, но няма да е за първи път, някой тръгнал си не много доволен от АК да се опитва през форума да си отмъщава. И вече според вас не е един дилър, а мрежа. И АК, който е безкомпромисен решава да запази някой свързан със забранени вещества, за да махне друг. А пък на полицията й трябва време, за да реагира някога.
И как нито един родител от АК пишещ тук не се чувства притеснен от мерките взети от АК, но непознаващите системата активно пишат колко са обезпокоени, а възобновяването на темата по случайност започна в седмицата, в която трябва да излезнат резултатите от изпита в АК.
И ми е странно как вие научавате нещата за АК от тук, а не му пише на детето ви поне един приятел от АК

Русалке,
Всеки си има приоритети. Въобще не ми е важно някой да ми пише на страницата си от какво да си пазя детето. А да има ясни правила за спазване и да съм сигурна, че не са само на хартия. Всичко може да бъде укрито и внесено някъде. И предпочитам мерките, които се вземат да са практически, както явно едно по едно изникват, че АК прави ( затегнат режим за сигурност на входа, из колежа, анкети, персонални разговори, групови разяснения и кой знае още колко , за които не знаем)

И ,Мими, извинявай, но пак ще добавя, че за мен има противоречие в протеста ви, че в пресата е публикувано "В АК няма алкохол, цигари , наркотици", а без притеснение тук написахте как детето ви на 14 години е изпило на купон половин литър водка. А това не е ли застрашаващо живота му?!

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 06:32 от rosss

# 322
  • софия
mimi_block,

Детето ви изпива хапчетата през декември и би трябвало да сте на пробация. Тогава нямате никакви притеснения за АК, деца, родители. Докато не ви казват от АК, че няма да ви подновят договора за втори срок! И започвате активно да информирате от тук родителите.
...

Нищо от написаното в тези три реда не е правилно преразказване на случката! Всеки четящ внимателно разбира това! ,

Искам да ви кажа, че мненията на Мими правят по-добро впечатление, въпреки негативните неща, които споделя!

Също така, държа да ви кажа, че именно последния пост на Мими, връща разума и потвърждава доброто име на Колежа! (в моите очи, а и предполагам на всеки нормално четящ)

Колежа не случайно е страхотно училище и очевидно сам си защитава позицията чудесно! За пореден път го доказва!

# 323
Мими,
Съжалявам, но използвания от Вас подход се отличава коренно от приетия в АК, и боя се - не за добро.
Когато АК информира за проблем, винаги предлага или изисква ясно описани и обосновани действия за неговото адресиране. Вие пишете: "Може би, трябва да окуражим децата да кажат какво знаят на училището."
КОИ деца? Не е ясно. Защо именно те? Това въобще го няма.
Да приемем хипотетично, че моите деца са в групата, която имате предвид. На моето "окуражаване", те ще отговорят с лека изненада, че ако случайно бяха научили нещо по въпроса и аз и училището щяхме да знаем и без моето напомняне. Ще ме попитат, с какво са заслужили проявеното недоверие. И в отговор на подобна несправедливост у тях ще се появи недоверие към мен. А у всички ни - недоверие към останалите ученици в колежа по принцип.
Подхода Ви поражда необосновано недоверие, Мими. А необоснованото недоверие в отношенията е отрова по-страшна от наркотиците. Която отваря път и за наркотици и за какви ли не още злини. Поради което мерките вземани от колежа за неща, рушащи доверието (като академична нечестност напр.) са толкова строги. В колежа учат децата да градят доверие и да го изискват! Да имат добро име и да пазят честта си. И аз не искам това да се промени! Това е една от главните причини, децата ми да са в АК! Децата ми и колежа са заслужили моето доверие. И аз няма да предам нещо градено години, защото съм лесно плашлив.
Не искам да коментирам останалите Ви твърдения. Не намирам нищо, което да ги подкрепя. Ще отбележа още една разлика в подходите. Колежа няма да се интересува дали детето напуска или не, а ще уведоми полицията, ако смята, че е извършено престъпление. И няма да хвърля сянка на съмнение върху всички напуснали колежа през този срок. Между тях може да има напуснали по слаб успех или някакви лични съображения. А може би всички са такива. Защо трябва да доказват, че не са трамваи?!?

ПС Амели, разбирам чувствата ти, но да работиш възоснова на тях е неправилно в случая. И не мисля, че поста на Мими е от полза за колежа или за родителите и децата в него. Основанията съм изложил по-горе.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 07:47 от Ezhko

# 324
Амели,

Съзнавам, че съм нетолерантна. Но прехвърляне на вина и то след време при определени обстоятелства, не ми се вижда нормално. Както и забравянето на пълната история, която сигурно пак ще ви се види неправилно преразказана.
Детето играе роля на депресиран. Ходи по купони, на които изпива по половин литър водка, за което се оказва, че родителите знаят, но не ги притеснява, не се вглеждат какво се случва с детето им. Но пък Цветкова им е виновна, че не е забелязала и не ги е уведомила, че децата събират пари, за да купят яке на детето, защото версията му вече е, че го изоставят родителите му. При тези версии, то получава успокоителни хапчета и след месец и кусур АК е виновен.
Защо децата, които отглежда АК и живеят в Дорма не могат да се похвалят с изпиване на половин литър водка и ходене на нощни купони и дискотеки. Те живеят там без родителите си. Не са ли по-лесна плячка и защо не са по-лесна плячка?!

# 325
  • В офиса
Mими я разбирам. Не разбирам Ежко. Рос, приемам, че по ваше време нещата са били различни.
Моето дете умишлено не се забърква в такива неща. И умишлено се стреми да не чува, когато в случайни разговори около него (било в 111, или в кафето, не в класа)  може да чуе нещо, което да породи морална дилема - да каже, или да не каже.
Спрете, моля ви, защото има родители, които наистина се се опарили и друго искат да прочетат, а не захаросана пропаганда. На мен лично започна да ми горчи. И все пак вярвам че АК взема адекватни мерки, макар и да не ги афишира така, както някои очакват.

# 326
Някои стават смешни и жалки в очите на тези, които знаят много, но поради различни причини мълчат.
Как не ви е срам?

# 327
Като изключим семейството на Мими, за колко още опарени семейства в колежа знаеш, Тинки?

# 328
  • В офиса
Като изключим семейството на Мими, за колко още опарени семейства в колежа знаеш, Тинки?

Цитат
Някои стават смешни и жалки в очите на тези, които знаят много, но поради различни причини мълчат.
Как не ви е срам?

А аз не съм от много знаещите.

# 329
  • В офиса
Eй сега фб ми припомни - на тази дата преди 2 години са излезли резултатите от приемния изпит. Още си спомням как пътувах към работа и ми звъннаха, че резултатите са качени. Докато проверявах, ми падна батерията на телефона. Единственото, което успях да видя за стотни от секундата, преди да ми се изключи, бе че на място в класирането стои едноцифрено число.
Успех на кандидатстващите. Скоро.

Общи условия

Активация на акаунт