Каква пералня - 2 част

• 95 518
  • 778
  •   1
Отговори
# 690

Според мен гаранцията на пералните им е 3 г., а удължената петгодишна е само промоционална - поне така го тълкувам от посоченото в сайта им в раздел "За клиенти", където има два подраздела "Гаранция" и "Удължена промоционална гаранция за някои модели". - https://www.gorenje.bg/za-klienti/bezplatna-promotsionalna-5-god … eni-uredi-gorenje
 Сигурен ли сте, че когато сте купувал вашите модели не са били точно с тази промоция. Защото никъде не пише в сайта им, че за старите модели е пет години?

п.с. Моделът може и да фигурира в бланка, но дали можеш да се възползваш от промоцията с оглед на посоченото в сайта, както писах по-горе ?

5г. гаранция не е "Промоция" а си беше редовна за всички перални на "Gorenje" (старата генерация) преди да се появи новото поколение уреди. Би трябвало да успеете да си регистрирате уреда без никакъв проблем.

Единственото, в което съм сигурен е, че съм регистрирал 3 уреда ,единия през 2015 , други два през 2017 там (5г. бланка) без никакъв проблем.

# 691
  • В къЩи.

Модела на моята перланя е W7723  с 3г гаранция.
В гаранционнат карта ми пише,че уреда трябва да се регистрира в 60дневен срок след закупуването ,за всички уреди с промоционнално удължена гаранция.За всички останали уреди регистрацията е препоръчителна.
Не намирам модела на моята перлана с сайта,но и аз нямах никъде опоменато гарнция 5г.

# 692
  • In transit
Здравейте,
предстои ми избор на пералня. Основните ми изисквания са капацитет 8/9кг и центрофуга 1200-1400.
Може ли да ми споделите ако имате функция пара, дали я ползвате и до колко ви е полезна?
Не мога да реша на коя марка да се спра в избора. Бюджета ми е до около 1000лв. Изчетох втора тема, но не ми помогна много в избора. Simple Smile Колебая се между LG, Samsung, Electrolux, AEG...В момента май само АЕГ имат 5г. гаранция.

# 693
Имам функция пара на пералнята (моята е Миле). Купих пералнята с тази функция, защото освежавала носени веднъж само дрехи (според консултантите в магазина). Ами като я пробвах с носена блуза (не беше вмерисана!) и извадих после не ми миришеше на свежо или да изглеждаше нещо по-така като освежена...
Обаче като имам намачкани дрехи от сушилнята или простора и ги пусна за 10-15 мин, колкото е продължителността на програмата, маха всички гънки. Слагала съм всякакви дрехи, чаршафи и т.н. без ограничения според вида на материята, само не я пълня много, а до 1-1.5 кг.
Ами ако даваш 1000 лв за уреда, което е прилична цена и предполагам ще вземеш нещо инверторно бих посъветвала да е с дълга гаранция.
На хубавите перални най-уязвими ми казаха техници са платките. Аз писах вече как на моето Миле само като я видяха и казаха, че инверторните им платки дефектирали. Успяха да я отремонтират за около 150-160 лв, но ако не бяха успели щях да се разделя със скромната сума от 600+ лв, но що ядове имах и колко време отне да намерим кой да отремонтира платката... От Миле иначе казаха, че ако беше гаранционна щели да си я подменят с нова.
BM21 писа и за казаните -кои се ремонтират (разглобяват) и кои не, защото и там било голямо перо, та може и по това да избереш.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 22:47 от drago_2008

# 694
Здравейте,
предстои ми избор на пералня. Основните ми изисквания са капацитет 8/9кг и центрофуга 1200-1400.
Може ли да ми споделите ако имате функция пара, дали я ползвате и до колко ви е полезна?
Не мога да реша на коя марка да се спра в избора. Бюджета ми е до около 1000лв. Изчетох втора тема, но не ми помогна много в избора. Simple Smile Колебая се между LG, Samsung, Electrolux, AEG...В момента май само АЕГ имат 5г. гаранция.

Като гледам бош и АЕГ също в момента са намалили гаранциите си. В сайта на АЕГ пише, че им дават в момента 24 месеца: https://www.aeg.bg/support/warranty-information/

Аристон и Горение само дават 36, други с по-голяма гаранция не видях. https://www.technomarket.bg/search/?query=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0% … D0%BB%D0%BD%D0%B8

Като гледам май Беко са лидер по гаранция но само за някои модели и определено време: http://www.beko-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D1 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

Така смотано го правят с тия промоционални гаранции, че човек може да си поръча уред по време на промоцията, а да пристигне уредът и да бъде регистриран след изтичането на въпросната "промоционална" 5г. гаранция.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 22:48 от BM21

# 695
На АЕГ дават удължена гаранция на пералните до края на 2018 г. Бош също удължават ама само за някои уреди, перални не видях има ли сред тях. Електролукс съвсем до скоро даваха 5 г за перални 7 и 8 кг. Уирпул също имаха 5 г на някои модели, всички Беко от Технополиса. Винаги остава и опцията за докупуване срещу допълнително заплащане на някакви години гаранция отгоре, но друго си е да е бонус.

# 696
  • In transit
Драго, благодаря ти. Интересно ми е на тази платка ако знаеш да споделиш какъв точно елемент са сменили? Електрониката не ме плаши много защото има кой да я оправя Simple Smile
Сегашната ми е Уърлпул с горно зареждане и вече два пъти и ремонтирахме платката. Периодично вади някакви грешки, кога с причина, кога без...Вече съм разпечатала сервизното меню с грешките да ми е под ръка. Joy

# 697
  • In transit
Не, към Бош (не пералните) имам резерви. АЕГ са с 5години до края на 2018. Аристон, Беко не ги коментирам изобщо. Ползвала съм Беко, не съм доволна как переше.

# 698
Драго, благодаря ти. Интересно ми е на тази платка ако знаеш да споделиш какъв точно елемент са сменили? Електрониката не ме плаши много защото има кой да я оправя Simple Smile
Сегашната ми е Уърлпул с горно зареждане и вече два пъти и ремонтирахме платката. Периодично вади някакви грешки, кога с причина, кога без...Вече съм разпечатала сервизното меню с грешките да ми е под ръка. Joy
Идея нямам какво сменяха по платката, но знам, че са били няколко неща и повредата не е била от късо съединение ( токов удар).

# 699
  • Sofia
Някой има ли тази пералня? ELECTROLUX EW-6F408WU
Имате ли впечатления,  мой познати се  интересуват от тази конкретно: https://www.technomarket.bg/peralni/electrolux-ew-6f408wu-09157476

# 700
ох,имам пералня на 15 г. и сега имам възможност да реша да взимам ли нова. пере си, веднъж не се е разваляла, веднъж!!! дали да я махам или с новата само проблеми ще рискувам?? дали изощо пере настоящата или само аз така си мисля, пералня на 15 г. какво ли пере...

ако ще взимам за 700 лв. - дали да ги дам всички за нова пералня или да е пералня-сушилня-в едно (в емаг има уреди с добри коментари на такива цени)?

# 701
Не, към Бош (не пералните) имам резерви. АЕГ са с 5години до края на 2018. Аристон, Беко не ги коментирам изобщо. Ползвала съм Беко, не съм доволна как переше.

Каквото и да си говорим, в момента от "Miele", по качествени перални на пазара не се предлагат. Дори електрониката им е немска, релета Siemens или австрийски Schrack , трансформатори HAHN GmbH. Не бих казал, че електрониката в пералните Miele e калпава.

# 702
ох,имам пералня на 15 г. и сега имам възможност да реша да взимам ли нова. пере си, веднъж не се е разваляла, веднъж!!! дали да я махам или с новата само проблеми ще рискувам?? дали изощо пере настоящата или само аз така си мисля, пералня на 15 г. какво ли пере...

ако ще взимам за 700 лв. - дали да ги дам всички за нова пералня или да е пералня-сушилня-в едно (в емаг има уреди с добри коментари на такива цени)?

Вие ще кажете, как пере дадената пералня. Може и на повече от 15 години да е, и по нищо да не отстъпва на съвременните. Виждал съм уреди на "Miele" , с изцяло електронни и прецизни органи на управление още от средата на 90-те. И тогава се произвеждаха такива уреди, но бяха много по-слабо разпространени заради цената си. Стара не означава лоша.
Колкото до комбинирания уред, това е само в случай, че нямате място за пералня и сушилня. Уредите 2в1 са супер непрактични по ред причини.

# 703

Каквото и да си говорим, в момента от "Miele", по качествени перални на пазара не се предлагат. Дори електрониката им е немска, релета Siemens или австрийски Schrack , трансформатори HAHN GmbH. Не бих казал, че електрониката в пералните Miele e калпава.
На мен пък техници, които с Миле се занимават точно това ми казаха. Сега през Вас и през тях колко такива перални като моята са минали не мога да знам със сигурност. Съответно ако Вие не се занимавате с ремонт на перални и конкретно с Миле не може да сте сигурен колко са добри платките, а аз досега не разбрах еднозначно. Не споря колко качествени са им частите, но съм склонна да вярвам, че най-слабото им място би могло да е електрониката.
Не оспорвам разбира се и колко качествени други части влагат в пералните, но това не значи, че не се развлят и е добре човек да си има едно на ум, защото всичката тази пропаганда колко са велики, особено от хора, които не са броили 5 к за нови техни уреди ми идва малко в повече, а и води до една такава заблуда у клиента, че видиш ли уредът ще ти е вечен. Да ама не е точно така, винаги има вероятност „Точно на вас да се случи калпав”. Как пък на мен два от два с дефект се случиха?!
От време на време чета ревютата в Амазон.де и там има доста не  ласкави мнения за уредите на марката през последните години. Виж друго би било да направят някоя кампания и да дадат едни 10 г безплатна гаранция на уредите - нали са много качествени, значи няма да е проблем да застанат зад името си и мисля продажбите ще скочат. Аз лично бих броила още едни такива пари за уреди, които имам сега да купувам АКО го направят, защото като работят добре си вършат работата спор няма Wink иначе мерси. Освен това и при цените им да броя едни 1000+ лв за платена гаранция акп не ми е много ОК. По-добре по-евтинко и след 5 г на боклука, а не да му се чудя как да го оправям, че и по-модерна ще е помощницата след 5 г. със сигурност.

# 704
Да,не мога два уреда. Трябва да решавам между никакъв,нова пералня за 700 и комбиниран за 700.

Как пере... не мога да кажа,чисти и уханни излизат дрехите,но на някои си остават петна,които действам с избелващо.

Общи условия

Активация на акаунт