Американски колеж - единадесета тема

• 92 663
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не за тази, а и за след 00ч говоря...
На моя вечерния час му отпадна след като стана на 18 и то в съгласувани с нас дни/нощи (допреди няколко месеца даже го прибирахме, където и да излиза, че транспорта довкъщи беше абсурден...), а и за какъв вечерен час да говорим вече, той след около 4м заминава, още не е ясно за къде, но е ясно, че няма да е през две пресечки...
Чакам още (почти) 2 дни и после сядаме да мислим кое конкретно ще е неговото място... има няколко оферти (и отказа, и "wait list"), но чакаме Офертата!

Май всички чакаме... След последното съобщение си поех "глътка въздух", че нещата не са толкова страшно, но въпреки това очакването си стои на дневен ред, макар, че при нас офертата май вече е налице...

# 256
Не мога да повярвам, че АК не са информирали родителите.

Мога да предоставя съобщенията, които пратих на училището, на родителите.

Това е разбираемо. Причините са ясни. Потресаващото е друго. Че това поведение се одобрява от родители и очевидно от асоциацията на родителите.

# 257
Одобрявам, че е обсъдено с асоциацията на родителите, планирани са (съвместно) и са изпълнени мерки за допълнително ограмотяване на децата по въпроса... систематично и базово (каквото не съм видяла в другата гимназия...)! Контрола на достъпа е още затегнат, има служители по фоайетата по всяко време, дори до стаята за почивка... Аз нямам нужда да ми напишат писмо в което да се каже, как нищо не се казва, исках да видя действия, видях ги! (обсъдихме вече в писмо с мъгливо съдържание какво точно може да се "прочете") Не искам да ми посочат с пръст чуждо дете, искам да научат моето как да се пази и да не греши... и да помага на приятелите си да не го правят!

# 258
  • В най - голямото село
Не съм чела скоро в темата, но напълно разбирам вълненията на кандидат студентите. Миналата година бяхме на ваше място. Успех на всички деца, нека всеки да бъде приет на желаното от него място!

Може ли някой да ми даде линк към максималните балове за прием за 2017-2018 г.
Предварително благодаря.

# 259
  • София
Едно от големите предимства на АК е, че се опитва да учи децата на самостоятелност, дисциплина и отговороност. Според мен това е основната причина разговорите, превенциите да са насочени към тях, а не към родителите. Не случайно Правилника трябва да бъде подписан първо и преди всичко от ученика.
Между другото знам, че е говорено с родителите на дете, което е било в групата от приятели на сина на mimiblock. Та хайде стига с квалификациии изводи, когато нямаме ясна представа какво, как и защо се случва в колежа.

Честно да ви кажа има един много голям проблем в Колежа - ми много е калнооо. Детето си прави обувките на нищо, вечер като ги видя и ми се реве. Аз си опявам да се пази, да внимава, но според нея нямало как, а и кой ще ти внимава когато трябва да се пренесеш със скоростта на светлината от една сграда в друга.
Дано нещата се пооправят когато приключат със строежа на новата сграда.

А, забравих да питам. Какви са тези PSAT (дано да съм рабрала правилно) , които ще държат осмокласниците?

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 14:23 от rosita_ta

# 260
  • София
Те се калят по алеите отзад, плюс от нещото като асфалт пред стола. И у нас грайферите пускат парченца "добив"...

# 261
Одобрявам, че е обсъдено с асоциацията на родителите, планирани са (съвместно) и са изпълнени мерки за допълнително ограмотяване на децата по въпроса... Аз нямам нужда да ми напишат писмо в което да се каже, как нищо не се казва...

Ти нямаш нужда, не допускаш ли, че някои родители (най-вероятно именно тези извън Асоциацията) може да имат? И че тези вторите, одобрявайки примерно купон с преспиване, може да си нямат ни най-бегла идея, че на този купон е напълно възможно да има наркотици?

Разбирам всички аргументи за самостоятелност и прочее. Продължавам да не разбирам защо едното трябва да изключва другото. Наистина. Все пак това не е университет, а гимназия, голяма част от децата са непълнолетни и в момента, в който залитнат, първо ще се търси родителска намеса. Защо при това родителите трябва да бъдат държани "на тъмно"?

Впрочем писали ли сте някъде за тази родителска асоциация? Колко родители членуват в нея и какъв е реалният и принос към живота в Колежа?

# 262
Не съм чела скоро в темата, но напълно разбирам вълненията на кандидат студентите. Миналата година бяхме на ваше място. Успех на всички деца, нека всеки да бъде приет на желаното от него място!

