Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за образованието в Американския колеж в София (АК) в сравнение с други училища?
Какви са изискванията за кандидатстване в Американския колеж в София?
Какви са мненията за подготовката за олимпиади и състезания в Американския колеж в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за образованието в Американския колеж в София (АК) в сравнение с други училища?
Мненията за образованието в Американския колеж в София (АК) варират. Някои родители са доволни от образователния процес, като оценяват придобитите знания и умения. Други изразяват недоволство от подготовката за олимпиади и състезания, която смятат за неадекватно организирана. Някои смятат, че образованието в АК е по-напреднало от другите училища, особено по предмети като физика, химия и биология; въпреки това това мнение не е универсално споделено сред всички участници в дискусията.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в Американския колеж в София?
За да кандидатствате в Американския колеж в София (ACS), трябва да положите стандартизирания тест ISEE (Independent School Entrance Exam) на английски език. Всички български граждани и чуждестранни граждани с постоянно пребиваване в България, които отговарят на условията, посочени на уебсайта на училището, могат да кандидатстват чрез полагане на този изпит.
-
Какви са мненията за подготовката за олимпиади и състезания в Американския колеж в София?
Мненията за подготовката за олимпиади и състезания в Американския колеж в София (ACS) са разнообразни. Някои родители изразяват удовлетворение от подготовката, като подчертават положителните резултати. Въпреки това, има и критики, свързани с проблеми с организацията на състезанията и подготовката за тях. Някои от тях споделят случаи, в които учениците не са били адекватно подготвени за състезания, което е довело до дразнещи ситуации.
-
Каква е структурата на колежа за подготовка за олимпиади?
-
Каква е разликата в организацията на състезанията между СМГ и колежа?
Или тази нощ ще получи оферта, която да му избие от главата тъпите идеи ("направих грешка при приоритизиране на кандидатстването!" Ми аз нещо споменах, ама ме сиктирдоса, че сам си решава, да си решава!) или ще си тегли грандиозен заем да учи в UK, информирала съм го стриктно за финансовия си/ни профил, който съм подала за университетите в щатите, напълно реалистичен, с кънтяща касичка... Да си прави сам сметката!
Тaка ми се струва де! Нещо рязка ми се вижда смяната на посоката!
Ама я насолих на родителската среща - може ли да злепоставя дете пред съучениците - голям си, пък те взема майка ти... ми може, неудобен транспорт, тъмница, кал... и ми е по път, що пък да не си го прибера!
Нищо, и на мойта улица слънце ще изгрее
Скоро!
но с три деца времето ми е много силно ограничено...