Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 66 461
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Мисля,че хематолог може да се произнесе..

# 646
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и сподели какво ти е казал, че и аз бях така, но никога няма да ме пратят на хематолог!

# 647
Говорих с хематолог, каза да спра желязото, защото не е добре за мен в този момент.Според него при мен желязото е динамично и може да се отчитат различни стойности в различни моменти, но с този висок хемоглобин няма смисъл да натрупвам желязо в организма.А и аз не се чувствам изморена, нямам болки в мускулите и т.н. както при големия дефицит.Отделно пуснах Мед, Цинк, Б12, Вит.Д, ЖСК, цирулоплазмини и трансферин.Говорихме за всичко това и той каза, че според него трябва да вдигна вит Д и б12, защото са ниски.Медта и цинка са в оптимални стойности, а другите говорят за нормално състояние на кръвната картина.Само остана да изследвам за хеликобактер, но сега се чудя от фецес дали ще покаже реален резултат и да правя ли изследване.А и в момента съм в стимулация(поредна ин витро процедура) и малко съм занемарила изследванията свързани с щитовидната.

# 648
Само остана да изследвам за хеликобактер, но сега се чудя от фецес дали ще покаже реален резултат и да правя ли изследване.

Ще покаже. А и изследването не е скъпо, така че няма какво да се чудиш. Peace

Най-точният вариант, разбира се, е чрез гастроскопия, но е излишно да се ангажираш, ако нямаш други оплаквания.

# 649
Нямам, за това не искам гастроскопия.Като мине стимулацията ще направя едни изследване, да не ме притеснява евентуален АБ.Макар, че сега чета как без АБ с добавки го лекуват.Ще се поинтересувам.

# 650
Здравейте! Можете ли да ми обясните какво означават тези резултати. Ясно е, че не са добре нещата, но все пак какво точно значат.
В четвъртък съм на лекар, ще откача дотогава...
Скрит текст:

# 651
Човече, говорят за инсулинова резистентност или може би дори диабет тип 2. Но ти как се храниш в момента? Да не си на нисковъглехидратно хранене?

# 652
Не, на никаква диета не съм.
Не знам има ли значение, но да уточня, че изследването беше с обременяване с глюкоза.

# 653
  • София
Човече, резултатите освен инсулинова резистентност показват и голям дефицит на вит. Б12. В България референтните стойности са крайно занижени, целят се стойности над 600.
Желязото също е нисичко, ядеш ли месо?

Аз пък днес давах кръв за ТСХ, бременна съм в 13 г.с. и резултатът ми е 3.14 Sad А пия всеки ден по 175 мкгр еутирокс...

# 654
Попитах те, защото ако си на НВ-ВМХ, трябва да минеш няколко дни на високовъглехидратно хранене и чак тогава да направиш изследването. Причината е, че при НВ-ВМХ организмът свиква да разполага с малко глюкоза, затова и мускулите стават невъзприемчиви към нея - идеята е малкото налична глюкоза да отива за нуждите на мозъка. Тогава при обременяването с глюкоза стойностите и на захарта, и на инсулина се повишават нереално много, защото организмът просто се намира в друг режим на работа и не може да превключи веднага на режим с висок прием на глюкоза. Но щом не спазваш никакви ограничения, значи положението май наистина е сериозно. Anguished А какъв е поводът за това изследване?

# 655
Месо ям насила, защото трябва, но не много често.
Поводът е, че се чувствам зле, а ендокриноложката каза, че ТСХ засега отговаря на лечението и не може да е от него, затова пусна тези неща Sad

# 656
  • София
В какво отношение се чувстваш зле? Защото ако страдаш от липса на настроение, депресивни състояния или апатия се дължат на дефицитът на Б12.

# 657
Отпаднала съм, нямам сила да се отлепя от дивана.
Иначе друго нищо не усещам.

# 658
  • София
Ясно, ами за съжаление и двата резултата могат да са причината.
Неусвояването на въглехидратите (каквото е инсулиновата резистентност) се изразява точно в това. Ядеш, а нямаш енергия.

# 659
Благодаря ви, ще пиша след прегледа в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт