Американски колеж - единадесета тема

• 92 660
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Четейки мненията за действията на АК по случая на Мими, ми се струва, че негативното мнение е на родители, които нямат дете в АК и няма как да са запознати с всички факти. Поправете ме, ако бъркам и има родители с деца там, които са недоволни от предприетите мерки.

Това какво значение има? Фактите са еднакви за всички - независимо дали имаме дете или нямаме дете. Ежко, който има дете достатъчно ясно каза какво е предприето и то не включва информиране на родителите. От постове на други потребители се разбра, че някои деца са казали за случая, но други родители разбраха от тук - от форума. Това нормално ли ви се струва? На мен лично не. След като в настоящето ни частно училище предупреждават за въшки и апелират към мерки, то смятам, че за нещо толкова по-сериозно като този случай е нормално и редно да бъде отправено информативно съобщение към родителите без каквито и да било подробности, детайли и т.н. Просто за да имат родителите едно на ум.

Призма по-горе писа. Най-много и мен ме притесни забавената реакция на АК в случая. Мими каза(ще ме поправи ако греша), ако не ме лъже паметта, че са и се обадили 4 часа след като детето е колабирало. А в комбинация с абсолютното мълчание към родителите - ами реакцията им е неадекватна за мен. Независимо за колко големи деца става въпрос.

# 271
  • В най - голямото село
 Prizma   bouquet

# 272
Стискам палци! Детето ти ще успее, където и да отиде, сигурна съм!
Ще успее, но аз няма да оцелея! Изведнъж се оказва, че университети, от които се надяваше на покана, сега някак не са му по мярката Imp Или тази нощ ще получи оферта, която да му избие от главата тъпите идеи ("направих грешка при приоритизиране на кандидатстването!"  Ми аз нещо споменах, ама ме сиктирдоса, че сам си решава, да си решава!) или ще си тегли грандиозен заем да учи в UK, информирала съм го стриктно за финансовия си/ни профил, който съм подала за университетите в щатите, напълно реалистичен, с кънтяща касичка... Да си прави сам сметката!
Май се очертава доста от приятелите му да са с добри оферти за UK и откази (засега) от US Rolling Eyes Тaка ми се струва де! Нещо рязка ми се вижда смяната на посоката!

# 273
... След като в настоящето ни частно училище предупреждават за въшки и апелират към мерки, то смятам, че за нещо толкова по-сериозно като този случай е нормално и редно да бъде отправено информативно съобщение към родителите без каквито и да било подробности, детайли и т.н. Просто за да имат родителите едно на ум.
...
Аз вече писах - Информативно съобщение в което нищо не се казва, става "дезинформативно", защото всеки го допълва и тълкува както му дойде. И родителите на тийнове следва винаги да имат едно наум, независимо къде учат... те и с други хора се срещат...
И си чела rosita_ta само наполовина... 
Скрит текст:
В настоящето училище на малкото ми дете ни информират за въшки, но не сметнаха за необходимо да информират нито мен, нито учещото ми в прогимназиален курс дете за сбиване до училището, коствало далака на дете от училището - нямаше работа с децата, нямаше информиране за агресия и последствия... едва минавам през главния вход от пушещи ученици, рядко някой учител прави забележка... Но виж, въшките са проблем номер 1, за тях сме информирани! Надлежно!
А и да не забравя - в същото училище - по правилник децата трябва да са в училище не по-късно от 10мин преди началото на първия час, за да се осигури нормално стартиране на учебния процес. Сега имаме заповед от директорката, децата да не идват в училище не по-рано от 15 мин преди часовете! Целия прогимназиален и гимназиален курс започват в един и същи час, имат 2 въртележки на входа, да се пребиват ли тези деца!
Та за тази заповед имаме писмо!

# 274
  • софия
Скрит текст:
В настоящето училище на малкото ми дете ни информират за въшки, но не сметнаха за необходимо да информират нито мен, нито учещото ми в прогимназиален курс дете за сбиване до училището, коствало далака на дете от училището - нямаше работа с децата, нямаше информиране за агресия и последствия... едва минавам през главния вход от пушещи ученици, рядко някой учител прави забележка... Но виж, въшките са проблем номер 1, за тях сме информирани! Надлежно!
А и да не забравя - в същото училище - по правилник децата трябва да са в училище не по-късно от 10мин преди началото на първия час, за да се осигури нормално стартиране на учебния процес. Сега имаме заповед от директорката, децата да не идват в училище не по-рано от 15 мин преди часовете! Целия прогимназиален и гимназиален курс започват в един и същи час, имат 2 въртележки на входа, да се пребиват ли тези деца!

Защо се ядосваш, така е преценило училището, така процедира!

# 275
Скрит текст:

Защо се ядосваш, така е преценило училището, така процедира!
Как да не се ядосвам, училището не си иска децата там, да се мотаят по улиците вместо да са в двора... или не дай си боже да идат в читалнята!
Скрит текст:
(не може всички от различните посоки с градски транспорт да стигат в рамките на тези 4 мин, а и с кола не можем да ги доставим толкова точно!) Налага ми се систематично си уча детето да нарушава заповед, почти всеки ден стигаме около 20 мин преди часа, е няма начин някой да ме накара детето ми да стои на улицата, вместо да си влезе в училището! Същото училище ги изгониха (7/8 от гимназиалния и прогимназиалния курс) да не влизат на територията на училището, защото не са с униформени тениски, не можели да ги разпознаят - не че нямат лични карти (които за нищо друго не се ползват) и бележници! Да им напишат забележка, да ги предупредят за неизвинени отсъствия, ако са без униформи, но да изгониш на улицата тълпа тийнейджъри...
Та по този повод - това беше едно от нещата които много ми допаднаха в АК (покрай дългия ремонт и строеж в момента липсва, скоро ще го ползват децата с още по-голямо удоволствие, но не и завършващите) - ако имат време между часовете и клубовете, най-нормалното нещо е да отидат в читалнята, ползват учебниците и наличните компютри там (вече хромбука им е в чантата постоянно) за да си подготвят домашните или отиват в кътовете за почивка просто да си побъбрят...

# 276
  • София
С малкия ми син, в предното училище, имахме следната случка в 7 клас: след 16;30, когато приключваха, седи и ни чака да го вземем   в атриума (фоайето) на училището. Пристига заместник-директорката и му крещи: "Ти нали имаш право да се прибираш сам след училище, какво правиш тука!". На което моят син  отговаря:"Имам правото, обаче нямам задължението". (Истински мамичко, познайте от кого ги е чул тези думи, макар и по друг повод).

# 277
  • София
peneva_a, не гърми... Ако не днес, утре ще получи възможно най - доброто предложение за самия него. Така, че дишай спокойно, излез, разходи се, купи си някаква глезотийка... Сигурна съм, че Господ е направил най - добрите си планове за децата Simple Smile

# 278
С малкия ми син, в предното училище, имахме следната случка в 7 клас: след 16;30, когато приключваха, седи и ни чака да го вземем   в атриума (фоайето) на училището. Пристига заместник-директорката и му крещи: "Ти нали имаш право да се прибираш сам след училище, какво правиш тука!". На което моят син  отговаря:"Имам правото, обаче нямам задължението". (Истински мамичко, познайте от кого ги е чул тези думи, макар и по друг повод).
С малкия ми син (що ли са хитри маймуни те!) "аналогичен случай в наше село!"
Скрит текст:
Звъня му да излиза, че го чакам в колата на еди кой си ъгъл, спряла на аварийни... тъкмо съм взела малката от градина. Учителката по английски, която ги е задържала 5 мин му се сопка "Кой си позволява да звъни така упорито?!?!" и той свитичко "Ами мама ме чака!"-"До кой клас ще ви прибират вас, големи деца станахте!?! Не можеш ли да се прибереш сам?!?"- "Амииии мога, но не се налага! За в дъжда и калта съм си осигурил шофьор, вози ме, щом може, всеки ден ще ме вози! Забранено ли е да ме взема майка ми?!?" Smiling Imp Ама я насолих на родителската среща - може ли да злепоставя дете пред съучениците - голям си, пък те взема майка ти... ми може, неудобен транспорт, тъмница, кал... и ми е по път, що пък да не си го прибера!
Оооо, не ме изнервя чакането, той ме изнервя! А за купуването на глезотийка, да бе! С това изтръскване на касичката за изпити/кандидатстване (то къде не погледнеш там такса няма Rolling Eyes тук 30, там 50.... там 150$), шофьорски курсове се карат, сега вечеря и бал ги чака (пък тез мъже по-фръц от девойките явно!), средния скоро рожденик, а малката... ох на мама кифлата... аз пак съм последна на опашката за глезотийки Thinking Нищо, и на мойта улица слънце ще изгрее Wink Скоро!

