Каква пералня - 2 част

• 98 036
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз съм ползвала Аристон преди години като живеехме под наем - след известно време започна да прави дупчици по дрехите, а отделението за препарат започна да мухлясва - едва го измивах.
За Електролукс - и техните казани ли са лепени? В интернет повечето са с много добри отзиви. А при LG какви са най-честите дефекти? Също риск ли е да се купува Сименс след като се изтеглят от нашия пазар?

# 151
Аз съм ползвала Аристон преди години като живеехме под наем - след известно време започна да прави дупчици по дрехите, а отделението за препарат започна да мухлясва - едва го измивах.
За Електролукс - и техните казани ли са лепени? В интернет повечето са с много добри отзиви. А при LG какви са най-честите дефекти? Също риск ли е да се купува Сименс след като се изтеглят от нашия пазар?

И при Електролукс са споени/лепени. При LG най-големия проблем са слабите корпуси. Правят се от много тънка ламарина с цел да се пести материал, с времето се разбиват, корозират. Това са им основните недостатъци на LG.
Не смятам, че е риск да се купува Siemens , при тях стават части от Bosch, така че ни би трябвало да имате проблеми с поддръжката.

# 152
  • на Мелмак
Аз си купих миналия месец Сименс пералня. Не ме притеснява сервиза, защото те са Бош, Сименс, Неф влиза сега. Чудно ми е защо излиза Сименс, а влиза Неф, но всъщност няма значение 😊.

# 153
Като споменахте слим. Аз съм със слим, но на Gorenje. Да, потвърждавам, не трябва да се препълват. Пере си перфектно иначе. Simple Smile
Какво се има предвид слим ? По малките размери ли? На мен такава ще ми трябва не 60 см. а 44 май бяха по малките. И съм се спряла на  Gorenje,
.

# 154
Като споменахте слим. Аз съм със слим, но на Gorenje. Да, потвърждавам, не трябва да се препълват. Пере си перфектно иначе. Simple Smile
Какво се има предвид слим ? По малките размери ли? На мен такава ще ми трябва не 60 см. а 44 май бяха по малките. И съм се спряла на  Gorenje,
.

Да, просто са по плитки от стандартните, иначе широчината и височината са стандартни. Тъкмо Gorenje пуснаха новото си поколение на българския пазар.

https://www.youtube.com/watch?v=Yl6rZXi24wc

# 155
Да, BM21 вече е отговорил. За мен лично е много удобно, защото пералнята ми е в тясно и сравнително дълго помещение.

# 156
и аз ще търся слим пералня. препоръчаха ми аег или горение, така че мерси за линка Simple Smile исках най-много с горно, но за такива била много трудна поддръжката, нямало резервни части, разбрах...

напоследък се заучдих дали да не е пералня със сушилня, макар и да не е слим. или има и слим и комбинарана? някой да препоръча добра пералня със сушилня: за мен добра е равно на тиха и дрехите да са сухи за сгъване в гардероб след сушилня, а не да са и грам влажни. гледам за някои има много добри отзиви в самите онлайн магазини, но да питам и тук.

# 157
Аз търся слим модел 500-600лв. бях се спряла на  gorenje но в магазина категорично казаха, че не е добър избор, давали проблеми. Аз сега не знам на кого да вярвам. Вие имате ли наблюдения? Препоръчаха ми Беко и Лърпул

# 158
Аз търся слим модел 500-600лв. бях се спряла на  gorenje но в магазина категорично казаха, че не е добър избор, давали проблеми. Аз сега не знам на кого да вярвам. Вие имате ли наблюдения? Препоръчаха ми Беко и Лърпул

Тия в магазина са намерили, какво да ви препоръчат. Беко може да е с евтина поддръжка, но си е турска работа, от където и да се погледне. Доста по-проблемни, лошо сглобени, с некачествени материали, тъпо проектирани. При голяма част луфта между барабана и вратата е толкова голям, че да си намирате по-дребното пране в филтъра. Люка на пръв поглед голям, изхабили 5 кила полимер, а като го отвориш отвора, като на пералня от преди 30 години тесен. Слагат малки лагер, на барабаните си с голям капацитет, и то съвсем не от най-качествените.
Whirlpool пък са с малко по-скъпа поддръжка и не се открояват с кой знае какво качество. От към надеждност са като Индезит, но с по-скъп ремонт.

