Каква пералня - 2 част

• 98 198
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
  • оттам, откъдето започва България
Ето, затова ще си ползвам пералнята, докато пере качествено. Въобще не ме привличат разни екстри.
Що се отнася до съотношението: кг пералня - кг пране, това явно не съм го прочела преди 6 г., за да го съобразя.

# 166
Наскоро си взвхме електролукс (слим модел)За сега нямам забележки.Не е шумна.Изпира добре(нова е все пак) Simple Smile

# 167
Наскоро си взвхме електролукс (слим модел)За сега нямам забележки.Не е шумна.Изпира добре(нова е все пак) Simple Smile

Кой модел взе

# 168
Какви са проблемите на Електролукс? Не са ли една идея по-надеждно от АЕГ? На мен не ми харесват слим моделите им, не зная дали имат нормални размери.
Не знам препоръчаха я , нищо не знам за тях

# 169
  • София
Eлектролукса и АЕГ са един бранд, като АЕГ е по-високия клас, съответно и по-скъпия. И двете марки са добри.

# 170
Въобще не ме привличат разни екстри.

Най-"голямата" екстра е потребителя!
didka pitka, ще Ви запомня със стотинката(левчето).  Hug

# 171
BM21, и аз ползвам gorenj на 11 години без проблем до момента. Много не и вярвам на препоръките, защото знам че може умишлено да налагат опр. марки било заради таргети  бонуси и т.н.  Малка грешка препоръчват Беко - и аз не съм им фен и Electrolux ето тази
https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/electrolux/ews31064nu-p2 … -bngaAiOpEALw_wcB
Аз гледах ето това
https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/gorenje/w-6503-s-p128798 … BWWUaAhFWEALw_wcB
Електролукс даже 38 см., нищо не знам за тях, не съм ползвала марката. Даже предпочитам да е без ел.дисплей, но то май вече всичко е с електроника

Много правилно мислене имате. Консултантите в техномаркетите са предимно хора със средно образование, работещи за под 1000лв. Реално имат зададени цели и бонус системи, а нямат и понятие дадения уред от техническа гледна точка, какво представлява.

Gorenje W 6503/S към което сте се насочили е отличен уред. Примерно за тази пералня, като питате консултант, каква марка лагери и какъв размер стоят, ще ви гледат тъпо, защото просто не знаят, и едва ли има от къде да прочетат, защото лагери и семеринги просто не се предлагат от Gorenje, като ремонтен комплект. Дори сервизите нямат такава информация. При тях и при 90% от брендовете е същото положението, защото при проблем с лагерите на споен казан, сервизните центрове предвиждат замяна на целия казан в сборка с лагери, семеринг ,барабан.
Единствения начин да разберат подобно нещо е да са ремонтирали подобен уред. Лагерите в този модел (W 6503/S) са 6203 и 6204 на фирма SKF, версия 2rs ,което ще рече малко по-скъпи, но с гумирани капачета, което намалява шанса да попада влага в самия лагер, да се размива и изтича смазката, съответно и живота им е по-дълъг.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 21:17 от BM21

# 172
  • оттам, откъдето започва България
Въобще не ме привличат разни екстри.

Най-"голямата" екстра е потребителя!
didka pitka, ще Ви запомня със стотинката(левчето).  Hug

Laughing PAV1, не ми припомняй, че още ми държи влага. Стотинки бяха, ама стържеха като левове. Cold Sweat

# 173
Ама как ще се доверявате на продавачите,аз в Технополис например почти винаги попадам на мустакати лели,които карат там за да се пенсионират.Или разгонени момченца.И естествено,кредитните консултантки,Интересувате ли се от стоки на изплащане?
Ако на такива чакам да ми препоръчат нещо...Което е жалко де Simple Smile
Просто там няма към кого да се обърнеш.

# 174
BM21 ,въпрос от публиката- как стои въпроса с програматор,електроника ? Читави ли са ?
И аз търся пералня бюджетен вариант .

# 175
BM21 ,въпрос от публиката- как стои въпроса с програматор,електроника ? Читави ли са ?
И аз търся пералня бюджетен вариант .

От към електроника, най-добре са Indesit/Ariston ,от гледна точка на това, че за тях се намират платки много лесно и евтино. Иначе най-често дребни неща излизат от строя, разни кондензаторчета и подобни, които се сменят лесно и ремонта не е кой знае колко скъп. Рядко се случва платката да е толкова силно повредена, че да не се ремонтира.
Доста често повредите по платките са в следствие на механична неизправност. Примерно лагерите се разбиват, започва полека да тече вода от там, която се стича по казана, по кабелите, мокри електромотора, и гори платката. За това и ви насочвам вниманието към лагерите. Заминат ли те, набивате се на много скъп ремонт, а ако замине и платката, тогава даже не е изгодно да се прави дадения уред. В България не всеки се хваща да прави лепен казан, не всеки умее да ремонтира електронните компоненти. Най-често казват директно нова платка, или директно целия казан да се сменя, което е много скъпо.

# 176
Ето как изглеждат качествен лагер с гумирани капачета SKF 6204 2rs и полските PPL 6204z, дето от години ги слагат в Indesit/Ariston, както и в AEG:

Разликата в цените на тези 2 лагера е повече от двойна, в качеството също има осезаема разлика.

# 177
С електрониката е на късмет, така че избирайте по лагери и дълга гаранция или само по гаранция.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 22:02 от drago_2008

# 178
  • Пловдив
И ние се насочихме към GORENJE W6503/S. На добра цена е в момента и е с 5 години пълна гаранция. Надявам се, че няма да съжаляваме.

1000 оборота дали е оптимален вариант?

# 179
  • София
И ние се насочихме към GORENJE W6503/S. На добра цена е в момента и е с 5 години пълна гаранция. Надявам се, че няма да съжаляваме.

1000 оборота дали е оптимален вариант?

За мен не, на тези обороти пускам само по-деликатни дрехи.
А ако искам да си купя нещо бюджетно с 5г. гаранция, в момента Беко и Уърпул имат такава гаранция и нискобюджетни модели. За мен са по-добър избор от Горение.

Общи условия

Активация на акаунт