Може ли някой да ми даде линк към максималните балове за прием за 2017-2018 г.
Предварително благодаря.
Благодаря, но стига някои да знаеха кое е най-желаното място Scream нерви нямам вече, май оферта след оферта става по-желано нещо дето уж е било резерва (изведнъж UK стана с по-висок приоритет от US, а подаде документи там ей така на майтап)... писа есета за щатите докато свят му се зави, сега след интервюто/изпит и оферта от Imperial там му стана по-по-най... а дано тази нощ му изскочи оферта за някое по-желано, че да седне да ги обмисли с малко трезва мисъл. Че за UK две матури с 6.00 трябват (математика и физика), ами ако едната се "издъни" с 5.95 Rolling Eyes Ще гръмнаааааа!

ПП: За какви максимални балове за прием е питането? Или за минимален за АК е питането?

ПП2: Аз съм от тези родители извън асоциацията и нямам нужда някой да ми казва за рисковете за тийнове с преспиване без възрастен. Няма кой да ми гарантира, че там са само деца които познавам, дори да съм сигурна в тях. А през един и през втори познат не само алкохол може да се достави. И нямам нужда Колежа да ме информира да осъществявам (подходящ според моите критерии) родителски надзор над моите деца. Правилото ми е много просто и ясно - до пълнолетие преспиване/купон с родител (айде може с пълнолетен брат или сестра, ларж съм!) с който имам  контакт (телефон).

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 14:38 от peneva_a

# 263
  • В най - голямото село
peneva_a Питам за максималните точки за момчета и момичета (есе и математика) приети в колежа.

Относно университетите, миналата година преди да вземе решение дъщеря ми обиколи четири от петте университета , от които получи оферти, срещна се с техни представители. Огледа местата и така се спря на унито в което е сега. Не съжаляа за избора си. Поне засега. Успех!

# 264
Четейки мненията за действията на АК по случая на Мими, ми се струва, че негативното мнение е на родители, които нямат дете в АК и няма как да са запознати с всички факти. Поправете ме, ако бъркам и има родители с деца там, които са недоволни от предприетите мерки. Пиша това, защото знам, че обикновено има и други факти и обстоятелства, които не са известни на широката публика, но родителите там познават добре системата и едва ли мислят, че текст на писмо е по- важен и определящ от други действия. Като специални мерки за сигурност и инцидентни проверки на багаж, шкафчета ( а Ежко май спомена и за обучени кучета).

Пенева,
Палцестискането продължава!

# 265
Одобрявам, че е обсъдено с асоциацията на родителите, планирани са (съвместно) и са изпълнени мерки за допълнително ограмотяване на децата по въпроса... Аз нямам нужда да ми напишат писмо в което да се каже, как нищо не се казва...

Ти нямаш нужда, не допускаш ли, че някои родители (най-вероятно именно тези извън Асоциацията) може да имат? И че тези вторите, одобрявайки примерно купон с преспиване, може да си нямат ни най-бегла идея, че на този купон е напълно възможно да има наркотици?

Разбирам всички аргументи за самостоятелност и прочее. Продължавам да не разбирам защо едното трябва да изключва другото. Наистина. Все пак това не е университет, а гимназия, голяма част от децата са непълнолетни и в момента, в който залитнат, първо ще се търси родителска намеса. Защо при това родителите трябва да бъдат държани "на тъмно"?

Впрочем писали ли сте някъде за тази родителска асоциация? Колко родители членуват в нея и какъв е реалният и принос към живота в Колежа?

Мария, родителско-учителскатата асоциация не е елитен клуб или тайна секта. Всеки родител на ученик в АК е добре дошъл в нея по всяко време.
От друга страна не мисля че следва да публикуваме стенограми, достъпни за всеки любопитен по света.
Колкото до купоните с преспиване, те както разбираш не се организират от колежа.
ПС Кучета слава богу няма, Рос. Това не е  комуна за рехабилитация на наркомани.

# 266
Е, няма как да му осигуря двуседмична обиколка в щатите... Три от университетите там ги посети миналото лято при ходене на лятно училище, в Лондон ходи на интервю/изпит. Само там се е срещнал реално с преподаватели от катедрата която го интересува, изпитващите Wink

# 267
  • София
Питам за максималните точки за момчета и момичета (есе и математика) приети в колежа.

___________________________________________________________________________________

Тест: 51.55 %Съчинение: 16.00 %Краен резултат: 67.55 %
___________________________________________________________________________________

Статус: ПРИЕТ СПИСЪК 1
Място в класирането: 1

====================================================================================

Тест: 61.21 %Съчинение: 6.50 %Краен резултат: 67.71 %

Статус: ПРИЕТ СПИСЪК 1
Място в класирането: 2

# 268
Четейки мненията за действията на АК по случая на Мими, ми се струва, че негативното мнение е на родители, които нямат дете в АК и няма как да са запознати с всички факти. ...........

Ами от писаното дотук и родителите в АК не са запознати с факти.  Bliss писа, че на родителите НЕ Е казано. 

# 269
  • София

Стискам палци! Детето ти ще успее, където и да отиде, сигурна съм!

Общи условия

Активация на акаунт