# 279
Мария, родителско-учителскатата асоциация не е елитен клуб или тайна секта. Всеки родител на ученик в АК е добре дошъл в нея по всяко време.
От друга страна не мисля че следва да публикуваме стенограми, достъпни за всеки любопитен по света.

Не, разбира се Simple Smile Просто ми стана интересно как работи въпросната организация - колко родители членуват (виждам, че не всички пишещи тук) , каква е дейността, правомощията, целите и т.н., теоретично, и на практика - има ли някакъв реален смисъл и полза от нея.

# 280
  • София
Малка тайна, макар и вероятно със закъснение (защото вашия батко вече е бил дотам на интервю): в Лондон в Pink има немачкаеми официални ризи (имат и екстрата изпотяването да не се отбелява видимо), а костюмите са хем на приемливи цени, хем по мярка (продавачите работят истински). А Skechers имат мъжки кожени официални обувки за костюм с мемори пяна - няма да ги болят стъпалата след цял ден търчане и танци.

# 281
Със сигурност "има реален смисъл и полза от нея", най-малкото като организация партньор на ръководството с другата гледна точка Simple Smile
Подпомага много активно дейностите на децата в клубовете, организационно и финансово дори.

http://acs.bg/Home/Parents/PTA.aspx
Не успях да се включа за което ужасно съжалявам Sad но с три деца времето ми е много силно ограничено...

# 282
Не, разбира се Simple Smile Просто ми стана интересно как работи въпросната организация - колко родители членуват (виждам, че не всички пишещи тук) , каква е дейността, правомощията, целите и т.н., теоретично, и на практика - има ли някакъв реален смисъл и полза от нея.
Според мен, Мария, организацията е повече от смислена и определено допринася не малко, както за децата така и за родителите. Повече за организацията - тук:
http://www.acs.bg/Home/Parents/PTA.aspx
Полезна функция например, е като форум за конструктивни дискусии между родителите, между тях и ръководството на колежа, както и подпомагането на родителите на препчетата да се запознаят с живота в и около колежа.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 18:20 от Ezhko

# 283
Одобрявам, че е обсъдено с асоциацията на родителите, планирани са (съвместно) и са изпълнени мерки за допълнително ограмотяване на децата по въпроса... систематично и базово (каквото не съм видяла в другата гимназия...)! Контрола на достъпа е още затегнат, има служители по фоайетата по всяко време, дори до стаята за почивка... Аз нямам нужда да ми напишат писмо в което да се каже, как нищо не се казва, исках да видя действия, видях ги! (обсъдихме вече в писмо с мъгливо съдържание какво точно може да се "прочете") Не искам да ми посочат с пръст чуждо дете, искам да научат моето как да се пази и да не греши... и да помага на приятелите си да не го правят!
Въпросът е прави ли се достатъчно?  Възрастта е специална и аз не искам детето ми да е подложено на такива изкушения.  Логиката беше, по-висока такса, по-силен контрол, много родители, които са заинтересовани от здравето на децата си. Високо ниво на образованието и високи изисквания.  Първокласни преподаватели, занимателен учебен процес.

И аз лично се чувствам подведена, защото ако действително има 'дилъри сред децата' и се мълчи 'в интерес на потърпевшите' от години, значи нещо не е наред.  Според мен в интерес на обществото и на здравето на децата и техните родители е тези неща да са известни.  И да се вземат такива мерки, каквито ще постигнат реален ефект.

И не е честно училището да казва че няма наркотици, когато има.  И не е честно родителите да казват, ами училището ще си свърши работата, защото ако проблемът е наркотици, училището попада в някакъв парадокс.  Децата се в податлива възраст и училището никога няма да се справи само.  И презумпцията, че децата са разумни явно не важи и презумпцията че родителите нехаят за децата си също.  Проблемът е на всички. 

В тема 10 стана дума, че е имало 'апокрифни' разкази на неизслушаната друга страна от години.  Някой каза, сега го търся, че непотвърдено Кронос на Юлия Спиридонова е базиран и на истории от АК.  Мълчанието убива деца и за това са отговорни възрастните.

Айде оставям Ви да обсъждате магазините в Лондон.  Ако детето ми беше в училище там, училището никога нямаше да може да си позволи такова поведение.  Полицията щеше да разпита всички и т.н.  Каква грешка да си върна децата в България.

# 284
Мими,
Още веднъж ще попитам: имаш ли информация за дилър в колежа, и ако имаш - предоставила ли си я на полицията, моля?

Общи условия

Активация на акаунт