Каква пералня - 2 част

• 97 962
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Не е такъв, не говоря за шум по време на центрофуга,а по време на въртене на дрехите при самото пране ,пералнята е самсунг еко бъбъл 2011г. 6кг.

# 136
Сигурни ли сте, че няма заседнал банел? Макар, че в сервиза трябваше да го видят.

# 137
Това стана когато пералнята беше на 1 година и от сервиза ми казаха, че „помпата просто се е разработила” и така щяла да си бучи Flushed за това питам има ли и други такива, ако е само моята, мисля да я пенсионирам. Жалкото е, че пере перфектно Disappointed

# 138
  • на Мелмак
Моят Самсунг изобщо не дрънчеше.
Малко ми е странно това с разработването 🤔

# 139
, че „помпата просто се е разработила” и така щяла да си бучи
Шумът от помпата е при изпомпване на водата.
Помпите са с почти еднакво шумово число при всички перални.
Увеличаването на шума може да се породи при "натоварен" неин режим.
1. Ако гофрираният маркуч (казан/филтър) е от типа с топче като за тенис на маса.
По-големи частици "засядат" и не могат да преминат.
Това затруднява помпата.
Скрит текст:
2. Ако гофрираният маркуч (изходящ) завършва с по-малък диаметър.
Попада предмет (копче) в него, но не може да излезе.
Помпата пак се затормозява.
Скрит текст:
3. Неспазени препоръки за отстояния и нагъване на изходящия маркуч.
Скрит текст:
Ако след проверка на тези компоненти всичко е ок,
то помпата е започнала да проявява "характер".
Сменете само нея. Нейната цена е само 14, 90лв.
ASKOLL, M231 XP, 40W:
https://vikiwat.com/vodna-pompa-m231-xp40w-220vac-240vac-50hz-za … i-mashini-bg.html
За шумоизолация под пералнята може да сложите гумена подложка:
Скрит текст:
https://bauhaus.bg/gumena-podlozhka-600x600

# 140
Не е такъв, не говоря за шум по време на центрофуга,а по време на въртене на дрехите при самото пране ,пералнята е самсунг еко бъбъл 2011г. 6кг.

Ако можете, направете едно кратко видео и го публикувайте тук, да имаме по-конкретна представа, що за звук е това. Няма такова нещо, като "разработване" на помпата. Когато помпата е изправна, звукът и е един и същ. Започва да шуми обичайно след като се разбие, а това най-често се случва от заседнали боклуци възпрепятстващи нормалното функциониране.
Има възможност проблемът да не е в самата помпа. Между помпата и барабана има един широк и нагънат гумен маркуч, в който има полимерно топче, което служи като клапан, който не позволява мръсната вода да се връща към барабана. Там често се набиват банели, верижки и подобни външни тела, които могат да са причина за този звук. Обичайно са заклещени там и изобщо не стигат до филтъра, за да ги видите и отстраните.

Ако някой има възможност, до демонтира помпата и да провери в маркуча, който я свързва с барабана. Не бързайте да купувате нова помпа, може старата да е читава.

# 141

Странния шум започва, когато спре да се пълни с вода и започне да пере. На клипа на 01:15 мин.

# 142
Явно този уред има акваспрей. При тях помпите се износват бързо, защото работата им е доста продължителна.
Това не е "разработване", а е по-скоро износ на помпата за акваспрея. Не съм детайлно запознат точно в този модел, как стоят нещата, но най-често стоят 2 помпи, които се различават по плоскостите, с които изтласкват водата. Едната служи за акваспрея, иначе казано да полива дрехите в процес на пране, а другата за да изхвърля водата от пералнята. Двете помпи най-често са различни, точно защото количеството вода, което се подава на акваспрея е по-малко, маркучите през които трябва да преминава водата са по-тесни и съответно трябва да се подава по-малко вода. В противен случай помпата се мъчи и излиза от строя значително по-бързо.

Та идеята ми е, ако сами в домашни условие решите да си я ремонтирате, трябва да знаете, че двете помпи не са еднакви. Ако реално в износването им е проблемът, трябва да замените помпата с по-малките плоскости, тази за акваспрея, защото другата си е изправна и няма общо с този шум.

# 143
Това, което видях и чух от клипа:
- 1,29 мин оставащо време
- 40°C  
- 3 три плакненета
Клипа възпроизвежда цикъл плакнене:
До 0,30 мин. пълни вода, след това до 1,14 развърта барабан и започва изпомпване.
p0lina,
Предполагайки, че пералнята Ви е WF1602WQU,
то тя няма "Speed Spray", т.е. сте с една помпа, която съм Ви посочила.
ПП Ето видео как да я подмените:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:03 от Анонимен

# 144
Здравейте. Искам да споделя с вас моя проблем и да ми отговорите на два въпроса ако можете . Преди седмица трябваше спешно да си купим перална и след три пъти ходене до Технополис и консултация с продавачите избрахме тази
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-SI … 12T460BY/p/684162
Когато се прибрахме в къщи и започнахме да разопаковаме и сваляме болтовете мъжа ми забеляза че не е с мотор директ драйв, а е с ремък и поиска да я върнем и да вземем друга с такъв мотор но ни беше отказано. По клипчетата, които той е гледал се твърди ,че те са по-безшумни, по-надежни и всичко им е по, по , най.Според вас наистина ли е така или тава е търговски трик.Понеже не може да я върнем, я монтирахме и вече пера с нея.Прането е наистина качествено - чисто и бяло.
Имам и друг въпрос как да я нивелирам добре. Намира се под кухненски плот и не могат да се въртят крачетата .Купихме и тази постелка за перални, но височината е малка ударя в плота. Изобщо да си бях останала на стария Самсунг, но той беше на 17 години,а за втори път трябваше да сменяваме лагери.
Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително за отговорите

# 145
И како сега, ако имаш 500 лева коя пералня е най-добра?
Между другото гледах перални SHARP, предполагам че са хубави Simple Smile

# 146
не е с мотор директ драйв,
как да я нивелирам добре. Намира се под кухненски плот и не могат да се въртят крачетата .Купихме и тази постелка за перални, но височината е малка ударя в плота.
Сименс мисля, че нямат директ драйв. Мотора е инверторен.
Каква е настилката под и пред пералнята?
Махнете горния капак и сложете ламарина и няма да удря в плота.
Скрит текст:

# 147
Да Сименс нямат директ драйв . LG и Самсунг само имат. Но ни отказаха да  сменим . Пода е плочки гранитогрес.
А какво Вие мнението за пералните с ремък и мотор директ драйв

# 148
Пода е плочки гранитогрес.
А какво Вие мнението за пералните с ремък и мотор директ драйв
Би трябвало да е без наклони пода.
Ако е с наклон, първо нивелирате задните крачета отвън,
преценявайки градус наклон/брой оборот на гайка.
Напъхвате я и регулирате предните.
После я изваждате (вече е нивелирана за мястото си) и чак тогава слагате гумената подложка.
За да е лесна тази гимнастика вадене/прибиране намажете плочките с разредено с веро с вода.
Пералнята с една ръка се хлъзга.
Лично аз съм за перални с ремък, поради технологични причини.

# 149
Здравейте. Искам да споделя с вас моя проблем и да ми отговорите на два въпроса ако можете . Преди седмица трябваше спешно да си купим перална и след три пъти ходене до Технополис и консултация с продавачите избрахме тази
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-SI … 12T460BY/p/684162
Когато се прибрахме в къщи и започнахме да разопаковаме и сваляме болтовете мъжа ми забеляза че не е с мотор директ драйв, а е с ремък и поиска да я върнем и да вземем друга с такъв мотор но ни беше отказано. По клипчетата, които той е гледал се твърди ,че те са по-безшумни, по-надежни и всичко им е по, по , най.Според вас наистина ли е така или тава е търговски трик.Понеже не може да я върнем, я монтирахме и вече пера с нея.Прането е наистина качествено - чисто и бяло.
Имам и друг въпрос как да я нивелирам добре. Намира се под кухненски плот и не могат да се въртят крачетата .Купихме и тази постелка за перални, но височината е малка ударя в плота. Изобщо да си бях останала на стария Самсунг, но той беше на 17 години,а за втори път трябваше да сменяваме лагери.
Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително за отговорите

"Direct Drive" e при LG. Често хората, като прочетат, че машината е с "инверторен двигател" автоматично го свързват с директно прикрепения, на LG той също е инверторен, тих, но ротора е директно прикрепен към вала на барабана, без ремък и ремъчна шайба.
Повечето производители не преминаха към технологията "Direct Drive" защото при износване на семеринга, започва да натича вода директно в мотора, а случи ли се това най-често заминават платките и ви режат главата от кръста с цената за ремонт. Ремъкът също е и един вид механически предпазител, или иначе казано, ако пералнята е свръх натоварена и моторът се мъчи, може да изгори както самия двигател, така и платките на машината. Ремъкът не позволява това да се случи, валът на мотора при по-високо от разчетеното натоварване започва да губи сцепление с ремъка и по този начин се избягват претоварвания. В най-лошия случай се къса ремъка, който струва между 5 и 20лв. Но друго си е да се дадат примерно 10лв за нов ремък, от колкото да замине електромотора или платка.
Та мисълта ми бе, че не бива да съжалявате, че сте взели стандартна пералня с ремък. Това е доказано надеждна конструкция през годините.

Колкото до нивелацията, проверете с нивелир, до колко е равен самия под, издърпайте пералнята напред, нивелирайте я, и я избутайте на мястото ѝ. Нивелацията не е задължително да е свръх прецизна, въпроса е да няма силни наклони защото, ако на пример е наклонена силно в предната част, може да прокапе от отделението за перилен препарат и да корозира корпуса. 4-те крачета да са добре стъпили на пода, за да не тресе по време на центрофуга.
Та това е в общи линии, нагласете я колкото е възможно и се уверете, че при центрофуга е стабилна, и не прокапва вода от отделението за перилен препарат. Ако всичко това е наред, няма от какво да се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт