Каква пералня - 2 част

• 95 514
  • 778
  •   1
Отговори
# 705

На мен пък техници, които с Миле се занимават точно това ми казаха. Сега през Вас и през тях колко такива перални като моята са минали не мога да знам със сигурност. Съответно ако Вие не се занимавате с ремонт на перални и конкретно с Миле не може да сте сигурен колко са добри платките, а аз досега не разбрах еднозначно. Не споря колко качествени са им частите, но съм склонна да вярвам, че най-слабото им място би могло да е електрониката.
Не оспорвам разбира се и колко качествени други части влагат в пералните, но това не значи, че не се развлят и е добре човек да си има едно на ум, защото всичката тази пропаганда колко са велики, особено от хора, които не са броили 5 к за нови техни уреди ми идва малко в повече, а и води до една такава заблуда у клиента, че видиш ли уредът ще ти е вечен. Да ама не е точно така, винаги има вероятност „Точно на вас да се случи калпав”. Как пък на мен два от два с дефект се случиха?!
От време на време чета ревютата в Амазон.де и там има доста не  ласкави мнения за уредите на марката през последните години. Виж друго би било да направят някоя кампания и да дадат едни 10 г безплатна гаранция на уредите - нали са много качествени, значи няма да е проблем да застанат зад името си и мисля продажбите ще скочат. Аз лично бих броила още едни такива пари за уреди, които имам сега да купувам АКО го направят, защото като работят добре си вършат работата спор няма Wink иначе мерси. Освен това и при цените им да броя едни 1000+ лв за платена гаранция акп не ми е много ОК. По-добре по-евтинко и след 5 г на боклука, а не да му се чудя как да го оправям, че и по-модерна ще е помощницата след 5 г. със сигурност.

Говорите за същите тия "майстори", които са дошли и директно са ви поискали 600лв за нова платка ли? Това ли са майсторите във вашите разбирания? Всеки неук човек ще смени платката, стига да му се покаже 1-2 пъти, как става тая работа, но далеч не всеки ще диагностицира и ремонтира дефектирала такава.

Разбира се, платките са сред най-проблемните компоненти на пералните. Сложни са и има куп предпоставки за излизането им от строя. обаче пък ремонтите най-често са елементарни, примерно да се замени реле, което струва няколко лева. Не само в моите разбирания платките на "Miele" са надеждни, в сравнение с тези на останалите производители.
Ето ви мнението и на друг майстор съпоставяйки платка на "Miele" с тази на "Samsing":
https://www.youtube.com/watch?v=twyewjCYpsY

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 00:25 от BM21

# 706
Да,не мога два уреда. Трябва да решавам между никакъв,нова пералня за 700 и комбиниран за 700.

Как пере... не мога да кажа,чисти и уханни излизат дрехите,но на някои си остават петна,които действам с избелващо.

Еее за сега не са измислили такава пералня, дето отстранява всякакви петна. Винаги има упорити петна, които дори и най-модерната и скъпа пералня в комбинация с най-скъпите перилни препарати не биха се справили. Ако си работи нормално машината, лично аз не бих давал излишни пари за нова.

До колкото разбирам, нямате място за два уреда (един до друг), а вариант един върху друг обмисляли ли сте?

# 707
Тези от официалния сервиз не бих нарекла майстори. Платка се сменя за 2 мин без всякакви технически умения. Сами можехме да си я подменим не сме толкова зле.
Говоря за хората, които именно ремонтираха нашата платка и благодарение на които сега пералнята пак работи! Тях наричам майстори и според мен те реално имат най-много наблюдения, защото с електрониката на пералните се занимават.

# 708
  • In transit
Според вас има ли някакви по-съществени разлики между AEG L7FBE48S и AEG L7FEC48S, освен, че първата е по-стар модел? Освен на капака на пералнята, къде може да се провери къде е произведена и кое е по-малкото зло - Италия или Полша?
За лагерите и барабаните съм запозната вече. По-скоро ми е интересно в самото качество дали ще има разлика?

# 709
Тези от официалния сервиз не бих нарекла майстори. Платка се сменя за 2 мин без всякакви технически умения. Сами можехме да си я подменим не сме толкова зле.
Говоря за хората, които именно ремонтираха нашата платка и благодарение на които сега пералнята пак работи! Тях наричам майстори и според мен те реално имат най-много наблюдения, защото с електрониката на пералните се занимават.

Еее нормално е хората да имат различно мислене и мнение.
Може би въпросните майстори са останали с такова впечатление, понеже доста често ремонтират платки на "Miele", но явно не се замислят, че това не е, защото са лоши, а поради факта, че по-голямата част от тези перални са втора ръка внос от Германия, най-често отказани заради дефект. Пък при по-масовите и бюджетни производители, като Indesit/Ariston втора ръка може да се купи цяла работеща платка за 50-70лв. и както повечето "майстори", като видят проблем в електрониката, веднага съветват за замяната на самата платка, защото сами не умеят да я ремонтират примерно. Собственик на "Miele" втора ръка за 600-700лв определено не би бил ок да даде още толкова за нова платка и търси алтернатива в ремонта на старата.

# 710
Е то и аз като собстевик на Миле първа ръка не съм ОК да дам тази сума на 3тата година. А майсторите говореха за перални на възрастта на моята, които често дефектирали. Нали има дата на производство и няма как да сбъркат колко е стар уреда.

# 711
Е то и аз като собстевик на Миле първа ръка не съм ОК да дам тази сума на 3тата година. А майсторите говореха за перални на възрастта на моята, които често дефектирали. Нали има дата на производство и няма как да сбъркат колко е стар уреда.

Да, написана е датата на производство на всяка машина. Често обаче компонентите в различните модели се отличават. Примерно в уредите на INDESIT/Ariston, в по-бюджетните модели се ползват китайски компоненти, релетата се набиват силно на очи, на китайската компания HF, докато при по-скъпите им модели стоят японски Omron. Впрочем китайски релета на HF стоят и в Electrolux (Това като допълнение, понеже по-рано обяснявах на Афродита, че в Индезит и Електролукс има много еднакви компоненти).

Колкото до датата на производство на пералнята, най-лесно може да я проверите от долната страна на чекмеджето за перилен препарат:

Дадената машина на снимката по-горе е произведена през 6-ти месец на 2017 година.

# 712
в момента от "Miele", по качествени перални на пазара не се предлагат. Дори електрониката им е немска, релета Siemens или австрийски Schrack , трансформатори HAHN GmbH.
Schrack се влагат не само при Miele, като се произвеждат в Китай:
Скрит текст:
Интегралните схеми на  "Texas Instruments" от 2010г също се произвеждат в Китай.
http://computerworld.bg/32758_texas_instruments_si_kupi_fabrika_ … _chipove_v_kitaj/
В завода си Miele само насищат платки с компоненти, произведени в Китай,
които се ползват и от други брандове.
Колкото до датата на производство на пералнята, най-лесно може да я проверите от долната страна на чекмеджето за перилен препарат:

Тогава е произведено чекмеджето, а не уреда. Може и години разлика да има.
С черен щрифт, от типа на иглен принтер е отбелязана датата,
даже и часа, когато машината излиза сглобена.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 12:58 от Анонимен

# 713

Schrack се влагат не само при Miele, като се произвеждат в Китай:

Тогава е произведено чекмеджето, а не уреда. Може и години разлика да има.
С черен щрифт, от типа на иглен принтер е отбелязана датата,
даже и часа, когато машината излиза сглобена.

То в днешно време, почти всичко е изнесено в Китай, но си е австрийски бранд.
Колкото до черния шрифт, предполагам говориш за този на барабана и за да го видят трябва да разглобят пералнята. Грешиш обаче, че това е датата на излизане от завода. Датата обозначава кога е произведен казана. Почти на всеки компонент си има щампа с дата и рядко разликата е повече от месец, между различните компоненти на един заводски уред. Ако чекмеждето е сменяно, или казана ,или който и да е било компонент с дата на него, разликата може да е и 5 години. Най-лесния начин без да се разглобява пералнята е да се погледне чекмеджето, а най-точния доближаващ се до датата на излизане от завода е компонентът с най-скорошна дата.

Ето останалите маркировки от същата пералня, на която съм снимал чекмеджето.

Чекмедже 6-ти 2017:
https://i.imgur.com/m4WxBIP.jpg

Капак 6-ти 2017-та:
https://i.imgur.com/nUCMU0N.jpg

Казан (Въпросния черен шрифт, който НЕ Е дата на излизане от завода) 01.07.2017:
https://i.imgur.com/yI3QGYt.jpg

Корпус на отделението за перилен препарат 05.07.2017:
https://i.imgur.com/6zuCntB.jpg

Платка 05.07.2017:
https://i.imgur.com/oCmXyEk.jpg

Заключение: Обща разлика в датата на производство между всички компоненти е по-малко от месец в дадения случай. Черния шрифт на барабана НЕ Е дата на излизане от завода, по простата причина, че са налични компоненти произведени дни след датата написана на казана (въпросния черен шрифт).

# 714
Написах, когато излиза сглобена (поточна линия), а не от завода.
Тази дата и час са на ламарината, задна горна част, от вътрешна страна.
На едната ми пералня Siemens по FD номера, който е на люка правя справка,
която показва месец и година:
Скрит текст:
Скрит текст:
Относно щампите по пластмасите съм се отказала покрай МПС-та.
Коректната справка е по VIN.

# 715
# 716
Написах, когато излиза сглобена (поточна линия), а не от завода.
Тази дата и час са на ламарината, задна горна част, от вътрешна страна.
На едната ми пералня Siemens по FD номера, който е на люка правя справка,
която показва месец и година:
Скрит текст:
Скрит текст:
Относно щампите по пластмасите съм се отказала покрай МПС-та.
Коректната справка е по VIN.

Това е датата на производство на корпуса.

# 717
NikoT,
Разбира се, че има.
Miele са изнесли производство в Китай, Чехия и Румъния.
В Китай се предполага, че Китайско производство ще влагат.
https://m.miele.com/en/com/production-sites-2157.htm
Този компонент се ползва и в други брандове уреди,
т.е. не е отправна точка за качеството на електрониката при Miele,
особено след 2010г.

# 718
NikoT,
Разбира се, че има.
Miele са изнесли производство в Китай, Чехия и Румъния.
В Китай се предполага, че Китайско производство ще влагат.
https://m.miele.com/en/com/production-sites-2157.htm
Този компонент се ползва и в други брандове уреди,
т.е. не е отправна точка за качеството на електрониката при Miele,
особено след 2010г.

Ти не знам дали погледна какво пише на линка, който сама ми постна? Имат 8 фабрики в Германия и по една в Австрия, Чехия, Китай и Румъния. Както сама виждаш основното производство е в Европа и то в Германия. Дори да слагат в китайската си фабрика китайски компоненти не значи, че тук не слагат европейски както е в линка, който ти постнах по-горе. P.S. На този етап етап жена ми е много доволна от Миле. Сменихме с Миле пералня, която преди две години струваше около 1000 лева и жена ми твърди, че Миле-то пере много по-добре. Ще видим с годините дали ще дава дефекти, но като за начало е супер. Определено си заслужава парите.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 15:54 от Анонимен

# 719
Имат 8 фабрики в Германия и по една в Австрия, Чехия, Китай и Румъния. Както сама виждаш основното производство е в Европа и то в Германия.
Понеже обсъждаме перални за домашно ползване, то от тези 8 фабрики в DE, само една сглобява перални.
(2 294 служители - 850 000 бр. перални)
В Чехия работят 1 563 служители - 550 000 бр. перални и съдомиялни.
(да предположим, че пералните са 1/2, т.е. 275 000)
Приблизително 1/4 в Чехия и 3/4 в Германия сглобяват перални.
Електрониката се сглобява в Румъния от 273 служители.
Фабриката започва да функционира през 2009г , като оттогава започват и проблемите по електрониката.
Едно интересно мнение:
Скрит текст:
Цитат
Пулсациите на захранването след лошото филтриране се смесват с работната честота и така се повишава напрежението, което поврежда транзистора IRG4BC30W.
Направи ми впечатление, че на старите перални Миеле ( от 1989 година), управлението е във високоволтовата част. След изправянето през греца, захранването отива в електромотора. Запитах се, защо на новите перални е променена схемата. Много вероятно, заради по- тихата работа на електромотора.

Общи условия

Активация на акаунт