Аз лично ползвам Gorenje и съм доволен. Никакви проблеми не съм имал. Вече излезе ново поколение на Gorenje, за него още нищо не мога да кажа, те тъкмо се появиха на пазара и не се срещат по сервизите, но не вярвам да са се изменили много. Забелязвам, че са станали по-леки в сравнение със старото поколение и нивото на шум при новите е по-високо, като сравним 2,  6 килограмови слимки среден ценови клас от средното поколение. Вероятно са премахнали долния панел при тях, с цел да предложат по-ниска цена и са го постигнали. Старото поколение в официалния сайт се предлагаше за 539, а новото поколение е 489. Надявам се, че не са почнали и те да пестят от хубави лагери, както направиха AEG.

# 159
  • оттам, откъдето започва България
Не смятам да си купувам пералня към настоящия момент, но какво би казал за намаляването на килограмите.
Доколкото съм чела те са едно от основните неща за една пералня, т.е. колкото е по-тежка, толкова по-добре.

# 160
  • Sofia
Цитат
От към надеждност са като Индезит, но с по-скъп ремонт.

Извинете, това какво точно трябва да означава?

# 161
Аз търся слим модел 500-600лв. бях се спряла на  gorenje но в магазина категорично казаха, че не е добър избор, давали проблеми.
Как се аргументираха за "проблеми"-те?

Bosch WLG24260BY, 64кг, капацитет 5кг
Gorenje Slim W6202/S SLIM, 75кг, капацитет 6кг  Peace 449лв
Candy SlimCS4 1272D3/1, 65кг, капацитет 7кг (не)
LG Slim F2J6HM0W, 64кг, капацитет 7кг (не)

# 162
Не смятам да си купувам пералня към настоящия момент, но какво би казал за намаляването на килограмите.
Доколкото съм чела те са едно от основните неща за една пералня, т.е. колкото е по-тежка, толкова по-добре.

Намаляването на теглото е само с цел да се намали производствената стойност. По-тежката пералня гаси по-добре центробежните сили, съответно колкото по-тежка е тя, толкова по-тежко пране може да се изпира без проблеми от сорта на изместване на уреда, дрънкане, саморазбиване. От дебелината на ламарината на корпусите също се пести. LG са най-крайни там, корпусите са много слаби, разбиват се и ръждясват.
Всички производители масово вървят към намаляване на качеството, с цел да се предложи по-ниска цена, но не са виновни те, а потребителите, които предпочитат евтиното пред качественото. Търсенето определя предлагането в крайна сметка.
Потребителите кълват на разни ненужни екстри, като "акваспрей", но съществени неща като лагерите примерно съвършено не ги вълнуват. Ловят се на инверторните директ драйв мотори на LG, докато корпусите гният и се огъват с голи ръце. Такава е потребителската култура, хората са склонни да дават пари за евтини търговски трикове, а не за качество.

# 163
BM21, и аз ползвам gorenj на 11 години без проблем до момента. Много не и вярвам на препоръките, защото знам че може умишлено да налагат опр. марки било заради таргети  бонуси и т.н.  Малка грешка препоръчват Беко - и аз не съм им фен и Electrolux ето тази
https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/electrolux/ews31064nu-p2 … -bngaAiOpEALw_wcB
Аз гледах ето това
https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/w-6503-s-p128798 … BWWUaAhFWEALw_wcB
Електролукс даже 38 см., нищо не знам за тях, не съм ползвала марката. Даже предпочитам да е без ел.дисплей, но то май вече всичко е с електроника

# 164
  • Sofia
Какви са проблемите на Електролукс? Не са ли една идея по-надеждно от АЕГ? На мен не ми харесват слим моделите им, не зная дали имат нормални размери.

Общи условия

Активация на акаунт