Каква пералня - 2 част

• 95 554
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Ми хубаво де, деликатни, ама е кратка. Перях всичко на нея и си пере чудесно.

# 661
Не знам , просто се чудя коя да ползвам. Само това е проблема.
Мисля, че искаш нова пералня Smirk
Аз бих избрала тази, която пере по-добре. Какво като са й дълги програмите....не може да няма и кратка. И  какво като са само 500 оборота, нали ще е лято.
И  да искам нямам пари за нова. По скоро се чудя коя да ползвам и коя да продам, не сами нужни сто.
Знаех си, че за това е темата. Сега сигурно ще питаш и колко да искаш на дъртата пералня.....
Не, нямаше да питам. Чудно ми е коя е по надеждна и коя да си оставя, тъй като нямам излишни време и пари за ремонти.

# 662
  • София
Сега разцъках и видях Индезита. Въобще не разбирам какви са ти колебанията - повече програми, повече обороти. Как така не пере петна? С какво переш?

# 663
Персил( немски) и вениш

# 664
  • София
Е ти ме уби. При мен българския Персил пере почти всичко. Имам един спрей за петна, но го ползвам супер рядко.
Ами ако Индезита наистина не пере - Уърпула тогава.

# 665
Е ти ме уби. При мен българския Персил пере почти всичко. Имам един спрей за петна, но го ползвам супер рядко.
Ами ако Индезита наистина не пере - Уърпула тогава.
Плюс това миришат ужасно дрехите все едно не съм ги прала.

# 666
  • София
Пусни я един път празна на 90 гр с прах. Ако и след това не става за пране - махай я.

# 667
Free Agent, твоята коя марка и модел е?

# 668
  • София
Беко е.
Ми като не става - не става.

# 669
Кой модел и доволна ли си

# 670
  • София
Beko wmb 71222 m. 1200 оборота. Много съм доволна, вече 7-8 години.

# 671
В крайна сметка успях да оправя миризмата в индезитката и всичко е нормално. И сега пак се чудя коя да избера.

# 672
  • Пловдив
Аз имах същата Whirlpool като на снимката от предната страница. Ползвах я 11 години и никога повече не бих си купила тази марка. Сигурно имат и добри попадения, но аз бях дотук. И друг път съм споделяла в темата, че тази пералня не изпираше дрехите, а ги "засичаше" Бялото никога не ми е било бяло, спалното бельо стана сиво. Да не говорим, че дрехите нямаха никакъв аромат. Ама никакъв. Миришеха на мокро и нищо повече. Използвала съм капсули Ариел, Омо, Персил.
Сега с новата пералня Gorenje нямам тези проблеми -изпира си прекрасно, а дрехите ухаят и на другия ден.

# 673
В крайна сметка успях да оправя миризмата в индезитката и всичко е нормално. И сега пак се чудя коя да избера.

С какво я оправи?

# 674
Здравейте! Имам въпрос. На вилата имаме една пералня - Whirlpool Fl5053. Купихме я 2006 година и понеже не ходим често сме я ползвали 15-20 пъти досега. Та наскоро си докарахме още една пералня (Indesit iwse5105b) от апартамент, който продадохме. И това лято мисля да си стоя на вилата и се чудя коя от двете да използвам, тъй като whirlpool-a  пере хубаво но центрофугата му е 500 оборота, а пък на индезита 1000 .А и казана на whirlpool-a е от дюрапроб и ме е страх и програмите и са дълги . Индезита пък е с кратки програми обаче барабана е по- малък и е много шумна- звукът който издава е като от излитащ самолет,защото моторът е колекторен, а на другата обикновен и изобщо не я усещам дори при центрофуга(даже понякога я забравям защото е тиха). Вие какво бихте направили?Confused

А и забравих да спомена че индезитката е ползвана от наематели в продължение на 2-3  години.

Индезита е по-добър от гледна точка на характеристики, пък като гледам и дисплей има. Може би, защото са я ползвали наематели, а не вие изпитвате затруднения по съставяне на подходяща програма. За да се повиши качеството на пране използвайте програма над 2 часа, температура 60 градуса (ако материята го позволява) и активирайте разни опции, като "допълнителна вода" или допълнителни цикли на изплакване.  Мисля че при тази индезитка бутоните са 2 "Допълнително изплакване" и "Extra Wash". Намерете дълга и интензивна програма, позволяваща ви да добавите тези опции към нея и след това би трябвало качеството на изпиране да е напълно задоволително.

Твърдите, че е много шумна. Уверен/а ли сте, че е от мотора, а не са тръгнали лагерите примерно? Обичайно те, като тръгват да умират, машината почва да шуми нетърпимо.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 04:41 от BM21

Общи условия

Активация на акаунт